Skift mobilabonnement og spar penge | TjenesteTorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Mobilabonnement
4 min læsetid
Sidst opdateret: 20 oktober 2023

Billigt mobilabonnement (2023)

Der er stor forskel på priserne på mobilabonnementer - og du får ikke altid mere for pengene, selv om du vælger et af de dyrere. Vi har kigget på otte af de største mobilselskaber i Danmark, og der kan sagtens være penge at spare ved at tjekke prisen på dit abonnement.
Få et abonnement, der passer til dine behov

Sammenlign mobilabonnementstilbud fra forskellige mobiloperatører. Vælg det tilbud, du bedst kan lide.

Hvornår har du sidst tjekket, hvor meget du får for pengene hos dit mobilselskab? Markedet udvikler sig konstant, så hvis det er mere end et halvt år siden, at du sidst har sammenlignet priser på abonnementer, så bør du gøre det nu. Der kan være mange penge at hente ved at skifte til et billigt abonnement. 

Vi har kigget nærmere på de nuværende priser hos de forskellige selskaber, og der er ikke bare stor forskel i prisen. Du kan også nemt risikere at betale det dobbelte for den samme ydelse. 

Ville du vælge priseksempel A, B, C eller D?

forskel i pris mobilabonnement

Billige mobilabonnementer med masser af data?

Jo mere du betaler, jo flere GB får du. Sådan burde det logiske regnestykke se ud - men det stemmer ikke overens med virkeligheden. Hvis du eksempelvis vil have et abonnement med 30 GB månedligt, så er den billigste nuværende pris på markedet 49 kroner, mens den dyreste er 159 kroner om måneden. Det er altså en prisforskel på 110 kroner. 

Der er naturligvis også andre ydelser inkluderet i dit abonnement, nemlig sms, mms, GB til brug i EU eller det øvrige udland og ikke mindst taletid.

Det er dog ikke sikkert, at du har brug for eksempelvis fri taletid - og også her vil det kunne betale sig at tage de billigste abonnementer, selv om der muligvis er færre timers taletid med.

Oversigt over varierende priser for samme mængde GB-data (2023). Vi gør opmærksom på, at priserne ændrer sig løbende:

Oversigt over priser - mobilabonnement

Hvor mange GB data har jeg brug for?

De fleste bruger omkring 10 GB om måneden på at streame, tjekke sociale medier, maile mm. Det er kun, hvis du ofte skal uploade eller downloade store, tunge filer, at du har brug for mere end 10-20 GB. 

Selv om det kan være fristende at købe et abonnement, der giver dig 100 GB eller ubegrænset brug af data, så skal du altså overveje, om du har brug for det. Det vil være ærgerligt at betale for en stor mængde gb-data, som du ikke har brug for. 

Hvis du er nysgerrig på, hvor mange GB du har brug for, så start med at se på dit nuværende månedlige forbrug. Du kan også blive klogere på dataforbrug her.

Nogle mobilselskaber tilbyder også adgang til streaming af for eksempel musik og film, for eksempel Telmore musik og Telmore Play, der giver adgang til for eksempel Netflix og TV2 Play.

Kan jeg få 5G med de billigste mobilabonnementer?

Over de seneste år er behovet for en god netværksforbindelse blevet større - og behovet vil kun stige, efterhånden som fænomenet Internet of Things bliver mere udbredt. Internet of Things dækker over det faktum, at stadig flere objekter bliver tilkoblet internettet ved hjælp af et simkort. Du kender det muligvis allerede selv - måske styrer og aflæser du dit køleskab, din elmåler eller varmepumpe ved hjælp af dit mobilnetværk? 

Fremtiden byder på et hastigt voksende behov for et mobilnetværk, der kan bære tilkoblingen af endnu flere objekter. Derfor er der stort behov for 5G-netværket, som er klar til at håndtere de enorme mængder data, der uploades og downloades, uden at hastigheden sænkes, tværtimod.

5G er nemlig en videreudvikling af teknologien til trådløse forbindelse og giver lynhurtige hastigheder og et minimum af forsinkelse og flaskehalse. I løbet af 2023 skulle stort set alle mobilabonnementer give adgang til 5G-nettet, som er ved at blive udrullet landet over.

For at få adgang til 5G, skal dit mobilselskab være tilknyttet 5G-netværket eller det kommende 5G-netværk, men du skal også have en mobiltelefon, som understøtter teknologien. Det er kun de allernyeste telefoner, der kan det, viser en undersøgelse lavet af Forbrugerrådet.

kvinde holder mobil med 5G-network
Det nye 5G-netværk gør det langt hurtigere at være online.

Er der forskel på dækningen på landsplan?

Tidligere kunne der være stor forskel på mobildækningen afhængigt af, hvor i landet, du befandt dig. Med tiden er netværket dog blevet udvidet og forbedret i en sådan grad, at de fleste har adgang til en god forbindelse, uanset hvilket mobilabonnement, de har valgt. 

Der findes tre mobilnetværk i Danmark, og de ejes af de fire største mobilselskaber, nemlig 3, TDC, Telia og Telenor. De mindre mobilselskaber, såsom Oister, Lebara og CBB, lejer sig ind på masterne. 

Hvis du vil undersøge, hvordan de enkelte selskaber dækker dit område, skal du tjekke de dækningskort, som de har tilgængelige på deres hjemmesider. Du kan også se, hvor der er placeret eksisterende og planlagte mobilmaster ved at gå ind på Energistyrelsens mastedatabase.

Sammenlign priser og få Danmarks billigste mobilabonnement

Det er altid en god tommerfingerregel at indhente tilbud fra flere forskellige selskaber, før du beslutter dig for, hvem der skal stå for dit mobilabonnement. 

Vi har gjort det nemt og overskueligt at indhente tilbud, så du slipper for selv at skulle gå igang med research af udbyderne på markedet. Udfyld blot formularen her på siden, og så vil du blive kontaktet af op til tre selskaber, som alle kæmper om at få dig som kunde. Mange mobilabonnementer kan nemlig forhandles - husk, at det er dig, der sidder med nøglen til det billige mobilabonnement.

Der er derfor stor sandsynlighed for, at du får både det bedste mobilabonnement - og også det billigste abonnement.

Vores tjeneste er uforpligtende og gratis.

Få et abonnement, der passer til dine behov
Sammenlign mobilabonnementstilbud fra forskellige mobiloperatører. Vælg det tilbud, du bedst kan lide.

Få et abonnement, der passer til dine behov

Sammenlign mobilabonnementstilbud fra forskellige mobiloperatører. Vælg det tilbud, du bedst kan lide.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Få et abonnement, der passer til dine behov
Sammenlign mobilabonnementstilbud fra forskellige mobiloperatører. Vælg det tilbud, du bedst kan lide.