Boligalarm uden abonnement – dette bør du vide | Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Boligalarm
3 min læsetid
Sidst opdateret: 20 oktober 2023

Boligalarm uden abonnement - dette skal du vide

Mange mennesker er bekymrede over sikkerheden i hjemmet, men ønsker måske en hjemmealarm uden abonnement for at undgå månedlige omkostninger. Men hvad skal du overveje i den forbindelse?
Det tager ikke mere end 3 minutter af din tid

Tjek om du også kan spare penge på et ny boligalarm, der er tilpasset dine behov. Udfyld en formular og modtag et tilbud - gratis og uforpligtende.

Den første ting at huske på er, at en alarm uden abonnement også er en alarm uden forbindelse til et alarmcenter. Derfor skal du tænke over, hvad du virkelig vil opnå med dit alarmsystem.

Uden forbindelse til et alarmcenter betyder det, at du skal reagere, når alarmen går, helst via appen. Hvis du f.eks. befinder dig i et sommerhus uden internet, så kan du komme hjem til en ubehagelig overraskelse.

Eller hvis du bare sover tungt, er løbet tør for strøm eller ikke har din mobiltelefon på dig.

For indbrudstyve kan en alarm i hjemmet stadig have en afskrækkende virkning, og det kan være nok for mange. Derudover kan et overvågningskamera hjælpe dig bagefter.

Hvor det er mere vigtigt med forbindelse til central, er nok ved en brandalarm. Så er svartiden vigtig. Både for at dem, der er i huset, skal have tid til at komme ud, og for at brandvæsenet underrettes hurtigst muligt.

Hvis du har serieforbundne brandalarmer uden forbindelse til kontrolpanelet, har du nok at gøre med at komme i sikkerhed. Den værdifulde responstid øges derefter.

Alarm uden tilknytning til central – fordele og ulemper

Den første ting mange mennesker tænker på, når de overvejer at købe en boligalarm uden abonnement, er prisen. Når du ikke har forbindelse til en alarmcentral, er der heller ingen månedlige omkostninger.

Du betaler for et engangsbeløb for udstyr og muligvis installation, hvis du ikke selv vil gøre det.

Dette beløb vil variere fra hjem til hjem. For eksempel vil størrelsen på huset og det udendørs område påvirke det, du har brug for. Derudover skal du overveje, hvilket sikkerhedsniveau du ønsker.

Når du køber en alarm med et abonnement, finder du sammen med selskabet ud af, hvad behovene er for dig og dit hjem. Det er også muligt at få skræddersyede tilbud på udstyr og installation. Måske vil du også have en elektronisk dørlås eller lignende.

I nogle tilfælde kan installationen også være gratis.

Den åbenlyse ulempe ved en hjemmealarm uden abonnement er, at du ikke har forbindelse til centralen. Uden den skal man selv reagere på alarmen, og det er i sig selv et plus at slippe for dette ansvar.

Men en trådløs hjemmealarm uden abonnement kan være en god tilføjelse til en med et abonnement. For eksempel kan det let opstilles i et skur på grunden, hvor responstid ikke er så vigtig.

Tyverialarm uden abonnement - hvad skal du vælge?

Kontroller, om det er godkendt af forsikringsselskaberne, når du vil købe et alarmsystem uden abonnement. 

Så kan du være sikker på, at den er testet af fagfolk, og du kan desuden spare penge på din forsikring. Dette skyldes, at en indbrudsalarm blandt andet vil have en afskrækkende virkning på tyve.

Derudover bliver det sværere at udføre det egentlige indbrud.

Med en brandalarm vil der være større chance for, at folk kommer ud i tide, og at brandvæsenet får besked, før huset er fuldstændig beskadiget.

I begge tilfælde har forsikringsselskabet mindre risiko ved at  forsikre dine ting og kan give dig lavere tilbud.

Det skal selv meddeles forsikringsselskabet, at du har fået en alarm. Det kan også være en god mulighed for at modtage tilbud fra flere forsikringsselskaber og sammenligne.

Men for at opnå dette vil de fleste selskaber kræve, at alarmen er godkendt.

Det tager ikke mere end 3 minutter af din tid
Tjek om du også kan spare penge på et ny boligalarm, der er tilpasset dine behov. Udfyld en formular og modtag et tilbud - gratis og uforpligtende.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Det tager ikke mere end 3 minutter af din tid
Tjek om du også kan spare penge på et ny boligalarm, der er tilpasset dine behov. Udfyld en formular og modtag et tilbud - gratis og uforpligtende.