Værd at vide om en boligalarm | TjenesteTorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Boligalarm
4 min læsetid
Sidst opdateret: 05 juli 2023

Værd at vide om en boligalarm

Nedenfor en lille gennemgang af vigtige informationer ift hvad en boligalarm kan gøre for dig - god læsning!
Det tager ikke mere end 3 minutter af din tid

Tjek om du også kan spare penge på et ny boligalarm, der er tilpasset dine behov. Udfyld en formular og modtag et tilbud - gratis og uforpligtende.

Vidste du, at der ifølge det Kriminalpræventive råd begås over 32.000 indbrud i Danmark om året? Det er meget, især sammenlignet med vores naboer Sverige og Norge, som har betydeligt færre indbrud om året. De fleste indbrud sker i større byer. Der sker mindst indbrud i mindre bysamfund og på landet. Over halvdelen af indbrud sker om dagen, mens over en fjerdedel af tyverier i private boliger sker mellem klokken 18 og 24.

Forklaringen på den store mængde indbrud i Danmark skal måske findes i, at vi generelt er dårlige til at sikre vores hjem mod indbrud. Hvis du ligesom mange andre danskere er bange for at få indbrud, kan en boligalarm måske være noget for dig. En boligalarm skal være med til at forhindre indbrud, men er selvfølgelig ikke en garanti. En boligalarm vil dog skræmme tyven fra at begå indbrud og gøre arbejdet sværere for tyven.

Desuden betyder en boligalarm at tyvens risiko for at blive fanget stiger betydeligt, hvis han forsøger at begå indbrud i din bolig. Som hovedregel kan du anskaffe dig to forskellige slags boligalarmer til dit hus. Der findes boligalarmer med abonnement og boligalarmer uden abonnement.     

Indbrud - en ubehagelig oplevelse

Hvis du nogensinde har haft indbrud i dit hus ved du, hvor ubehagelig en oplevelse det er. Du mister ikke kun dine ting, men også den tryghed du før havde, når du var i dit hjem. Du har faktisk mistet det vigtigste af alt! Det ubehag du står tilbage med, varer ofte længere end den ærgrelse du måtte have over dine tabte ejendele.

Det meste kan erstattes af forsikring, men den tryghed du før havde i dit hjem, er langt sværere at få tilbage. Nogle mennesker ender endda med at flytte, fordi de ikke kan slippe tanken om, at en fremmed har været i deres hjem og gennemrodet deres ejendele. Ud over chokket er der også en masse besvær forbundet med et indbrud.

Der skal ryddes op og ordnes en masse praktisk. Der skal være styr på de papirer som forsikringsselskabet og politiet skal bruge. Heldigvis er der meget du selv kan gøre, for at undgå indbrud. Du kan for eksempel købe en boligalarm. Så er det lettere at føle sig tryg i hverdagen.    

Boligalarm med abonnement

En boligalarm med abonnement er til dig, der ønsker at sikre din bolig bedst muligt mod indbrud. Med en boligalarm kan du nemlig være helt tryg. En boligalarm med abonnement fungerer på følgende måde: Din alarm vil blive sat op og installeret for dig, og hvis du får indbrud ringer alarmen automatisk op til den nærmeste vagtcentral. Professionelle vagter vil med det samme rykke ud og tage sig af sagen.

Du skal derfor ikke bekymre dig for, om indbrudstyven er i boligen. Hvis du har købt en boligalarm med abonnement vil firmaet i højere eller mindre grad tage sig af eventuelle skader, som for eksempel smadrede vinduer eller døre. I forbindelse med dit abonnement får du også gratis service og reparation af din alarm. Desuden får du et lille alarmskilt, som du kan sætte op på din dør. Alene det at have skiltet, kan ofte skræmme tyven væk. Den ultimative tryghed er derfor at vælge en boligalarm til dit hus!

Boligalarm uden abonnement

Hvis du ikke ønsker en boligalarm med abonnement, kan du vælge en uden. Forskellen på en boligalarm med abonnement og en uden er, at alarmcentralen ikke rykker ud, hvis du har en boligalarm uden abonnement. Der er heller ikke nogen form for service inkluderet. Det betyder, at du selv skal stå for test af systemet, udskiftning af batterier og andet vedligeholdelse. Hvis du har en boligalarm uden abonnement, er det derfor essentielt at du selv tester din alarm mindst én gang i kvartalet, ligesom du måske kender det fra din røgalarm.

Du skal teste alle enheder og kontrolpanelet. Du kan aktivere alarmen for at høre om sirenerne går i gang, og se om de personer der skal alarmeres, bliver kontaktet. En funktion ved boligalarmer uden abonnement er nemlig, at den kan indstilles til at kontakte de personer man har indstillet den til at kontakte. Den kan sende SMS eller ringe en  kontaktperson op. Nogle systemer kan ringe alle kontaktpersoner op på én gang.

Det er desuden en god idé, at have en klar aftale med naboer og genboer om, hvordan de skal reagere hvis de hører alarmen. Skal de ringe til dig, politiet eller tjekke din bolig? Hvor den største fordel ved boligalarmen med abonnement er den store tryghed, er der også fordele ved en boligalarm uden abonnement.

Boligalarmen er billigere, lettere selv at sætte op og bruge. I nogle tilfælde vil en boligalarm være en fordel ved tyveri, fordi tyven ikke ved, hvordan og hvor hurtigt omverdenen reagerer på en boligalarm uden abonnement. Hvis du har en boligalarm med abonnement og en dygtig tyv har fået adgang til din bolig, er der chance for, at tyven ved, hvor længe han har, før vagterne fra alarmcentralen kommer.    

Udstyr til din boligalarm

Når du vælger en boligalarm, er der nogle standard ting du bør sikre dig, at alarmen indeholder. Der skal være en central alarm med sirene. Den skal placeres i entre eller bryggers - et sted hvor den er let tilgængelig. Der skal også være et såkaldt betjeningspanel, hvor man kan se historik og oprette nye brugere. Rumsensorer er også smart at have. De kan placeres ved siden af værdigenstande.

En dørkontakt skal desuden installeres. Alarmen går i gang, når nogen forsøger at bryde ind i huset udefra. Men du kan selv bevæge dig rundt i huset mens dørkontakten er slået til. En fjernbetjening og skilte er udstyr som din alarm også gerne skal have. Hvis du ønsker det, kan du få en masse ekstraudstyr til din boligalarm, men det er helt op til dig.

Hvis det kan få dig til at føle dig mere tryg i dit hjem, er det en god idé at investere i. Det kunne for eksempel være røgsenorer, panikknapper, fugtsensorer eller gassensorer. Alle disse ting er med til at øge din sikkerhed, og gøre det sværere for tyven at få adgang til dit hjem og alle dine værdigenstande.  

Hvad er prisen for en boligalarm?     

Det er meget forskelligt, hvad priserne på boligalarmer er. Den største forskel i pris finder du mellem alarmer med abonnement og alarmer uden abonnement. Når du får en alarm med abonnement betaler du omkring 200-350 kroner om måneden for abonnementet. Dertil kommer opstartsgebyrer, forskellige vedligeholdesgeyrer og andre udgifter. Du kan få en masse ekstraudstyr til din alarm, og det vil ofte også påvirke prisen.

Jo mere udstyr, jo højere bliver prisen på alarmen i sidste ende. Om du vælger en boligalarm med eller uden abonnement er det kun dig selv der kan afgøre. Som beskrevet er der fordele og ulemper ved begge. Valget kommer an på din økonomi og dine behov. Det vigtigste er, at du kan føle dig 100 % tryg i din bolig.

Hvis du er i tvivl om dit valg, kan du altid kontakte de forskellige udbydere og høre hvad de kan tilbyde. De kan ofte give dig et godt tilbud et par råd med på vejen. Held og lykke i din søgning efter en boligalarm!

Det tager ikke mere end 3 minutter af din tid
Tjek om du også kan spare penge på et ny boligalarm, der er tilpasset dine behov. Udfyld en formular og modtag et tilbud - gratis og uforpligtende.
Thomas Lundsgaard
Thomas Lundsgaard

Det tager ikke mere end 3 minutter af din tid

Tjek om du også kan spare penge på et ny boligalarm, der er tilpasset dine behov. Udfyld en formular og modtag et tilbud - gratis og uforpligtende.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Det tager ikke mere end 3 minutter af din tid
Tjek om du også kan spare penge på et ny boligalarm, der er tilpasset dine behov. Udfyld en formular og modtag et tilbud - gratis og uforpligtende.