Advokat til arv og testamente | Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos

Find den bedste Advokat til arv og testamente

 • 1
  Beskriv din sag
  Ved hjælp af en enkel formular angiver du kort, hvad din sag drejer sig om
 • 2
  Flere advokater vurderer din sag
  Du får tilbud fra flere advokater, hvilket gør det nemmere at se, hvem der passer bedst til din sag
 • 3
  Vælg den advokat, der er bedst for dig
  Du vælger den advokat, jurist eller rådgiver der passer bedst til dig og din sag
Advokat

Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere advokatfirmaer med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.

 • 1
  Beskriv din sag
  Ved hjælp af en enkel formular angiver du kort, hvad din sag drejer sig om
 • 2
  Flere advokater vurderer din sag
  Du får tilbud fra flere advokater, hvilket gør det nemmere at se, hvem der passer bedst til din sag
 • 3
  Vælg den advokat, der er bedst for dig
  Du vælger den advokat, jurist eller rådgiver der passer bedst til dig og din sag
Tjenestetorvet har formidlet mere end
450.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

Det koster ikke noget at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Anna Lund

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Niels Philip

Advokat til arv og testamente

De færreste sunde og raske mennesker tænker over at få skrevet et testamente. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. Et testamente giver stor tryghed i afklaringen af, hvem der skal arve ens værdigenstade.

Hvorfor er det en god ide at oprette et testamente?

Der kan være mange gode grunde til at vælge at testamentere. Hvis du er ved at komme op i årerne, kan tanken have strejfet dig om, hvor det du ejer, ender. Der kan være ting, som er særligt værdifulde for dig, og som du gerne vil have ender i bestemte hænder. Et testamente kan derfor også skabe en indre ro, når der kommer en klar plan for dine ejendommes fremtidige skæbne.

Her kan du blive klogere på priser og regler, samt hvordan du finder den bedste advokat. 

Hvem skal arve efter dig? 

Hvem skal arve hvad? Hvis du har børn og eventuelt en ægtefælle, vil det ofte være naturligt at testamentere dine værdier til dem. Hvis du er gift, vil det muligvis ske automatisk, alt efter hvordan I valgte at indgå ægteskabet. 

Hvis du derimod er enlig og ikke har nogle børn, er der måske ikke nogen tæt på, som det vil være naturligt at testamentere til. Hertil kan det kræve en større overvejelse om, hvorvidt man ønsker at testamentere og til hvem. Måske er du en stor dyreelsker og dermed ønsker du at dine penge skal gå til et dyreinternat, som tager sig af særligt sårbare hunde som er blevet svigtet. Hermed tager du også stilling til, og kommer til at hjælpe med at flere hunde kan få et godt liv og du dermed kommer til at gøre en forskel for dem. 

Man behøver ikke at være alvorligt syg eller være døende for at man skal lave sit testamente. Du kan sagtens være helt rask og have mange leveår endnu, men alligevel gerne vil have et klart overblik over hvor dine penge og værdigenstande ender, når du i dag ikke er der mere. Vi ved alle, at vores liv er en skrøbelig størrelse og der er ingen forsikring for, om man lever til en bestemt dato. Der kan uanmeldt ske noget frygteligt som gør, at man går bort eksempelvis en bilulykke eller noget andet tragisk, som gør at man bliver revet væk fra sin familie. 

Skriv testamentet selv eller få en advokat til at hjælpe dig 

Hvis du tager beslutningen om at testamentere, kan du enten vælge selv at gøre det eller at få en advokat til at hjælpe. Hvis du gør det selv, kan det være utrolig vigtigt, at du sætter dig ind i de specifikke regler som gælder for et testamente. Derfor kan det i de fleste tilfælde være en god ide at få en advokat på sagen, da de ved hvilke regler som der skal overholdes. Advokater er også vant til at varetage sådanne opgaver, og af den grund kan du også være sikker på at dit testamente ikke kan diskuteres eller misforstås. Der vil altså ikke forekomme nogle faldgrupper, hvor dit testamente kan ende ud i ikke at komme til gode for dig og dine nærmeste. 

Mange går i den tro om, at det kan være en dyr fornøjelse at få en advokat til at hjælpe med at lave ens testamente. Det er i langt de største tilfælde ikke rigtigt, hvis du blot er velforberedt og af den grund ikke vil bruge meget af advokatens tid. Derfor betaler det sig at være godt forberedt inden du går til mødet med advokaten, så processen bliver hurtigt og du samtidig er velovervejet inden du går ind til mødet. Man kan på den anden side også se på udgiften som lille, hvis man sammenligner den med den store tryghed det skaber, at man har godt styr på hvem som skal arve efter en. 

En advokat vil klart være at foretrække hvis du skal testamentere din arv 

For at opnå en større sikkerhed og tryghed omkring din testamentering af arv, kan det være en god ide at gøre brug af en advokat. Ved at bruge en advokat til sit testamente kan man også få belyst ting, som man muligvis ikke selv var klar over, at man burde tænke over. Det kan også være, at du føler at en mundtlig aftale er nok, men hvad man ikke tænker over er, at man ikke kan bekræfte en mundtlig aftale, når man ikke er i levende live mere. Eksempelvis kan det være, at du har lovet din datter, at hun skal arve en halskæde af dig. I en sådan situation kan der komme komplikationer, hvis der ikke er en skriftlig aftale. Der kan nemlig godt opstå problemer, hvis der er flere i den nære familie, som er interesseret i halskæden. 

Bliv afklaret med din arv så den ikke bliver et problem for din familie 

I forbindelse med at et familiemedlem går bort, kan der opstå mange spørgsmål omkring arven, hvis der ikke er skrevet et testamente. Det kan være svært at afgøre hvem der har ret til at få hvad, og der kan let opstå stridigheder, hvis man ikke kan nå til enighed i familien. Ved at få en advokat til at testamentere ens værdiejendomme, kan man derigennem komme disse stridigheder i forkøbet, da du har taget beslutningen om, hvem der skal arve hvad inden du gør bort. Det kan også medføre, at din familie kan sørge uden at de skal tage stilling til så mange andre praktiske ting. Du kan derved hjælpe din familie så godt videre som muligt. Det kan også betyde meget for en familie, at du kan få dit sidste ønske opfyldt ved at de ting som betyder noget særligt for dig bliver arvet af den helt rigtige. 

Det er vigtigt at få dit testamente registreret 

Hvis du har fået skrevet dit testamente er det vigtigt, at det bliver registreret i notaren i skifteretten. Det er nemlig vigtigt at der kommer et klart og tydeligt bevis på, at du har skrevet dit testamente, og det skal være registreret før at det er gyldigt. Når du skal registrere dit testamente er det ydermere også vigtigt, at du får en underskrift fra den eventuelle advokat, som du bruger samt et andet vidne. Det andet vidne kan være notaren. Derved opnår dit testamente og der er hermed intet at diskutere om hvorvidt de forskellige ting skal arves og til hvem.