Etageadskillelse og isolering| Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Isolering
3 min læsetid
Sidst opdateret: 12 november 2020

Isolering af etageadskillelse

Isolering af etageadskillelse kan på mange punkter komme din bolig til gode. Ikke nok med at en sådan investering vil spare dig for en masse varmekroner vil den også kunne skabe et tryggere hjem for dig.
Enkel og effektiv hjælp til at sammenligne leverandører og isoleringstyper

Udfyld formularen og modtag tilbud, uforpligtende og gratis.

Hvorfor isolerer man ved etageadskillelse? 

Der kan være flere årsager til at man vælger at lave en ny isolering til sin etageadskillelse. Som de fleste ved er isolering noget, som medhjælper at et hus bedre holder på varmen. Ved at man isolerer sit hus bedre, vil huset af den grund være bedre til at holde på varmen. Dette betyder, at du på sigt kan komme til at spare mange penge på dit varmeforbrug. Særligt i ældre boliger kan isoleringen efterhånden være så ringe, at man nogle steder i boligen kan få en ”trækkende” fornemmelse. Hvis dette er tilfældet, er det stort set ligegyldigt om du vælger at varme rummet  op, da man vil have følelsen af, at varmen hurtigt siver ud i kulden igen. 

 

Hvad er en isolering god for? 

En god isolering kan derfor hjælpe dig med at holde varmen bedre og dermed mindske dit varmeforbrug. En isolering er derfor både god for din pengepung men også for dit indeklima. Isoleringen vil nemlig hjælpe med at holde din bolig varm for færre midler. Det vil af samme årsag også kunne spare dig for en del penge, som du i et dårligt isoleret hus ville gå spildt. At varme velvidende om at meget af varmen vil gå tabt er ikke den fedeste følelse. Derfor kan du se en investering i at isolere din bolig, som en investering der på sigt vil betale sig ind igen. En isolering vil også gøre, at du kan spare på dine ressourcer og dermed også kunne skåne miljøet alt efter hvilken type du varmer din bolig op med. 

 

Findes der forskellige former for isolering?

Hvis du beslutter dig for, at du vil have foretaget en isolering af etageadskillelse, kan det være en god ide at undersøge markedet. Det kan i mange tilfælde har været særligt fordelagtigt, at du undersøger de forskellige udbydere og hvad de isolerer med. Der ses nemlig forskellige former for isoleringsmetoder når det kommer til isolering af etageadskillelse. Brugen af papiruld er blandt andet en af de metoder, som der ses i forbindelse med at isolere en etageadskillelse. Papirulden er særlig holdbar og af en god kvalitet, hvilket medfører at en sådan isolering vil holde længe. Der ses også forskellige måder man vælger at lægge isoleringen. Hertil kan der også være vigtigt at undersøge de forskellige udbydere og deres måde at gøre det på. Så vidt muligt ønsker alle at det er professionelle isolatører som laver arbejdet, og derfor kan lidt forarbejde være fordelagtigt i søgen om at finde de rette til at lave isoleringen. 

 

Undgå fodkolde gulve 

Hvis du foretager dig en isolering af etageadskillelse ses der mange fordele for dit hjem. En af de helt store fordele er, at ved at lave en isolering kan du undgå fodkolde gulve. Vi kender alle at komme hjem til et forholdsvis koldt hjem og med endnu koldere gulve. Det er ikke en rar følelse, hvis man først er begyndt at fryse sine tæer kan det være svært at få varmen i dem igen. Det kan ydermere også være rart, at få sig nogle gulve, hvor det ikke kræves at man skal have hjemmesko på hele tiden for at kunne holde varmen. Kunne det ikke være rart, at kunne gå rundt i sin stue i bare strømpetæer uden at føle at ens tæer er ved at fryse af? Dette kan blive en realitet, hvis man foretager sig en isolering af etageadskillelse

 

Skab en kraftig lydisolering 

Ikke nok med at en god isolering kan hjælpe med at holde på varmen, så medfører isoleringen ydermere, at dit hjem bliver markant mere lydisoleret. Dette kan altså gøre, at dine teenagebørn let kan holde en fest nedenunder i jeres hjem, mens I kan sidde og se fjernsyn ovenpå uden at være voldsomt forstyrret. Det gør altså at man kan dele hjemmet op på en god måde, så man ikke behøver at blive forstyrret af hinanden på sammen måde som før. Det gør også, at du sagtens kan støvsuge nedenunder selvom dit barn sidder ovenpå og laver lektier eksempelvis. Hvis I er en familie med små børn kan sådan en isolering også hjælpe med, dine små børn ikke vågner. De små børn skal jo typisk i seng før jer, og ved der er en kraftig lydisolering vil i sagtens kunne lave andre ting nedenunder uden det tydeligt kan høres oppe på dine børns værelse. En isolering af etageadskillelse kan derfor også være med til at dele din bolig op på en god måde som kan hjælpe med at I ikke forstyrrer hinanden. En så kraftig lydisolering kan derfor give jer mere frihed til at larme lidt mere, velvidende om at det ikke vil være irriterende i lige så høj grad som før boligen blev isoleret. En sådan isolering vil derfor ikke kun være godt for dit indeklima men i den grad også for hele jeres hjemlige miljø og jeres frihed til at kunne være jer selv og ikke i lige så høj grad bør tage hensyn til hinanden. Der skal helst være plads til alle i ens hjem. En isolering vil hjælpe på, at dit barn kan høre det musik han/hun ønsker mens du kan sidde nede i stuen og se nyhederne forholdsvis uforstyrret. 

 

Isolering af etageadskillelse skaber et tryggere hjem for dig 

Isolering af etageadskillelse kan vi se fra ovenstående har mange fordele for dit hjem. En isolering af etageadskillelse kan hjælpe med at give familien en større rummelighed, da hjemmet bliver mindre lydhør. En sådan isolering vil også kunne hjælpe med at I ikke skal gå rundt i huset med konstant kolde tæer, da isoleringen vil hjælpe med at gøre kolde gulve varmere. Men en isolering af etageadskillelse har ydermere en helt særlig egenskab, som gør at du kan være langt mere tryg i dit hjem. Isolering af etageadskillelse har nemlig den egenskab, at den hjælper en mulig brand med at sprede sig. Ved at en bolig er godt isoleret, kan der gå længere tid før at flammer når og sprede sig. Dette kan i værste tilfælde være med til at redde liv. Isoleringen kan altså være den faktor, som gør at ingen af jer når at brænde inde inden der kommer hjælp. Dette er blot en yderligere faktor, som taler for at man bør investere i isolering af etageadskillelse. 

 

Isolering af etageadskillelse kan være en fordelagtig investering 

Isolering af etageadskillelse viser sig på mange måder at være en særlig fordelagtig investering. Den kan højne din boligs værdi og den kan ikke mindst gøre din bolig til et bedre og mere trygt sted at være i. At få en isolering af etageadskillelse gør dermed boligen til et mere sikkert sted og være, men også til et sted man kan have mere lyst til at være, fordi det ikke vil være lige så køligt som før.

Thomas Lundsgaard
Thomas Lundsgaard
INDHOLDSFORTEGNELSE

Enkel og effektiv hjælp til at sammenligne leverandører og isoleringstyper

Udfyld formularen og modtag tilbud, uforpligtende og gratis.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Enkel og effektiv hjælp til at sammenligne leverandører og isoleringstyper
Udfyld formularen og modtag tilbud, uforpligtende og gratis.