Hvorfor facadeisolering| Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Isolering
3 min læsetid
Sidst opdateret: 08 oktober 2021

Isolering af facade

Hvis man vælger at isolere sin facade, kan man i samme ombæring vælge at give sin bolig et helt nyt udtryk. Det kan nemlig være særlig fordelagtigt at renovere det ydre samtidig med at isoleringen finder sted. Hermed vil du ikke blot få et hjem, som bliver langt bedre til at holde på varmen, du vil også få et hjem som ser langt mere indbydende ud.
Enkel og effektiv hjælp til at sammenligne leverandører og isoleringstyper

Udfyld formularen og modtag tilbud, uforpligtende og gratis.

Hvorfor bør jeg isolere min facade? 

En facadeisolering kan i mange tilfælde medføre en masse gode ting til din bolig. Hvis du har planer om at isolere din bolig forskellige steder kan det være en særlig god ide at få lavet facaden samtidig hermed, da man ikke ville kunne se, hvor isoleringen er foregået. Hermed ment, at du kan skabe et flot slutresultat, ved at ordne hele facaden på en gang, i stedet for at ordne den få steder, som dermed kan blive tydelige. 

 

Ved at vælge at isolere sin facade, vil man kunne forlænge facadens og dermed også boligens levetid. At lave en isolering giver styrke til din bolig, og det gør at den bedre kan stå imod det danske vind og vejr, som af og til at være ret barsk ved boligers facader. 

 

At isolere sin facade giver også en muligheden for at give sin bolig et helt nyt indtryk. Det kan være du godt kunne tænke dig, at din bolig skal have en anden farve eller udformningen af den nye facade skal se anderledes ud. Hvis du alligevel skal til at renovere, er der altså en ideel mulighed for at få din bolig til at se ud lige præcis på den måde, som du gerne vil have at den skal se ud. Ved at du giver din bolig et helt nyt look vil den også typisk fremstå langt pænere end før. Derfor vil boligen alt andet lige også fremstå langt mere indbydende og lækker end før. Dette vil også kunne medføre, at boligens salgsværdi stiger, da boligen ser bedre og muligvis mere eksklusiv ud efter renoveringen. En ejendomsvurdering vil derfor med stor sandsynlighed være højere efter din renovering af facaden end før. 

 

Hvordan facaderenoverer man? 

Når man skal isolere sin facade, skal man typisk indgå i flere faser. At isolere sin facade er i langt de fleste tilfælde en forholdsvis stor proces, og derfor kan det være en god ide at være godt forberedt på det som kommer til at ske. Processen kan foregå i fire forskellige trin. På det første trin gælder det om at få rengjort facaden og gjort den klar til isolering. Derfor kan det kræves at der skal slibes og brækkes mursten op, så man kan komme ind og lægge isoleringen korrekt. Når isoleringen er lagt, som den skal, vil man typisk gå i gang med at sandblæse sin facade. Efter man har sandblæst hele facaden, kan det være nødvendigt at gennemgå den, særligt omkring furerne da de kan mangle fylde og derfor eventuelt skal fyldes mere op. Når man har sikret sig, at boligen er sandblæst optimalt over det hele, kan man gå i gang med at pudse facaden op. Dette ses typisk ved at boligen filses eller vandskures med et pudslag. Dette hjælper til at facaden fremstår jævn og pæn. Til sidst kan man vælge at male eller kalke huset, hvis man ikke vælger at få det filset i farvet mørtel. 

 

Ovenstående arbejde anbefales udarbejdet af en murer, da de er uddannet i er gøre det korrekt og ved hvordan de forskellige arbejdsprocesser til gribes an. Tit vil man også se, at mureren vælger at hyre et specialfirma til sandblæsningen samt en god maler, hvis man vælger at få malet sin facade frem for at få den spartlet. Det er muligt, at man selv kan gå ud og bestille murer, maler og specialfolk men i langt de fleste tilfælde kan det ikke svare sig. Derimod kan der være mest fordelagtigt at have mureren ind over hele processen, så han kan bestille fagfolk som skal varetage de forskellige processer. Det er også lettere for mureren at stykke et team sammen, som kan lave din facade hurtigt færdigt, så du undgår lang ventetid imellem de forskellige processer. Ofte kan der nemlig være svært som privatperson at finde håndværkere som har tid til at komme lige efter hinanden. Dette er lettere for en murer, da han er inde i miljøet og typisk har flere kontakter at trække på. Hvis du alligevel ønsker at spare penge i denne proces anbefales der, at du prioriterer at hjælp af en murer og eventuelt maler facaden selv. 

 

Der er forskellige måder man kan tilgå en facadeisolering på 

Når man skal i gang med at facadeisolere, er det vigtigt at man finder den måde som er bedst for ens bolig. Der ses nemlig forskellige måder at tilgå en facadeisolering på og derfor kan det være en god ide at undersøge hvilken der er bedst. En metode man kan bruge, når man skal isolere sin facade er indvendig efterisolering. Denne metode foregår indefra og man rører hermed ikke ved den udendørs facade. En anden metode man også kan tilgå er udvendig efterisolering. Når man benytter denne metode gøres der brug af udvendige batts, som opsættes på facadens yderside hvorefter en ny facadebeklædning etableres. Denne metode er særlig god, hvis man har et hus med vægge, som er for tynde til at efterisolere eller hvis man har et hus med massive ydermure. 

 

I langt de fleste tilfælde er udvendig facadeisolering den mest fordelagtige løsning. Faktisk viser undersøgelser at udvendig isolering i visse tilfælde er op imod 30 procent bedre end den indvendige isolering. Udvendig isolering er nemlig særlig god til at nedbryde kuldebroer, da huset pakkes ind i isolering. En anden særlig god fordel, som der ses ved udendørs isolering er at der ikke ændres på dit hus areal indvendigt. En isolering kan godt fylde flere centimeter, og af den grund vil rummene i ens bolig komme til at virke mindre ved brug af indvendig isolering. Ved udvendig isolering berøres der heller ikke ved installationer, hermed ment varmerør, radiatorer eller el. Alt indvendig bevares som det før har været, og der er intet som vil blive forstyrret af den udvendige isolering.

 

Undersøg markedet for at finde den bedste facadeisolatør til den bedste pris 

At isolere sin facade er som nævnt en forholdsvis stor opgave. Dermed er det heller ikke det billigste projekt at komme igennem og dermed ønsker man også at finde den bedste facadeisolatør til den mest konkurrencedygtige pris. Der ses mange som udbyder facadeisolation på markedet og derfor kan det være en god ide at undersøge de forskellige firmaer eventuelt igennem anmeldelser på nettet. Ved at du undersøger en mulig potentiel håndværker, sikrer du også, at du ikke kommer til at stå med en håndværker, som du synes er sløset og ikke lever op til de kvalitetskrav som du stiller til din bolig.

Thomas Lundsgaard
Thomas Lundsgaard
INDHOLDSFORTEGNELSE

Enkel og effektiv hjælp til at sammenligne leverandører og isoleringstyper

Udfyld formularen og modtag tilbud, uforpligtende og gratis.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Enkel og effektiv hjælp til at sammenligne leverandører og isoleringstyper
Udfyld formularen og modtag tilbud, uforpligtende og gratis.