Advokat til dødsbo | Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos

Find den bedste Advokat til dødsbo

 • 1
  Beskriv din sag
  Ved hjælp af en enkel formular angiver du kort, hvad din sag drejer sig om
 • 2
  Flere advokater vurderer din sag
  Du får tilbud fra flere advokater, hvilket gør det nemmere at se, hvem der passer bedst til din sag
 • 3
  Vælg den advokat, der er bedst for dig
  Du vælger den advokat, jurist eller rådgiver der passer bedst til dig og din sag
Advokat

Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere advokatfirmaer med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.

 • 1
  Beskriv din sag
  Ved hjælp af en enkel formular angiver du kort, hvad din sag drejer sig om
 • 2
  Flere advokater vurderer din sag
  Du får tilbud fra flere advokater, hvilket gør det nemmere at se, hvem der passer bedst til din sag
 • 3
  Vælg den advokat, der er bedst for dig
  Du vælger den advokat, jurist eller rådgiver der passer bedst til dig og din sag
Tjenestetorvet har formidlet mere end
450.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

Det koster ikke noget at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Anna Lund

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Niels Philip

Advokat til dødsbo

Det gør ondt at miste en man har kær. Når det sker, står man i dyb sorg og derfor kan der være svært at overskue de praktiske ting som kan medfølge. At skulle håndtere et dødsbo kan blandt andet være et af de forhold man skal tage stilling til. For at overskueliggøre denne proces kan det derfor være en særlig god ide at alliere sig med en kompetent advokat.

Ulykken ved at miste et familiemedlem og stå tilbage med et dødsbo

At stå tilbage med et dødsbo er ensbetydende med, at du lige har mistet en af dine kære. Måske er det din mor, som der er gået bort. Hun har muligvis været enlig nogle år, og af den grund efterlader hun sit hjem, som også kan have været dit barndomshjem. Helt naturligt vil du derfor også have store følelser involveret hermed. Først og fremmest skal du til at forholde dig til en ny hverdag, hvor din mor ikke indgår i, men samtidig skal du også tage stilling til hvad der skal ske med dødsboet. Det kan for mange familier være en uoverskuelig opgave, og det at skulle gå og sortere i ens mors gamle ting, kan være en smertefuld oplevelse, fordi savnet blot vil blive større af alle de minder man finder igennem de ting, som der er i boligen. I en sådan situation er man derfor utrolig følelsesmæssigt påvirket og det kan af den grund være svært at få din mors værdier delt ud imellem dig og dine søskende. 

Har du brug for hjælp til dødboets behandling?

I forbindelse med, at værdier skal fordeles imellem familiemedlemmer, kan der godt opstå konflikter. Det kan af og til være svært at nå til enighed om hvem der skal eje hvad, særligt hvis der er flere parter, som ønsker at eje det samme. Det kan være svært at finde et godt argument for hvorfor man har fortjent genstanden mere end sin søster, men samtidig har man også utrolig svært ved at acceptere hvis hun skulle ende med at få tingen. 

Om man kan nå til enighed eller omkring de forskellige værdier, er det uanset en stor opgave at skulle behandle et dødsbo. For hvor starter man lige henne, har man behov for særlig hjælp og hvor meget vil denne hjælp så muligt koste? Til at besvare spørgsmålene og komme igennem processen bedst muligt uden at der opstår familiestridigheder, kan det være en særdeles god ide at alliere sig med en god og kompetent advokat. 

Få en advokat til at hjælpe dig med behandlingen af dødsboet

En advokat kan nemlig være med til at dele vandene lige, så der ikke er nogle familiemedlemmer som går derfra og har følt sig uretfærdigt behandlet. Ydermere ses der også en lang række forhold, som der skal styr på når der sker et dødsfald. Først og fremmest skal den afdødes ejendele tages vare om, der skal ses på om den afdøde har en eventuel gæld. 

Dernæst bør der også blive oprettet en proklama og opgøres bo for endeligt at få sørget for skifte. Der ses altså en lang række forhold, som der skal tages stilling til i forbindelse hermed. Derfor kan det være særligt fordelagtigt at have en advokat med i processen, så man er sikker på at tingene bliver gjort korrekt og der ikke bliver skabt faldgrupper i det arbejde som skal laves i forbindelse med dødsfaldet. Advokater er vant til at varetage opgaver som disse, og dermed kan det også give en stor tryghed og en stor aflastning for dig og din familie, da advokaten vil tage sig af de fleste opgaver. Disse opgaver kan være nogle, som dig og din familie aldrig har prøvet før, og I kan hermed være meget usikre på hvordan man gør det rigtigt og bedst muligt. 

Det vil derfor også spare familien for en masse tid, da de ikke i lige så høj grad behøver at sætte sig ind i processen, hvis man har en advokat på sagen. Af den årsag, vil en advokat også kunne spare familien for en del bekymringer, da man kan være sikker på at opgaven løses til fulde, hvis det er advokaten som udfører den. Der kommer altså ikke til at forekomme nogle fejl i forbindelse hermed og som familie kan man trygt og roligt lægge sin lid til at advokaten nok skal udføre sit arbejde til perfektion. 

Den optimale fremgangsmåde efter et dødsfald

Når man skal håndtere et dødsbo er det naturligvis fordi der er sket et dødsfald. Nedenstående vil der komme en fremgangsmåde man kan gøre brug af, hvis en af sine nærmeste afgår ved døden og efterlader en bolig. 

Når dødsfaldet sker, er det familiens opgave at indberette det til sognepræsten. Hertil begynder der også at blive planlagt en begravelse, som hos mange vil have det største fokus lige i starten. Efter begravelsen vil sognepræsten indberette dødsfaldet til folkeregisteret og skifteretten. Skifteretten vil derfor indenfor forholdsvis kort tid indkalde de pårørende til et møde, hvor man taler om hvordan dødsboet skal behandles og her tager stilling til hvordan det skal foregå. Det er skifteretten som bestemmer over dødsboet indtil der er blevet taget stilling til hvordan situationen skal håndteres. 

I langt de fleste tilfælde kan det være fordelagtigt hvis de pårørende er afklaret på forhånd om hvorvidt de ønsker at skifte. Hvis pårørende og familien kan blive enige om en løsning omkring hvordan boet skal fordeles imellem dem, kan det typisk gøres igennem et privat skifte eller forenklet privat skifte. At nå til enighed i familien er noget af det vigtigste i sådan en situation. 

Det gør, at man som familie står sammen i beslutningen om hvordan dødsboet skal fordeles og håndteres. Dog er det ikke alle familier som kan nå til enighed selv, og derfor kan det være en god ide at have en advokat med i processen og dermed kan være med til at neddæmpe mulige konflikter som der kan opstå. 

Der ses stor forskel i pris når du vælger at hyre en advokat

Advokater og deres lønninger er ikke ens. Der ses mange forskellige advokater, som hver kræver noget forskelligt for det arbejde, som de udfører for dig. Der vil altid blive anbefalet, at en advokat tilknyttes når dødsboet skal afvikles. Men dog anbefales det også, at man undersøger det forskellige advokater og deres prisniveau så man ikke kommer til at ende med at betale et langt større beløb end hvad rimeligt er. 

Man skal dog være forberedt på, at det kan være dyrt at have en advokat med sig i behandlingen af dødsboet. At have en advokat på en dødsbolig som er omkring to millioner værd, vil typisk koste omkring 50.000-75.000 kroner. Derfor vælger nogle at kaste sig ud i projektet selv, men det er ikke altid de gennemtænker risikoen ved at gå i gang på egen hånd. Selvom det er mange penge, kan man modsat også sige at det kan blive en god investering, da man er sikker på at få et udbytte af nogle af de værdier som bliver efterladt, og at fordelingen sker på en fair måde i familien. Disse penge vil mange også mene er godt givet ud, hvis de kan være med til at undgå at der kommer konflikter i familien.