Disse varmeløsninger kan spare penge på din varmeregning
Modtag tilbud fra flere leverandører i dit lokalområde. Servicen er 100 % gratis og uforpligtende.
Derfor har vi i det følgende samlet en række mulige varmesystemer, og vil gennemgå fordelene ved de forskellige løsninger.
Spar penge med et pillefyr
Bor du i en bolig, eller har du et sommerhus med olie- eller gasfyr, kan der være rigtigt mange penge at spare ved at investere i et pillefyr. Besparelserne vil som regel ligge på omkring 60-70 %, hvis du skifter fra olie/gasfyr, og du vil således kunne se en massiv ændring i din varmeudgift allerede efter meget kort tid. Som regel er pillefyr pris noget lavere end de fleste tror, og investeringen bliver endnu mere overskuelig, fordi det ikke tager mere end 2-4 år, før pengene er tjent hjem i sparede varmeudgifter.
Før i tiden var problemet med pillefyr, at det krævede en del vedligeholdelse og rengøring, da nye piller hele tiden skulle fyldes på, og fyret blev beskidt efter kort tid. Sådanne pillefyr eksisterer stadig, men heldigvis er en ny generation kommet til, som kræver langt mindre arbejde. Disse har nemlig et selvrensende system, der gør, at det ikke skal rengøres mere end en gang eller to om året, afhængig af pillernes kvalitet. Derudover er det muligt at styre og overvåge pillefyret med en app, og har du termostater i hjemmet, kan du skrue op og ned for varmen. Desuden er der en stor miljømæssig fordel ved pillefyret, da det stort set slet ikke forurener eller har spildmateriale, fordi pillerne forbrændes fuldstændig. En sidste stor fordel er, at det ofte passer med ældre huses radiatorer. Det vil sige, at du kan spare mange penge ved, at nuværende radiatorer ikke behøver at udskiftes, når du får et pillefyr. Denne løsning egner sig således bedre til ældre huse, hvor det ikke nødvendigvis giver mening at indsætte nye radiatorer, end mange af de andre varmesystemer.
En varmepumpe er en billig og miljørigtig løsning
I dag vælger mange at investere i en varmepumpe til huset, da det både er en billig og miljøvenlig løsning. Der findes to primære typer: Luft til vand-varmepumpe og jordvarmepumpe. Hvilken en du vælger, vil primært afhænge af grundens størrelse, da en jordvarmepumpe kræver et større udendørsareal.
Med en jordvarmepumpe skal der nedlægges jordslanger i et areal, der er cirka lige så stort som selve boligen. Derfor er nogen nød til at vælge denne løsning fra, fordi deres grund simpelthen ikke er stor nok. Har du mulighed for at gøre vælge jordvarmepumpen, er der dog mange penge at spare ved denne løsning. Som det også er tilfældet med et pillefyr, er der størst besparinger, hvis du skifter fra et gasfyr - her kan de samlede besparelser nå op på 50-60 %. Det gør, at pumpen som regel er tjent ind efter et årstid. Måden den fungerer på, er, at den tager varme, der i forvejen er lagret i jorden, og udnytte det til at opvarme dit hjem. Det betyder også, at det er en utrolig bæredygtig løsning, da den bruger jordens naturlige ressourcer til at skabe energi. Derudover der slet ingen støjgener eller store udedele, som optager plads, fordi slangerne er lagt i jorden.
En luft til vand-varmepumpe er et godt alternativ til dig, som ikke har plads til jordvarmepumpen, eller som ganske enkelt ønsker en billigere og nemmere installation. Denne type varmesystem er nemlig et af de billigste løsninger. Ligesom jordvarmepumpen er den utrolig miljøvenlig, da den benytter den varme, der allerede i luften til at opvarme din bolig. Dette er muligt selv på kolde vinterdage. Derudover har den en meget lydsvag udedel, der som regel ikke forårsager nogen lydgener. Der er - som ved de andre løsninger - mange penge at spare på varmeregningen ved denne løsning, og fordi den er så billig i installation, vil den endnu hurtigere være tjent ind.
Hybridløsninger kan være helt rigtige for din bolig
Det er også muligt at vælge en hybridløsning, der kombinerer et gasfyr med en varmepumpe. Det er således en god løsning, hvis du ønsker at beholde dit nuværende gasfyr, men gerne vil supplere det med et andet varmesystem for at spare penge på varmeregningen. Der er som regel tale om forholdsvis billig installation, når en hybridløsning vælges. Den fungerer således, at pumpen sætter ind, når der er moderat vejr udenfor, mens gasfyret opvarmer boligen i kolde perioder. Hvis temperaturen udenfor er et sted derimellem, vil begge systemer køre samtidig. Der vil på samme måde som de andre løsninger være rigtigt mange penge at spare ved at vælge en hybridløsning, og den billige udendørsinstallation af pumpen, vil således hurtigt have tjent sig ind.
Få flere tilbud uforpligtende og gratis
-
Beskriv dit behovBeskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
-
Få tilbud fra flere selskaberJo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
-
Vælg det bedste tilbudVælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris