Få gode råd til at skære ned i budgettet med få ændringer cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Forsikring
5 min læsetid
Sidst opdateret: 21 august 2023

Få gode råd til at skære ned i budgettet med få ændringer

Det er de færreste danskere, der ikke kunne tænke sig at skære ned i deres budgetter. Selvom det ofte lyder kedeligt og svært, og som noget man kun kan gøre ved at undvære og skære ned på det man godt kan lide, ja så er der faktisk andre muligheder. (Sponsoreret)
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Der er rigtig mange steder at spare i de danske husstande, og det vil ikke kræve meget af dig og din familie at opnå disse besparelser. Det kan være både i selve husstanden, at der kan være penge at spare, for eksempel på energien. Det kan også være i dagligdagen, hvor nogle få ændringer i dagligdags gøremålene altså kan hjælpe dig til at spare rigtig mange penge. Læs videre og se om bare ét af disse gode råd, vil kunne hjælpe dig til at spare på budgettet. 

Tjek din husstand 

Det første råd er meget væsentligt, når vi taler om husejere eller ejerlejligheder. Her er der nemlig mange penge at spare på energiforbruget. En stor synder i varme budgettet er nemlig brugen af varme, som bare fiser ud igen. Dette sker blandt andet meget ofte gennem gulvbrædderne, hvis gulvet ikke er ordentligt isoleret. Faktisk består 10 procent af varmetabet i din bolig, af det tab som sker gennem et uisoleret gulv. Derfor kan det være en rigtig god idé at få undersøgt, om dit gulv overhovedet er isoleret, eller om det måske trænger til en efterisolering. Tjek her tilbud på efterisolering af gulv, og få med dette samme gang i dine nye besparelser på din bolig. 

Et andet sted hvor varmen også fiser ud, er gennem din boligs skunk. Skunken er nemlig også en meget vigtig faktor når det handler om energitab i hjemmet. Derfor er det også en god idé, at få undersøgt om din skunk er isoleret eller om den også godt kunne bruge en efterisolering. Det er værd at huske på, at disse forandringer selvfølgelig også koster penge, men at det i den lange ende er meget mere økonomisk at få isoleret ordentligt, da det ikke er en post der vil komme til at koste dig igen. 

Et sidste råd til boligen, handler om den kilde, du har til varme i dit hjem. Der kan nemlig også være penge at spare på selve varmekilden i hjemmet. Her kan det være en god idé at undersøge om den varme kilde man har i husstanden, er den mest økonomiske for lige præcis din husstand. Der er nemlig mange muligheder derude, som for eksempel varmepumper som kører på jordens eller vindens egen energi. Dette råd vil med stor sandsynlighed også gøre det muligt at spare penge. 

Køb genbrug 

Et andet råd, som måske for mange er lyder både besværligt og kedeligt, det er at tage i genbrugsbutikker og købe tøj. Men det er altså både hyggeligt, sjovt og spændende at gå i genbrugsbutikker. Du kan gå derned med børnene eller en veninde og have en hyggelig dag med at finde nyt og fedt tøj. Det fede ved genbrug er, at du ikke ved hvad du skal have, før du går derned. Og nogle gange har de alt, og nogen gange har de ikke så meget. Men det er det sjove ved genbrug. Der findes kun en af hver vare, og nogen gange er man rigtig heldig, og får lige det man drømmer om. Så selvom det kan lyde besværligt, så er det altså en rigtig hyggelig måde at købe tøj på, som er lidt udover det sædvanlige, uden at være dyrt. 

Undersøg hvordan du kan undgå madspild 

Det sidste råd, som altså ikke er det mindst vigtige, det er rådet om at undgå madspild. Dette kan du både gøre selv ved at lave nogle små ændringer. For eksempel at købe stort ind én gang om ugen og at lave store portioner, som du fryser ned til senere måltider. En anden måde at undgå madspild, er at gå ned i dit lokale supermarked, og se hvad de har til rådighed. Det er nemlig sådan, at de fleste supermarkeder efterhånden alle har en køledisk kun til madvare som snart overskrider deres ‘mindst holdbar til’ dato, og derfor bliver sat ned i pris. Hvis man vil spare penge på madbudgettet kan man altså med fordel, gå ned at tjekke denne køledisk ud, og se om ikke den kan give noget inspiration til hvad aftenens måltid skal bestå af. Det er altså ikke noget man behøver at gøre hver dag, men hvis man lige spotter noget i ‘stop-madspild-disken’, som giver en idé til en lækker ret, så kan det altså være en god måde at spare nogle penge, og også en rigtig god måde, at få lavet noget mad, man måske ikke plejer at lave, med nogle ingredienser man måske ikke plejer at bruge. 

Det hele behøver altså ikke at være gråt og kedeligt, når man gerne vil spare penge. Det er faktisk kun meget få midler der skal til, og nogle er rådene kræver måske bare at man ændrer lidt på sine daglige gøremål, og så har man faktisk allerede været mere økonomisk i sin tankegang. 

Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Sponsoret
Sponsoret
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.