Sommerhus alarm| Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Boligalarm
3 min læsetid
Sidst opdateret: 08 oktober 2021

Boligalarm til sommerhus

At installere en boligalarm i ens sommerhus, skaber hos mange sommerhusejere en stor tryghed. Ens sommerhus er typisk ikke noget man besøger hver dag, og af den grund kan det være rart at føle, at man stadig kan holde øje med det. En boligalarm er med til at sikre, at du kan overvåge dit sommerhus samtidig med at boligalarmen kan være med til at mindske sandsynligheden for at tyvene vælger at lave indbrud hos dig.
Shutterstock 1795379911
Shutterstock 1795379911

Hvorfor bruge en boligalarm? 

At have en bolig alarm i sit sommerhus, kan medføre mange fordele. Den vil gøre det mulig at overvåge sommerhuset, og samtidig være med til at holde ubudne gæster ude. Den vil alt andet lige også øge sikkerheden, da en boligalarm gør, at der altid vil være nogle, som holder øje med sommerhuset og de værdigenstande som er indenfor. Det kan derfor medføre en stor tryghed ved  at man er bevidst om, at der er noget og nogen som holder øje med ens sommerhus. 

 

Hvordan virker en boligalarm?

Alt efter hvilken  boligalarm du vælger virker de på forskellige måder. Langt de fleste alarmer er forholdsvis lette at få installeret og integreret i ens sommerhus. Der skal som oftest bruges et kodesystem både indvendig og udvendig samt sensorer som kan bemærke hvis der kommer nogen ind  i huset. 

 

Måden der kommunikeres på igennem disse boligalarmer er typisk igennem et GMS netværk. Dette er et netværk, som du selv kan være med til at skabe. Måden du skaber netværket på er ved at udvælge omkring fire personer, som er i dit netværk og som har lyst til at hjælpe til hvis der skulle ske noget med dit sommerhus. Disse kontaktpersoner vil blive informeret når der er indbrud, men også hvis alarmens strøm er lav. De vil naturligvis ikke være de eneste, som der bliver kontaktet. Hvis der skulle ske noget med sommerhuset vil professionelle vagtfolk fra firmaet blive alarmeret og samtidig vil politiet i de fleste tilfælde også blive kontaktet. Kontaktpersonerne kommer derfor aldrig til at stå alene med ansvaret for dit sommerhus, da der altid vil være andre fra boligalarmsfirmaet der ligeledes holder øje.  

 

Kvaliteten på de forskellige alarmer samt hvor omfattende der sættes censorer op varierer alt efter hvilken en udbyder du vælger. Samtidig kan der også ses forskellige niveauer af sikringer. Nogle vælger løsningen, som kun sikrer at der ikke kommer indbrud. Andre vælger ydermere også at have en alarm som alarmerer om brand, som bliver koblet op sammen med boligalarmen. Hermed sikrer du både, at der ikke kommer tyveknægte og stjæler dit inventar samtidig med, at der er nogle som holder øje med dit sommerhus hvis der skulle opstå en brand. Du kan ved denne løsning altså blive helgarderet og der vil være censorer som kan registrere hvad end der kan ske med dit sommerhus hvis du er uheldig. 

 

Hvad koster en boligalarm til sommerhuset? 

En boligalarm til sommerhuse og deres prisniveau varierer alt efter hvad den skal kunne. Ydermere varierer prisen naturligvis også alt efter hvor meget boligalarmen skal kunne registrere. Som nævnt ovenstående kan man vælge en alarm, der kun sikrer mod indbrud eller en alarm som kombinerer indbrud og brand sikring. Alt efter hvor meget du vælger at din boligalarm skal kunne, varierer prisen naturligt derefter. Det er samtidig heller ikke ligegyldigt, hvor stort dit sommerhus er. Jo flere kvadratmeter der skal dækkes ind, jo dyrere vil installationen også blive. Samtidig undersøges der også muligheder for mulige indbrud, så hertil kan det eksempelvis også komme til at spille en rolle, hvis dit sommerhus har mange vinduer og døre, da dette giver flere muligheder for at bryde ind. 

 

En standard boligalarms prisniveau ligger gennemsnitlig omkring 1.500 - 4.000 kroner. Samtidig vil prisen også variere alt efter om du installere boligalarmen til sommerhuset selv, eller om du får nogle fra firmaet til at komme ud og gøre det for dig. 

 

Hold øje med dit hus også selvom du ikke er der 

En boligalarm som er velinstalleret, giver altså mulighed for at du og dine kontaktpersoner kan holde øje med din bolig langt bedre end før. En boligalarm medfører, at du trygt og roligt kan efterlade dit sommerhus velvidende om at det er godt sikret. Der kommer altså ikke til at ske noget med nogle af dine ting, og så snart der ses noget, som der ikke bør være der bliver der alarmeret. En boligalarm til ens sommerhus kan af den årsag give en stor ro i maven, da man minimerer chancen for indbrud og eventuel brand markant. 

 

Professionelle vagter forbundet med boligalarmerne 

Trygheden omkring at skulle efterlade sit sommerhus øges blot yderligere ved, at man kan være garanteret, at professionelle vagter sidder klar i døgndrift, hvis der skulle ske noget. Disse vagter er fagfolk, som ved hvad de har med at gøre og ofte har mange års erfaring indenfor at håndtere indbrud og de tyve som hermed følger. Det gør hermed også, at de er trænet i at få fat i tyvene, enten ved at møde dem ved dit sommerhus eller indsamle nok viden om tyven, hvis du har et overvågningskamera. Du kan derfor også være sikker på, at hvis de ikke fanger tyven i første omgang, skal de nok kunne spore sig frem til synderen. 

 

En særlig god ide i forbindelse med opsætning af ens boligalarm er at skilte med det. Det kan være meget fordelagtigt, at sætte klistermærker i sine ruder med informationen om, at her er der en boligalarm. Hvis der så kommer potentielle tyve hen og kigger ind af dit sommerhus, kan sådan et klistermærke med stor sandsynlighed ved en af årsagerne til at de ikke tør at stjæle noget der. De ved altså, at sommerhuset bliver overvåget og af den grund ved de også hvor svært det bliver at bryde ind uden at blive opdaget. At sætte klistermærker i vinduerne er også en opgave som hurtigt er løst og som ikke koster så meget. Det er ydermere heller ikke noget man i det store vil lægge mærke til, da de kun vil komme til at fylde et lille hjørne af vinduet. 

 

Skab ro og tryghed ved at du har sikret dit sommerhus imod ubudne gæster 

Når man er velvidende om, at man har gjort alt for at mulige indbrud ikke opstår, kan man alt andet lige også slappe mere af. Det gælder både, når man er væk fra sommerhuset, men også når man er i det. En boligalarm til et sommerhus kan nemlig også være med til at sikre sommerhuset selvom du og din familie er i det. Det kan være, at sommerhuset befinder sig langt ude i en skov og man af den grund gerne vil have, at man kan sove trygt. Man kan herved slå sin boligalarm til imens man sover. Man vil således være sikker på, at der ikke kommer ubudne gæster imens man ligger og sover, da man vil blive opmærksom på det. Hvis du har en boligalarm, som sikrer dig mod brand, kan du ydermere også sove trygt velvidende om at der ikke vil komme brand uden du også bliver orienteret om det. 

Thomas Lundsgaard
Thomas Lundsgaard

Det tager ikke mere end 3 minutter af din tid

Tjek om du også kan spare penge på et ny boligalarm, der er tilpasset dine behov. Udfyld en formular og modtag et tilbud - gratis og uforpligtende.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Det tager ikke mere end 3 minutter af din tid
Tjek om du også kan spare penge på et ny boligalarm, der er tilpasset dine behov. Udfyld en formular og modtag et tilbud - gratis og uforpligtende.