Hvorfor loftisolering| Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Isolering
3 min læsetid
Sidst opdateret: 10 november 2020

Isolering af loft

Der ses mange fordele ved at vælge at efterisolere sit loft. Det kan spare dig både for en masse tid i forhold til at fyre men også en masse penge, da en god isolering hjælper med at holde varmen inden døre.
Enkel og effektiv hjælp til at sammenligne leverandører og isoleringstyper

Udfyld formularen og modtag tilbud, uforpligtende og gratis.

Hvorfor er loftisolering en god ide? 

De fleste ved at isolering er godt for din bolig, da den hjælper med at holde varmen indenfor. Som de fleste også ved, ryger varmen til vejrs og af den årsag kan det være særligt fordelagtigt at have lofter, som er godt isolerede. Ved at have lofter som er særligt for isolerede kan man nemlig undgå at meget af den varme man fyrer med ikke ender udenfor og dermed ikke bliver brugt. Et godt isoleret loft medvirker altså til ens varmeforbrug kan sænkes og man får det fulde udbytte ud af den varme man skaber i hjemmet. 

 

Hvordan isolerer man sit loft? 

Man kan isolerer sit loft på flere forskellige måder alt efter om du har en et-plans eller to-plans bolig. Hvis din bolig kun har en etage vil man typisk montere et lag af isoleringsmateriale ovenpå det allerede eksisterende loft. Dette materiale vil altså kunne hjælpe dig med at holde varmen der hvor den skal bruges. Hvis du derimod har en bolig med to etager, kan du både gøre det som nævnt ovenstående, men også ovenfra og ned. Hvis der er værelser på loftet vil det også være en fordel at etageadskille med en efterisolering. Denne adskillelse vil gøre, at din bolig blive mindre lydhør og dine teenagebørn dermed uden problemer kan spille musik på værelset uden du bliver forstyrret af det nede i stuen. At dæmpe støjniveauet mellem de to etager vil altså blot være en ekstra bonus ved at vælge at lave en loftsisolering. 

 

Hvordan ved man om ens loft er isoleret nok? 

Hvis man ikke ved så meget omkring isolering kan det være svært at finde ud af om ens loft er isoleret ordentligt. I løbet af de seneste år er der kommet forskellige regler for hvordan man skal isolerer, hvis man skal overholde bygningsreglementet. Hvis du bor i en bolig, som er efter år 2015 kan du være helt sikker på at din bolig er isoleret ordentligt, da der her blev lavet skarpere love og krav om isoleringen. Hvis din bolig derimod er ældre, vil du muligvis kunne have lofter som trænger til en efterisolering. Ældre boliger har ikke skulle stå til ansvar overfor bygningsreglementer og dermed kan kvaliteten af isolering variere meget fra bolig til bolig. Derfor kan det være en god ide at få tjekket sin isolering, da det på lang sigt er en utrolig god investering at få en bolig, hvor varmen ikke siver ud af. 

 

Findes der forskellige måder at isolere sit loft på? 

Der findes forskellige måder at isolere sit loft på. Hermed ment ses der forskellige materialer, som man kan vælge at bruge i sin isolering. Man kan som en mulighed bruge mineraluld. Dette er skabt af glas eller stenuld fra for eksempel Rockwool, isover eller Knaupf. Denne metode lægges ud ved hjælp af batts, som er en form for måtter. Disse måtter sættes på loftet, er praktiske og forholdsvis lette at håndtere. Disse måtter kan ydermere får i forskellige størrelser og tykkelser, så de passer lige præcis til dit loft, og den tykkelse dit loft har brug for, for at man ser den bedste isolering og dermed det bedste resultat. 

 

En anden mulighed man kan benytte er papirisolering i form af granuleret genbrugspapir, som der igennem luftrummet blæses ind. Papirisoleringen blæses ind i løs vægt og kan også lægges lige i den tykkelse som er mest fordelagtig for din bolig. Denne mulighed er særlig god, hvis du har et loft, hvor det kan være svært at komme ind til alle steder. Du behøver ikke at kunne åbne loftet helt, men blot blæse papirisoleringen ind i det skabte hul. Papirisoleringen udfylder dermed de huller som skal dækkes for at den bedste isolering sker. Denne mulighed gør altså isoleringen lettere på trange steder som ikke er let tilgængelige. 

 

Hvilken løsning der er den bedste for dig kan være svært at sige. Du kan naturligvis selv vurdere hvorvidt du føler loftet er let at tilgå, eller om det har områder som er svære at tilgå. Uanset hvad man selv finde ud af, kan det være en god ide at spørge fagfolk til råds, hvis du står og skal til at isolere dine lofter. Ved at snakke med fagfolk kan du også blive klogere på hvordan isoleringen skal op, og hvordan man skaber det bedst mulige resultat. Ofte har de også gode tips og råd til hvordan du bedst muligt kommer igennem at skulle isolere loftet. 

 

Loftisolering kan give dig økonomiske fordele 

At vælge at isolere sit loft kan have flere fordele med sig. For det første hjælper en god isolering med at du får det optimale ud af den varme du fyrer med. Men ikke nok med det, kan valget om at isolere sit loft også have andre økonomiske fordele. Du kan nemlig få et energitilskud igennem dit energiselskab, hvis du vælger at isolere dine lofter. Ved at du isolerer, kommer du naturligt også til at bruge mere varme og dermed forbruge mindre hvilket er godt for vores miljø. I forbindelse hermed og med monteringen af isoleringen er det også muligt at få et håndværkerfradrag, som gør at det bliver billigere for dig hvis du har professionelle til at lægge isoleringen. 

 

Hvordan finder man den bedste loftisolering til den bedste pris? 

At finde den bedste loftisolering kan kræve en del undersøgelse. Det kan være særligt fordelagtigt at undersøge markedet og dets udbydere inden man blot vælger den første og bedste. Der ses mange forskellige udbydere, som hver især tilbyder noget forskelligt, og derfor kan det være vigtigt at være klar over hvilken en isolering man ønsker at få foretaget. Ved at man undersøger markedet kan man samtidig også se hvilket firma som har fået gode anmeldelser, samt hvilke der har en konkurrencedygtig pris. Det er dumt at gå ud at betale overpris, hvis man kan finde virksomheder som laver det lige så godt men til en billigere pris. Det kan i forbindelse hermed også være en god ide at få håndværkerne til at komme ud at kigge på dit loft, så de kan give et realistisk bud på hvad isoleringen vil komme til at koste. En god ide er at få besøg af flere håndværkere, så du har nogle konkrete tilbud at gå ud fra, og samtidig kan mærke om der er god kemi imellem de håndværkere som kommer og laver et stykke arbejde for dig. Du kan eventuelt også sige til de forskellige håndværkere at du har fået tilbud fra andre, og de kan af den grund muligvis være villige til at gå ind i en forhandling, så de bliver valgt til frem for de andre, som de er i konkurrence med. 

Thomas Lundsgaard
Thomas Lundsgaard
INDHOLDSFORTEGNELSE

Enkel og effektiv hjælp til at sammenligne leverandører og isoleringstyper

Udfyld formularen og modtag tilbud, uforpligtende og gratis.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Enkel og effektiv hjælp til at sammenligne leverandører og isoleringstyper
Udfyld formularen og modtag tilbud, uforpligtende og gratis.