Advokat til bolig | Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos

Find den bedste Advokat til bolig

 • 1
  Beskriv din sag
  Ved hjælp af en enkel formular angiver du kort, hvad din sag drejer sig om
 • 2
  Flere advokater vurderer din sag
  Du får tilbud fra flere advokater, hvilket gør det nemmere at se, hvem der passer bedst til din sag
 • 3
  Vælg den advokat, der er bedst for dig
  Du vælger den advokat, jurist eller rådgiver der passer bedst til dig og din sag
Advokat

Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere advokatfirmaer med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.

 • 1
  Beskriv din sag
  Ved hjælp af en enkel formular angiver du kort, hvad din sag drejer sig om
 • 2
  Flere advokater vurderer din sag
  Du får tilbud fra flere advokater, hvilket gør det nemmere at se, hvem der passer bedst til din sag
 • 3
  Vælg den advokat, der er bedst for dig
  Du vælger den advokat, jurist eller rådgiver der passer bedst til dig og din sag
Tjenestetorvet har formidlet mere end
450.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

Det koster ikke noget at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Anna Lund

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Niels Philip

Advokat til bolig

Står du og skal købe hus eller lejlighed? Det er stor process, og en af livets største begivenheder. Det er vigtigt, at du er helt tryg og sikker. Processen er nemlig kompliceret og kræver viden og erfaring. Der er nemlig rigtig mange dokumenter, som du skal kunne gennemskue og du får præsenteret mange oplysninger og tilbud, som du skal tage stilling til i forbindelse med et boligkøb.

Når du skal købe bolig, kan det være en fantastisk investering, at kontakte en boligadvokat, som kan hjælpe dig. Så undgår du, at du for eksempel pludselig skal betale et beløb, du ikke kendte til. En advokat kan gennemskue dokumenter på en måde, som er svært for langt de fleste. 

Med en advokat får du helt styr på dit boligkøb - du bliver guidet sikkert gennem hele processen. Hvis du skal sælge dit hus, kan du også med fordel kontakte en advokat. De kan rådgive dig om, hvilken salgsform der giver dig de største fordele!

Hvornår skal du kontakte en advokat?

Det er meget forskelligt, hvornår folk vælger at kontakte en advokat. Og du bestemmer det selvfølgelig helt selv! Men der er store fordele ved at søge juridisk rådgivning, når du har fundet en bolig, som meget vel kunne være drømmeboligen.

Du er i tvivl om et par ting, og før I skriver under, vil du gerne have professionel hjælp af en boligadvokat. Før du skriver under på en aftale, kan du med fordel indsætte et såkaldt advokatforbehold i købsaftalen.

Når du underskriver en købsaftale, får du normalt en frist på seks hverdage til at fortryde boligkøbet. Hvis du vælger at bruge din fortrydelsesret skal du betale 1% af købesummen til sælger. Det kan ofte være mange penge. Hvis du får et advokatforbehold, kan du få en advokat til at se på hele købet og alle dets dokumenter. Og det kan ofte være smart. Advokaten kan nemlig forholde sig kritisk, og tit opdage ting, som du ikke selv have lagt mærke til. De kan for eksempel se på købsprisen, formuleringer i købsaftalen og indholdet i en tilstandsrapport.

Hvis advokaten finder noget, som er alarmerende, kan du trække dit tilbud tilbage og det betyder at handlen falder bort. Det betyder altså, at du trygt kan sætte din underskrift på en købsaftale med advokatforbehold.

Når du har en boligadvokat til at hjælpe dig med dit køb, skal du sende alt dokumentation til ham eller hende. Det er købsaftalen og alle andre relevante bilag. Herefter sætter du dig ned med advokaten og gennemgår dokumenterne i ro og mag. Hvis advokaten finder ting der skal ændres eller præciseres i aftalegrundlaget, bliver det noteret.

Sælgeren af boligen skal derefter sørge for at få rettet fejlen. Når denne forbeholdskrivelse og købsaftalen er accepteret af sælgeren er handlen indgået. Herefter skal købsaftalen og den såkaldte refusionsopgørelse laves. Det er noget din advokat sørger for.

Alt dette med henblik på at kunne frigive købesummen til dig. Det eneste der så er tilbage at gøre, er at underskrive aftalen!

Find en professionel advokat

Der er rigtig mange ting du skal tænke på, når du skal finde en boligadvokat. Det første du med fordel kan overveje er, om din advokat er specialist. Du vil gerne have en advokat som kan rådgive dig om boligkøb eller boligsalg, så en advokat med speciale i bolig er den bedste advokat du kan få. Ingen advokater kan vide alt, så selvom du har fundet en dygtig advokat, er det vigtigt at vide om han eller hun kan varetage lige præcis din opgave.

Det er altid en god idé at starte med at spørge venner og bekendte til råds. Hvis du kender nogen, som netop har brugt en boligadvokat, er han eller hun måske også noget for dig? Du kan også med fordel kigge på advokatens eller advokatfirmaets hjemmeside. Hvordan ser den ud? Er den præsenteret præsentabel eller ser den sjusket ud?

Hjemmesiden er tit en god indikator. Hvis der er en lang opremsning af juridiske specialeområder, kan det været et dårligt tegn. Der er nemlig ingen lov der forbyder advokatfirmaerne at skrive dette på deres hjemmeside - så du ved reelt ikke, om de taler sandt. Du kan også lave en Google søgning af din foretrukne advokat. Det giver dig lynhurtigt et bredere indtryk af advokaten end hvad du kan finde på advokatfirmaers hjemmesider. I forummer kan du ofte finde anbefalinger af advokater, og pressen kan have citeret advokaten. Vær også opmærksom på, om Advokatnævnet har skrevet kritik af advokaten. Det kan du finde på deres hjemmeside.

Hvis ikke advokater overholder Advokatsamfundets etiske regler, kan de få bøder eller i værste tilfælde, miste retten til at kalde sig advokater.

Du kan tjekke om den advokat du har i kikkerten, faktisk er advokat, ved at kigge på Advokatsamfundets liste. Hvis ikke navnet fremkommer af listen, er advokaten faktisk ikke advokat. Det er kun rigtige advokater, der må kalde sig advokater - det er nemlig en beskyttet titel. 

Flere tips til valg af advokat

Når du skal vælge en boligadvokat, er det vigtigt at han eller hun er professionel og dygtig. Men der er også mange andre ting, der er værd at tage med i overvejelserne. Du bør overveje hvordan din kemi er med advokaten. Svinger I eller kører samtalerne trægt? Det er utroligt vigtigt at du er på bølgelængde med advokaten, og føler at du får noget ud af samtalerne. Når du står i en situation hvor du skal sælge eller købe bolig, er du sårbar på den måde, at der er meget på spil. Derfor er tillid til din advokat uhyre vigtigt. Lige så vigtig som faglig kompetence er, lige så vigtigt er det, at advokaten og din personlig passer sammen.

Husk, at du altid kan ringe til advokaten og føre en uforpligtende samtale om ydelser. Så får du et godt indtryk af advokaten og hans personlighed. Det er ofte lettere at bedømme en advokat, når du har noget at sammenligne med. Ring derfor rundt til forskellige advokater og hør dem ad. Når du ringer for første gang skal du spørge, hvad prisen på rådgivningen bliver. Så kan du få et skriftlige prisoverslag inden arbejdet går i gang. Det er hvad advokaten forventer at hans arbejde kommer til at koste.

Hvis prisen pludselig skulle overstige det oprindelige, skal advokaten give dig besked. Du skal derfor ikke være bange for at prisen løber løbsk. Det er alment kendt, at en advokat er dyr. Det er rigtigt, men det kan blive meget dyrere i sidste ende, hvis du lader være med at bruge en advokat. Når du vælger en boligadvokat kan du med fordel vælge en som er fra dit lokalområde. Det er der flere fordele ved. For det første er det nemmere at aftale fysiske møder med advokaten. Du kan altid ringe og sende e-mails, men for at få det fulde udbytte af advokaten, er det bedst at I mødes og taler sammen.

For det andet kender advokaten lokalområdet, og har ekspertise i bolig netop der, hvor du bor. Til sidst bør du overveje firmaets størrelse - føler du dig bedst tilpas ved at blive serviceret af et stort firma som kan håndtere mange sager, eller et mindre, hvor du får mere personlig betjening? 

Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere advokatfirmaer med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.
Vurder vores service
Vurder servicen ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.