Advokat til ægtepagt | Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos

Find den bedste Advokat til ægtepagt

 • 1
  Beskriv din sag
  Ved hjælp af en enkel formular angiver du kort, hvad din sag drejer sig om
 • 2
  Flere advokater vurderer din sag
  Du får tilbud fra flere advokater, hvilket gør det nemmere at se, hvem der passer bedst til din sag
 • 3
  Vælg den advokat, der er bedst for dig
  Du vælger den advokat, jurist eller rådgiver der passer bedst til dig og din sag
Advokat

Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere advokatfirmaer med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.

 • 1
  Beskriv din sag
  Ved hjælp af en enkel formular angiver du kort, hvad din sag drejer sig om
 • 2
  Flere advokater vurderer din sag
  Du får tilbud fra flere advokater, hvilket gør det nemmere at se, hvem der passer bedst til din sag
 • 3
  Vælg den advokat, der er bedst for dig
  Du vælger den advokat, jurist eller rådgiver der passer bedst til dig og din sag
Tjenestetorvet har formidlet mere end
450.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

Det koster ikke noget at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Anna Lund

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Niels Philip

Advokat til ægtepagt

Mange par tænker ikke over at lave en ægtepagt, når de indgår i et ægteskab. Mange er lykkelige og nyforelskede og tænker derfor ikke over praktiske og økonomiske forhold. Dog kan det være en særlig god ide at få styr på hvordan ens ejendele kan blive ved med at være sine egne uanset hvilken en situation dit forhold kommer til at ende i. Til at udforme en ægtepagt kan det være særligt fordelagtigt at gøre brug af en advokat til ægtepagten.

Der vil hermed ikke forekomme nogle komplikationer i forbindelse med pagten, og man kan dermed være sikker på, at ægtepagten ikke står til diskussion når den er færdig.

Har du brug for en ægtepagt?

De fleste mennesker tænker ikke over om de bør få lavet en ægtepagt. Mange skænker det ikke en tanke, og når man lige er blevet gift er livet typisk som en dans på røde roser. Derfor ses der mange tilfælde på, at ægteskaber ikke får lavet en ægtepagt. Når dette ikke er tilfældet kan der i ægteskaber som der går tabt let forekomme komplikationer. 

Hvornår er det en god ide at oprette en ægtepagt?

Når man indgår i et ægteskab, kan det derfor være en rigtig god og fornuftig ide at indgå i en ægtepagt. I Danmark er det således, at når man indgår i et ægteskab, får man automatisk fælleseje over hinandens ejendele, hvis der ikke er andet som er aftalt. Det vil altså sige, at alt som førhen var dit bliver nu din ægtefælles og omvendt. Der er ingenting, som du ejer for dig selv længere og alt skal derfor deles med din ægtefælle. Det betyder at hvis du vælger at gå fra din ægtefælle, skal i dele nettoformuen uanset hvor meget de forskellige parter ejede for de indgik i ægteskabet. Man har dermed ingen særlige fordele, selvom man har været den som har tjent størstedelen af pengene og havde de mest værdifulde ting med ind i forholdet. Alt dette er lige meget hvis du er blevet gift uden at have lavet en ægtepagt, som har beskyttet dig og gjort at du har kunne beholde specifikke ting. 

Det kan også være, at du ender i den ulykkelige situation hvor din ægtefælle afgår ved døden. Hvis dette tragiske skulle ske, vil den tilbageværende samlever være den, som kommer til at eje alt for begge i ægteskabet førhen har ejet. I sådanne tilfælde kan et ægteskab være en sikkerhed for den som står tilbage, da parrets fællesværdi kan hjælpe med at den tilbageværende part stadig kan leve nogenlunde det samme liv, som han/hun gjorde førhen. 

Hvad bør du være særlig opmærksom på når du laver en ægtepagt?

Uanset om man får brug for sin ægtepagt eller ej, kan det være en utrolig god ide at oprette en. Når du opretter en ægtepagt, er der særlige ting, som du bør være opmærksom på. Eksempelvis kan du have nogle særligt værdifulde og betydningsfulde ejendele, som du gerne vil have forbliver dine uanset hvad der kommer til at ske. For at du kan sikre dig, at disse ting ikke ender i hænderne på din ægtefælle, hvis I en dag skulle vælge at gå fra hinanden, er det derfor vigtigt at det står klart og tydeligt i ægtepagten. 

Findes der forskellige former for ægtepagter?

At skulle lave en ægtepagt er ikke noget man i alle tilfælde bare lige går til. Når man ser på ægtepagter ses der forskellige former for særejeforhold i den forbindelse. En måde at lave særeje i sin ægtepagt er igennem et skilsmissesæreje. Denne form for særeje træder ind, hvis der skulle forekomme en skilsmisse af ægteskabet. Derudover ses der også et fuldstændig særeje, et kombinationssæreje og et nedtrapningssæreje. Disse er blot nogle af de forskellige typer for særeje som kan forekomme i takt med at man udformer en ægtepagt. De forskellige former for særeje har forskellige former for regler og derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i disse inden man endeligt skriver under på ægtepagten. 

 

Bør vi få hjælp til at udforme vores ægtepagt?

Hvis dig og din kæreste står og skal giftes anbefales det altså, at i udformer en ægtepagt, så der ikke kan komme til at herske nogen tvivl om hvem der skal eje hvad. Man kan vælge at skrive ægtepagten selv eller man kan vælge at få en advokat til at hjælpe med at udforme ægtepagten. Brugen af en advokat til ægtepagts udformningen kan i mange tilfælde være særlig fordelagtigt. Ved at man vælger at have en advokat inde over, er der også et ekstra vidne på, at man vælger at dele sine værdier op på den måde, som man gør. Ydermere er en advokat også yderst professionelt og har stor viden indenfor feltet, hvilket gør at begge parter kan være sikker på at få en ægtepagt, som der ikke kan diskuteres på nogen måde. Man kan hermed få en skudsikker ægtepagt, som til hver en tid kan beskytte en og ens værdigenstande, så de forbliver ens personlig ejendel uanset hvad der sker med ægteskabet. En kompetent advokat kan i forbindelse hermed også anbefale hvilken form for særeje i bør udforme alt efter hvilken en livssituation i befinder jer i. 

 

Mange går med troen om, at det er utrolig dyrt at få en advokat til at hjælpe sig med at udforme ens fælles ægtepagt. Dertil kan man let tage fejl. Det er blot et spørgsmål om rigtig god forberedelse, så man har taget stilling til tingene hjemmefra og man derved ikke skal bruge så meget af advokatens tid. 

Det vil dermed ikke kræve advokaten særlig længe at udforme ægtepagten til jer, så I begge er tilfredse og begge ved at den er i orden. Selvfølgelig er det at vælge en advokat til at udforme ens ægtepagt en dyrere løsning end selv at skulle gøre det. Men modsat kan man også sige, at det er en god investering som kan undgå fremtidige komplikationer med henblik på hvordan man deler sine ejendele, hvis det en dag skulle blive nødvendig igen. 

Hvis I som ægtepar står i den ulykkelige situation, at I har valgt at gå fra hinanden, kan der være mange andre ting som man i den forbindelse også bekymrer sig om.

Hertil kan det være meget rart, at man har det økonomiske på plads på forhånd, så dette ikke også er en ting man skal tage stilling til imens man står i alt sorgen.

Ved at en advokat har lavet ægtepagten sammen med jer bliver der heller ingen ting man kan skændtes om, da tingene er blevet fordelt fair imellem jer på forhånd.

Herved kan der i stedet komme et overskud til at tænke på jeres eventuelle fælles børn samt jeres egne følelser. I kan i stedet bruge tiden på at få bearbejdet jeres situation, så det ender ud med en løsning, som der fungerer for begge parter. 

Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere advokatfirmaer med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.
Vurder vores service
Vurder servicen ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.