Derfor skal en varmepumpe være din næste investering  cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Varmepumpe
4 min læsetid
Sidst opdateret: 08 oktober 2021

Derfor skal en varmepumpe være din næste investering 

Ovenpå det seneste folketingsvalg er det hurtigt blevet klart, at et af valgets store emner var fokus på klimaforandringer og miljøbelastninger. Vores energi skal grønt, og vores belastning på miljø og klima skal sænkes meget. (Sponsoreret)
Sammenlign priser på varmepumpe

Modtag tilbud fra flere leverandører i dit lokalområde. Servicen er 100 % gratis og uforpligtende.

Alt dette for at opretholde Parisaftalen, men også for blot at sørge for, vi passer på planeten. Det blev også gjort klart, at sådan et fokus kommer med bekostninger, da det koster penge at gøre Danmark grønt. En måde hvorpå, du positivt kan påvirke klimaet er, for eksempel at investere i en varmepumpe. Det er en stor investing, men også fornuftig på pengepungen på samme tid. Læs med her, hvis du vil vide mere om varmepumper. Ønsker du allerede en varmepumpe, så find den bedste varmepumpe her. 

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et større apparat. Helt konkret er det en slags varmeanlæg. Det fungerer ved at udnytte varme i jord eller luft udendørs, og så omdanne dette til varme indenfor. Den udnytter altså den energi, der findes udenfor, og konverterer den til energi brugt inde i hjemmet. Dette sker gennem en kompressor og varmeveksler, som så betyder, at der kommer varme indenfor. Den er på størrelse med et lille køleskab, og kan snildt gemmes væk i det sædvanlige bryggers eller kælderbygning. Der findes tre forskellige slags vandpumper. Den mest almindelige er jordvarme, der er også luft til vand, og luft til luft. Luft til luft siges at være den billigste form for varmepumpe, og at den er nem at installere. Luft til vand varmepumpe er en større men også bedre investering. Varmepumper bliver set som en meget effektiv måde at fremskaffe varme. Dette er fordi, at de danner og giver tre gange så meget energi, som de bruger. Effektiviteten er selvfølgelig højere, når der også er varmere udenfor. 

En varmepumpe god for miljø og økonomi

Det siges, at en investering af varmepumper er stor. Men dette kan ofte betale sig på længere sigt. Umiddelbart sparer folk i gennemsnit 12.000 kroner om året på regningen på varme, når de har installeret en varmepumpe. Dette er netop på grund af det førnævnte faktum, at de producerer meget mere energi end, de bruger. Derfor får du hurtigt din investering retur igen, efter at have købt sådan en pumpe. Investerer du i de dyre varmepumper, så siges det, at det tager omkring seks år at tjene den hjem igen, og de billigere omkring tre år. Til gengæld siges det, at levetiden på en varmepumpe er mellem 15 og 20 år. For uden at det kan betale sig, så er det også en miljøvenlig løsning. En varmepumpe laver netop energi ud fra noget, som allerede findes i jord eller luft. Du bruger altså grøn energi gennem din varmepumpe, som er meget mere energivenligt en mange andre løsninger. Derfor vil du også kunne se, at varmepumper ofte minimum har energimærke A, hvis ikke A+++. En varmepumpe er altså en fornuftig investering både på et økonomisk grundlag, men altså også i forhold til hele klima- og miljødebatten. Ekspert i varmepumper Tim Petersson udtaler, at det ikke kun er er Energimærket der er en væsentlig faktor med varmepumper, men at SCOP værdien egentlig er en bedre rette snor for dens evne til at levere varme.

Sponsoret
Sponsoret

Sammenlign priser på varmepumpe

Modtag tilbud fra flere leverandører i dit lokalområde. Servicen er 100 % gratis og uforpligtende.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Sammenlign priser på varmepumpe
Modtag tilbud fra flere leverandører i dit lokalområde. Servicen er 100 % gratis og uforpligtende.