Advokat til familieret - Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Advokat
6 min læsetid
Sidst opdateret: 28 juli 2023

Advokat til familieret

Familien er det dyrebareste, vi har. Derfor er det meget smertefuldt, hvis der opstår situationer eller konflikter, som splitter en familie ad. I sådan en situation har man til tider brug for professionel hjælp for at komme videre - og her kan en advokat med speciale i familieret være løsningen.
Advokat5
Advokat5

Hvad kan en familieretsadvokat hjælpe mig med? 

Når man snakker om familie, er der ofte knyttet store følelser. Familien er ofte ens næreste relation, og derfor kan det være en utrolig smertefuld oplevelse, når det går skævt. Nogle gange kan situationen være gået så galt, at man har brug for professionel hjælp til at komme på rette kurs igen.

Familieret er den del af vores danske lovgivning, som kommer tættest på os mennesker og vores relationer.  Det kan være svært for mange at indse det faktum, at de er nødt til at få håndteret deres familiekonflikt igennem jura. Men konflikten kan være så optrappet, at det er den eneste måde at finde en løsning på. I Danmark søger tusindvis af familier hvert år hjælp hos en familieretsadvokat. Det kan handle om en skilsmissesag, eller om, hvem der er mest egnet til at få forældremyndigheden over fælles børn. Ydermere kan familieretsadvokater faktisk også bruges til ægtepagter og testamenter. 

Få hjælp til fordeling af forældremyndigheden 

Når et par vælger at blive skilt, og der er børn i forholdet, kan det let gå galt, når det kommer til forældremyndigheden. Forældre kan ofte have svært ved at blive enige om, hvem der skal have forældremyndigheden. Her vil en advokat hjælpe på konflikten ved at prøve at rede trådene og samt give forældremyndigheden til den som er mest egnet og hvor det vil gavne børnene mest. Når det omhandler børn, er det nemlig utrolig vigtigt, at det netop er børnene, som der er fokus på. Det er nemlig ofte dem, som konflikten kommer til at gå ud over. Netop på grund af, der kan være utrolig mange følelser indblandet i sådan en beslutning, kan det være en meget god ide at alliere sig med en advokat. En advokat vil professionelt og objektivt gå ind i rollen om fordelingen.

Hvor skal dine børn have bopæl og hvad med samvær? 

Når beslutningen om forældremyndigheden er taget, kommer næste punkt på dagsordenen. For hvor skal børnene bo henne? Skal de være lige meget hos både den ene og den anden forælder, eller skal der laves en anden ordning, som er mere hensigtsmæssig for børnene.

Da det også er et meget følsomt emne, kan det være en god ide at lade en advokat være med til at træffe denne beslutning. Tanken om at skulle undvære sit barn i længere perioder, kan være meget hård som forælder. Derfor vil begge parter typisk kæmpe for at have barnet mest muligt og kan uforvarende kommer til at tilsidesætte barnets behov. Naturligvis gør man det af ren og skær kærlighed til sit barn, men her er det vigtigt at tænke på, hvad der er den mest optimale løsning for ens barn. Det kan eksempelvis være, at den ene forældre flytter langt væk fra den skole, som barnet altid er gået i. Dermed vil det være en stor omvæltning at skulle flytte med denne forældre, da det også betyder, at barnet skal starte på en ny skole og lære et nyt område og nye mennesker at kende. Når man står i en situation, hvor ens forældre lige er blevet skilt, har man ikke brug for flere nye indtryk som barn. Igen vil en advokat kunne være med til at tale begge parter til fornuft, så der bliver skabt en fair løsning, som begge parter må acceptere af kærlighed til barnet.

Vil du vide mere om, hvordan du finder den rigtige advokat til den rigtige pris? Så bliv meget klogere her.

Thomas Lundsgaard
Thomas Lundsgaard

Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere advokatfirmaer med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid
Sammenlign tilbud fra flere advokatfirmaer med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.