Boligalarm til lejlighed | Tjenestetorvet
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på Boligalarm til lejlighed

  • 1
    Beskriv dit behov
    Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ude efter
  • 2
    Få tilbud fra flere alarmselskaber
    Jo flere du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
  • 3
    Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter den aftale som passer dig bedst, til lavest mulige pris

Modtag tilbud på Boligalarm til lejlighed som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på en ny boligalarm, der er tilpasset dine behov. Udfyld en formular og modtag et tilbud - gratis og uforpligtende.

  • 1
    Beskriv dit behov
    Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ude efter
  • 2
    Få tilbud fra flere alarmselskaber
    Jo flere du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
  • 3
    Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter den aftale som passer dig bedst, til lavest mulige pris
Tjenestetorvet har formidlet mere end
450.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Ida Haus

Det koster ikke at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Kjeld Sanø

Spar penge på boligalarm til lejlighed

Nedenfor en kort gennemgang af fordele ved at installere en boligalarm i lejligheden, samt informationer omkring statistikker med mere.

Vidste du at indbrudstallet i Danmark er meget højt? Det har været faldende siden 2009, men er stadig langt højere, end det er hos vores nordiske naboer. Ifølge det Kriminalpræventive råd, har der været omkring 32.000 indbrud i danske boliger om året. 

I 2009 var der 48.670, mens der i 2017 var 29.147, hvilket har været det laveste niveau siden 2007. Indbrudstallene daler, men det betyder bare, at det går den rigtige vej. Tallene er stadig alt for høje. Grundene kunne skyldes formentlig, at vi i Danmark er dårlige til at sikre vores lejligheder mod indbrud. Der er dog mange ting, du selv kan gøre, for at sikre dig og dit hjem. 

Mange tror fejlagtigt, at folk der bor i lejlighedskomplekser ikke er så udsatte, når det kommer til indbrud og tyveri, som folk der bor i for eksempel villa, fordi de bor i et tætbefolket område. Der er dog desværre ikke nogen boformer der går fri af tyvenes søgelys. Det bedste du kan gøre for at sikre din bolig, er at købe en boligalarm til din lejlighed, og på den måde nedsætte risikoen for indbrud. 

En boligalarm er selvfølgelig ikke en 100 % sikkerhed mod indbrud, men alarmen gør arbejdet for tyven meget svært. Bare det, at du har et certificeret alarmskilt udenfor, kan gøre, at tyven bliver skræmt væk. Der er også mange andre ting du kan gøre for at sikre dig mod indbrud. Det hele kan du læse om herunder. 

En boligalarm med eller uden abonnement?

Når du overvejer at anskaffe dig en boligalarm, er der mange ting du skal være opmærksom på. Der findes grundlæggende to forskellige slags boligalarmer - dem med abonnement og dem uden. Boligalarmer med abonnement er den løsning, som kan give dig den største tryghed. Hvis en tyv prøver at bryde ind i dit hus, vil alarmen automatisk ringe op til alarmcentralen og vagter vil haste til dit hus. Ved en boligalarm med abonnement, er det meste service inkluderet - det er som regel batteriskift, vedligeholdelse, skadeserstatning og meget mere. Du betaler 200 til 350 kroner om måneden, men får til gengæld et selvkørende system, som beskytter dig mod indbrud på den bedst mulige måde. En boligalarm uden abonnement er lidt anderledes. 

Her er service og udrykning fra vagtcentralen ikke inkluderet. Til gengæld får du en billigere løsning, som du selv kan installere og holde ved lige. Det er meget forskelligt, hvordan tyve reagerer på boligalarmer. Nogle meget rutinerede tyve ved hvor lang tid der går, før vagterne fra alarmcentralen kommer, og de vil derfor fortsætte deres tyveri. Med en boligalarm uden abonnement kan tyven ikke vide hvornår naboer, venner eller familie ankommer til lejligheden. Om du vælger en alarm med eller uden abonnement er helt op til dig. Du skal veje fordelene og ulemperne, og finde den alarm der passer bedst til dine behov og din økonomi. Det vigtigste er, at du finder en alarm som kan gøre dig tryg i hverdagen!

Hvordan fungerer en boligalarm uden abonnement?

En boligalarm uden abonnement fungerer på den måde, at dine venner og familie bliver bliver alarmeret hvis en indbrudstyv går i fælden. Der sendes sms’er og ringes rundt til de personer, som er indstillet som kontaktpersoner på alarmen. Du kan aftale med disse kontaktpersoner, hvordan de skal reagere i en indbrudssituation. Skal de først ringe til politiet, kontakte dig eller møde op på din adresse? En klar aftale gør, at hjælpen meget hurtigt kan være fremme. Samtidig med, at dine kontakter bliver ringet op, går den indbyggede sirene på alarmen i gang. Larmen gør, at indbrudstyven bliver skræmt og stresset. I stedet for at fortsætte tyveriet og risikere at blive opdaget, vælger han eller hun i langt de fleste tilfælde at forsvinde af sig selv. 

Alarmens komponenter

Din boligalarm uden abonnement består af forskellige komponenter, som er gode at være bekendt med. Den første komponent er alarmpanelet. Alarmpanelet er alarmens “hjerne”. Alle sensorer sender automatisk et signal til alarmpanelet som udløser alarmen. Så sendes der sms’er ud og herefter ringer alarmpanelet kontakter op i den rækkefølge, de er indstillet. 

Der findes mange forskellige alarmmodeller, nogen med indbygget tastatur og andre med en såkaldt skalsikring, som gør at du kan slå sensorer fra, når du befinder dig i din lejlighed. Døre og vinduer vil stadig være sikrede, hvis du skulle være så uheldig at få indbrud ved højlys dag. 

Den anden komponent, er de forskellige sensorer som er muligt at koble direkte til panelet. Det drejer sig om dør/vinduessensorer og bevægelsessensorer. Der findes også røgsensorer, vandsensorer, gassensorer osv. men de mest almindelige er dør/vinduessensorer og bevægelsessensorer. Sensorerne er trådløse, så du skal ikke bekymre dig om ledninger. Dør/vinduessensorer er todelte og fungerer på den måde, at du sætter én del på karmen, den anden sætter du på døren eller vinduet. 

Når tyven åbner døren eller vinduet bliver der automatisk sendt et signal til alarmpanelet, som så alarmerer dine kontakter. Den anden form for sensorer, bevægelsessensorer, kan registrere bevægelser i dine rum. Bevægelsessensorer kan dække cirka 8 meter ud i rummet. 

Derfor er det ofte nok med én sensor under loftet i hvert rum. Så snart en indbrudstyv bliver fanget i sensoren, sender den ligesom dør/vinduessensoren et signal til alarmpanelet, som udløser en alarm. Hvis du har kæledyr derhjemme som for eksempel hund, kan du få sensorer som ikke registrerer dyret. Det betyder at det kan gå frit rundt derhjemme, uden at komme til at slå alarmen til.

Se din lejlighed med tyvens øjne

Ud over at du kan anskaffe dig en boligalarm til din lejlighed, er der også mange andre ting du aktivt kan gøre for at forebygge indbrud. Det er en god idé at prøve at se din lejlighed med tyvens øjne. Et mørkt hus er for eksempel et tegn til tyven om, at ingen er hjemme. Du kan derfor med fordel lade et par lys og radien være tændt. 

Når du ikke er hjemme, bør du stille dine værdigenstande væk fra vinduerne. Dyre genstande i vinduerne signalerer, at hele dit hjem er et sted med værdigenstande og luksus, og det frister tyven. Hvis du vil sikre dig ekstra, kan du vælge at gemme dine værdigenstande et hemmeligt sted i huset, som tyven ikke vil overveje at gennemrode. De værdigenstande som oftest bliver stjålet ved indbrud er smykker, ure, kontakter, computere og mobiltelefoner. Tyven går efter genstande som er lette at sælge, og som er lette at få fat i, når de er inde i din lejlighed. Hvis du er bortrejst fra din lejlighed, kan du med fordel aftale med din overbo i din opgang, at han eller hun tømmer din postkasse.

En fyldt postkasse, er et tegn på, at du ikke er hjemme. Du kan også få din nabo til at lægge dørmåtten ned igen efter rengøring. Du kan derfor sikre dem med solide hasper eller låseanordninger. 

Det er de små ting, der gør en forskel. De ting, som får tyven til at tro at din lejlighed er beboet. Det er også vigtigt, at du har gode og sikre låse på din dør. De skal være borebeskyttede og der må gerne være to låse på din yderdør. Hvis du bor i stueetagen er dine vinduer lette indbrudsveje for tyven.

Modtag tilbud på Boligalarm til lejlighed som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på en ny boligalarm, der er tilpasset dine behov. Udfyld en formular og modtag et tilbud - gratis og uforpligtende.