God pris på solceller | Sammenlign tilbud - Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på solceller

 • Tilbud tilpasset specifikt til din bolig
  Få råd om opsætningen fra dygtige fagfolk og spar så mange penge som muligt på installationen.
 • Spar tid, penge og energi
  Slip for selv at indhente tilbud! Lad selskaberne konkurrerer om dig som kunde, så sikrer du dig at få den bedste pris.
 • 100 % gratis og uforpligtende
  Du vælger selv, om du vil acceptere et af tilbuddene, eller afslå dem alle.
Solceller

Modtag 3 tilbud, der passer til dine behov.

Udfyld formularen og modtag gode tilbud fra professionelle fagfolk

 • Tilbud tilpasset specifikt til din bolig
  Få råd om opsætningen fra dygtige fagfolk og spar så mange penge som muligt på installationen.
 • Spar tid, penge og energi
  Slip for selv at indhente tilbud! Lad selskaberne konkurrerer om dig som kunde, så sikrer du dig at få den bedste pris.
 • 100 % gratis og uforpligtende
  Du vælger selv, om du vil acceptere et af tilbuddene, eller afslå dem alle.

FÅ TILBUD FRA SOLCELLE SELSKABER VI SAMARBEJDER MED

Over 1 million har indhentet tilbud igennem Tjenestetorvet Gruppen

Super hurtig respons.tilbudene ser gode ud.vi vil helt sikkert vende tilbage.
Majbritt Hansen,
Hurtig ekspedition Klare retningslinier Høflig betjening Upåklageligt
Mogens Lind,
Meget hurtig reaktion, med seriøse leverandører, så vidt jeg kan se.
Asger Knudsen,

Skarp pris på solceller gennem TjenesteTorvet

Solceller bliver mere og mere populært i Danmark, og hvis du også er interesseret i at få dem installeret på din bolig eller virksomhed, kan du gennem TjenesteTorvet få skarpe og uforpligtende tilbud på solceller til en super pris.

Solceller er ikke en billig installation, og derfor er de værd at undersøge, hvordan man får den bedste pris på dem. Når du udfylder formularen her på siden, får du en række gratis og uforpligtende tilbud på solceller fra en række solcelleleverandører, og så kan du vælge, om du vil slå til på deres tilbud.

Når man gerne vil have en så fordelagtig pris på sine solceller så muligt, er det altid en god idé at undersøge markedet og få flere forskellige tilbud. Der er ingen grund til at vælge det første og det bedste.

Får du tilbud på solceller gennem TjenesteTorvet, ved de forskellige leverandører også, at de er i konkurrence om at ‘vinde dig’ som kunde. Der finder de deres skarpeste priser, når de kommer med tilbud på solceller til dig.

Hvad er solceller?

Solceller er en form for teknologi, som bruger solens stråler til at skabe elektricitet. Solceller opstilles i såkaldte solcelleanlæg, hvor man samler sektioner af mellem 30 og 80 enheder, alt efter hvor store de er.

Solceller placeres både på private boliger, offentlige bygninger og virksomheder, hvor den smarte teknologi er med til at give en vis mængde gratis og CO2-neutral strøm, afhængigt af mængden af solenergi.

Der vil naturligt blive produceret mest elektricitet i dagtimerne, hvor solen er fremme. Det er dog ikke ensbetydende med, at du kommer til at stå uden strøm, når mørket falder på. Enten kan du også investere i et batteri som kan lagre overskydende elektricitet, og ellers kan du købe strømmen tilbage fra det offentlige elnet, når du behøver det. Vælger man sidste løsning, skal man dog være opmærksom på, at der en lille forskel i den pris man får for at sælge strømmen til elnettet og den pris man skal betale, for at købe det tilbage igen.

Solceller er en langsigtet investering, som primært giver mening, hvis man har det lange sigte på. Det er nemlig en relativt dyr investering, hvor tilbagebetalingstiden formentlig vil på omkring 7-10 år. Til gengæld har solceller en rigtig lang levetid og er typisk af rigtig høj kvalitet. Mange leverandører har således en effektivitetsgaranti på 25-30 år. Så investerer du i solceller, kan du altså regne med at få glæde af dem lang tid fremover.

Et solcelleanlæg er ej at forveksle med et solvarmeanlæg, selvom de to begreber minder så meget om hinanden, at godt kan forveksles. Solcelleanlæg producerer elektricitet, mens solvarmeanlæg producerer varme.

Dog kan et solcelleanlæg faktisk bruges til at få din varmepumpe køre på gratis strøm. Ligeledes kan solcelleanlægget også generere strøm til din hjemmelader, hvis du kører i elbil.

Sådan fungerer solceller

Solceller fungerer på den måde, at når lyset rammer selve modulerne, producerer solcellerne jævnstrøm. For når sollyset rammer solcellerne, begynder materialerne inde i solcellerne at absorbere lysenergien. Denne energi frigiver derefter elektroner fra deres atom-kæder, hvilket giver elektronerne energi til at bevæge sig frit i solcellen. Elektronerne bevæger sig derefter mod en elektrisk kontakt, og det skaber en strøm af elektroner. Denne fuldkommen CO2-neutrale strøm kan herefter bruges til bygningens elektriske apparater.

Et solcelleanlæg virker også, selvom solen ikke er fremme. Men det er dog klart mest effektivt, når solen skinner.

Hvad er prisen på solceller typisk?

Prisen på solceller afhænger af, hvor stort et anlæg du har behov for, samt kvaliteten af selve anlægget. Du skal nemlig vælge størrelsen på dit anlæg, alt efter hvor meget elektricitet, som du har brug for.

Et eksempel kunne være et klassisk parcelhus på 120 kvadratmeter, hvor der bor fire personer. I sådan et tilfælde vil man typisk skulle betale mellem 80.000 - 100.000 kr. for montering og installation af et solcelleanlæg, som passer til familiens forbrug. 

Fordele og ulemper ved solceller

Solceller har virkelig vundet frem i de danske boliger i løbet af de sidste mange år, og ifølge Energistyrelsen er der i 2022 114.848 solcelleanlæg opstillet i Danmark. Der er nemlig mange fordele ved brug af solceller, hvorfor der også til stadighed bliver udviklet nye og endnu mere effektive solcelleteknologier, så det kan blive endnu mere udbredt.

Der er dog selvfølgelig også visse ulemper ved solceller. Andet havde næsten været for til at være sandt.

Herunder gennemgår vi de væsentligste fordele og ulemper ved solceller.

Fordele ved solceller

 • Lavere elregning

En af de store fordele ved solceller er, at prisen på din elregning vil falde. Det skyldes kort og godt, at hvis du har solceller, kan du selv producere noget af den strøm, som du ellers ville skulle købe fra elnettet. Vil du gerne være mest muligt selvforsynende med strøm, så din elregning bliver så billig som muligt, skal du prøve at indrette dit daglige strømforbrug efter hvornår solcellerne er mest effektive. Det er de midt på dagen, hvor solen står højest. Derfor kan du med fordel sætte opvaskemaskinen, vaskemaskinen og andre elektriske maskiner i gang på dette tidspunkt af dagen.
 

 • Reducering af CO2-aftryk

Udover at give dig en besparelse i kroner og ører, vil du med solceller også lave en besparelse på klimaets vegne. For hvis du har solceller, mindsker du nemlig dit CO2-aftryk. At producere strøm gennem solceller er op til 3 mindre forurenende end konventionel dansk el. Således kan man bare ved et lille solcelleanlæg spare flere hundrede kilo CO2 om året ved at have solceller.
 

 • Forbedrer din boligs energimærke

Det er en energiforbedring at installere solceller på sin bolig, hvorfor man få bedre energimærke på boligen end man hidtil har haft. Et bedre energimærke kan få boligens værdi til at stige, såfremt solcellerne er installeret på en måde, som ikke skader helhedsindtrykket af boligen. Generelt er huse med solceller i høj kurs, viser en undersøgelse fra EDC. Her angiver 7/10 det som en fordel, hvis et hus har installeret et solcelleanlæg. Kun 6% angiver det som værende en ulempe.
 

 • Du kan sælge overskydende el

Hvis dine solceller producerer mere strøm end du selv kan nå at bruge, kan det overskydende strøm sælges til elnettet. På den måde kan andre danskere også få glæde af din CO2-neutrale strøm. Vær dog opmærksom på, at den pris du får for at sælge strømmen til elnettet er lavere end den pris du vil skulle betale for at købe strøm fra elnettet.
 

 • Støjsvag

Solceller har også den fordel, at de er ganske støjsvage, når man sammenligner med andre grønne energikilder. Faktisk støjer de overhovedet ikke.

 • Driftsikker og lang levetid

En anden stor fordel ved solceller er, at de er både driftssikre og holdbare. Det er således en meget robust teknologi, som behøver meget lidt vedligeholdelse. Det er også derfor, at mange solceller har en lang garanti; typisk op til 25-30 år. Med solceller får man altså en grøn energikilde, hvor man er sikret en lang levetid på sin installation. 

Ulemper ved solceller

 • Dyr investering

Solceller er en relativt dyr investering, og man skal ikke regne med en pris på under 70.000 kr. Derfor skal man være indstillet på, at solceller er en langsigtet investering, da det altså tager nogle år, før det har regnet sig hjem i kroner og ører.
 

 • Vejrafhængig

Solceller er som navnet antyder afhængig af solenergi. Det vil sige, at man ikke kan regne med et jævnt flow af strøm, da det altså afhænger af vejret.
 

 • Mest effektive midt på dagen

Solceller fungerer som nævnt bedst, når der er masser af solenergi. Det vil der typisk være midt på dagen. Det er lidt en ulempe, da det ofte er et tidspunkt, hvor man er på arbejde, og derfor ikke kan få maksimal værdi af den gratis strøm. Problemet kan dog løses med en batteribank, som dog er ganske dyre at anskaffe sig.
 

 • Kan kompromittere æstetikken

Solceller er en løsning der kan være svær at skjule, og derfor kan det kompromittere det æstetiske udtryk af ens bolig, hvis man ikke er velovervejet i sin installation. Der udvikles dog flere og flere løsninger, hvor solcellerne er integrerede i f.eks. teglsten. Denne teknologi er dog stadig på et ganske tidligt stadie, hvorfor det også er ganske dyrt.

Modtag 3 tilbud, der passer til dine behov.

Udfyld formularen og modtag gode tilbud fra professionelle fagfolk