Luft til luft varmepumpe med aircondition - TjenesteTorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på varmepumpe med aircondition

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ude efter
 • 2
  Få tilbud på luft/luft varmepumpe med aircondition fra flere firmaer
  Jo flere firmaer du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris
Varmepumpe

Modtag tilbud på varmepumpe med aircondition som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny varmepumpe med aircondition tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ude efter
 • 2
  Få tilbud på luft/luft varmepumpe med aircondition fra flere firmaer
  Jo flere firmaer du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris

KUN ANERKENDTE MÆRKER

Aircondition til hus

Mange danskere har allerede fået øjnene op for varmepumpen som en grøn og billig varmekilde. Men faktisk kan varmepumpen også bruges som en aircondition. Den kan nemlig fungere som et klimaanlæg på varme sommerdage - uden at du skal gå på kompromis med indeklimaet, din pengepung eller miljøet.

De fleste danskere forbinder en aircondition med rejser til sydlige himmelstrøg, hvor de høje temperaturer kan være kvælende. Men de varme sommermåneder er kommet for at blive i Danmark, og et klimaanlæg giver et langt mere behageligt indeklima på en varm sommerdag.

Det traditionelle aircondition-system har en del ulemper. Det er langt fra bæredygtigt og er dyrt i drift.

Sådan forholder det sig ikke, når du bruger varmepumpe som køleanlæg. Varmepumpen har et lavt energiforbrug, da den bruger vedvarende energi som vand, luft eller jordvarme. Samtidig sikrer den et godt indeklima, da for eksempel en luft-til-luft varmepumpe filtrerer luften for støv, pollen og lignende.

Luft-til-vand varmepumpe

Pris inkl. montering: 75.000-120.000 kr.* 
Montering i sig selv koster ca. 25.000 kr
*anlæg af strøm ikke inkluderet.c

Vær opmærksom på varmepumpens SEER-værdi

Det allervigtigste at se på, er pumpens SEER værdi. Den fortæller dig, hvad dens maksimale kapacitet er ved køledrift. Du bør vælge en pumpe med en værdi over 7. Er værdien helt oppe på 10, ved du, at du har et effektivt nyt klimaanlæg til at køle hjemmet.

Brug af varmepumpen til køling har flere fordele:

 • Meget mere effektiv køling end en ventilator (ventilatoren bevæger luften, men køler ikke ned).
 • Det er en miljøvenlig energikilde med en god varmeeffekt, som kan spare dig mange penge.
 • Den bruger mindre energi end et klassisk klimaanlæg på grund af det lavere strømforbrug.
 • Køling med en varmepumpe koster langt mindre end et traditionelt airconditionanlæg.
 • Giver et sundt indeklima

Varmepumpe luft til luft som klimaanlæg: hurtig nedkøling

De fleste kender luft-til-luft varmepumpen som et varmeanlæg. Den trækker luft ind ude fra gennem en udedelen og omdanner luften til varme. Dernæst blæses den opvarmede luft ind i huset via varmepumpens indedel.

Aktiv køling

Når luft til luft-varmepumper skal bruges til at køle huset ned, vendes processen om - lidt som et omvendt køleskab - og kold luft sendes aktivt ind i boligen, som man kender det fra aircondition eller klimaanlæg. Derfor bruger en luft-til-luft varmepumpe det, der hedder aktiv køling. På den måde kommer den til at fungere som en aircon eller nærmere bestemt et klimaanlæg, der sænker temperaturen.

Den egner sig rigtig godt til brug i sommerhuse, hvortil denne type varmepumpe i øvrigt egner sig godt.

Når luft-til-luft varmepumper skal køle hjemmet ned, bruger den lidt mere strøm, end når den skal varme huset op. Derfor er den da også knap så grøn som klimaanlæg, når den bruges til at sænke temperaturen. Den er dog stadig mere energieffektiv, og dermed billigere i el, end et traditionelt aircondition-anlæg. Samtidig filtrerer den pollen, støv og lignende væk fra luften og giver et bedre indeklima.

Varmepumpe luft til vand som klimaanlæg: Jævn og behagelig temperatur

En luft-til-vand pumpe sender ikke aktivt kold luft ind i huset. I stedet afkøler den din bolig passivt, hvilket også er billigere på el-regningen.

Passiv køling

En luft-til-vand varmepumpe er tilsluttet dine radiatorer eller varmerør og passiv køling foregår sådan, at den sender kold vand ud igennem radiatorer og varmerør. Det går langsommere end aktiv afkøling, og kommer heller aldrig til at være lige så effektivt. Men det er billigere og sikrer en behagelig jævn temperatur i din bolig.

Bedste indstillinger til køling af huset

For at tage den første ting først: Før du bruger kølefunktionen på det fastmonterede anlæg, skal du have en kondensatslange på indersiden, der fører udad. Hvis du ikke har det, risikerer du vand på gulvet.

Indstillingerne for køling / opvarmning ændres let ved hjælp af en trådløs fjernbetjening. Tjek funktionen "Mode" på din fjernbetjening for at se, hvad dine indstillinger er.

Selvom automatisk indstilling, "AUTO" ved første øjekast kan virke som den mest oplagte måde at få en god temperatur i dit hus, anbefales indstillingen ikke. Pumpen vil nemlig skiftevis blæse kold og varm luft ind i huset, når den er nået den valgte temperatur, hvilket ikke giver et rart indeklima.

Vælg i stedet funktionen "COOL" (eller "HEAT", hvis det er det, du skal bruge). Så blæser pumpen, når behovet er der for at nå den ønskede temperatur.

Du kan vælge at bruge anlæggets timer funktion, så du allerede på vej op til sommerhuset kan sætte dit klimaanlæg til at begynde at sænke husets temperatur.

Fordele ved brug af manuel indstilling:

 • Du bruger mindre strøm end automatisk indstilling
 • Lavere hastigheder, hvilket betyder mindre støj
 • Jævn stuetemperatur med bedre fordeling i rummet

Mest almindelige indstillinger for varmepumpe i danske hjem:

Opvarmning / opvarmningstilstand: mellem 22-24 grader

Køle- / køletilstand: mellem 20-22 grader

Om sommeren er forskellen mellem indendørs og udendørs temperatur mindre end om vinteren. Derfor behøver du ikke lade varmepumpen køre kontinuerligt, men snarere justere temperaturen, når behovet opstår.

Om vinteren er temperaturforskellene på den anden side større, og det lønner sig derfor at lade det køre jævnt hele tiden. Hvis du slukker for varmepumpen om vinteren, skal varmepumpen arbejde hårdere for hurtigt at nå normal stuetemperatur. Dette har en tendens til at bruge meget strøm, give mere støj (på grund af øget blæserhastighed), slide på pumpens levetide og kan hurtigt blive en dyrere løsning, end hvis pumpen kører i et stabilt tempo.

Mobilt klimaanlæg i dit soveværelse

Under hedebølger herhjemme, er det tit de varme nætter, der kan forårsage problemer. Vil du have en flytbar mini aircondition til dit soveværelse frem for et fastmonteret klimaanlæg til at betjene hele boligen, er der blandt andet disse to muligheder:

Mobil aircondition

Den er effektiv til at køle, men den er til gengæld langt at være i energiklasse A. Tværtimod er den dyr i drift, støjer en del, indeholder miljøskadelige kølemidler og så skal man jævnligt tømme beholderen med kondensvand. Det mobile klimaanlæg er heller ikke så mobil, som den kunne være. Nedkølingen skaber nemlig varme, og den varme luft skal blæses ud af huset. Derfor skal den mobile aircondition stå i nærheden af et vindue, hvor det er muligt at stikke slangen med varm luft ud. Det betyder, at der også skal dannes en form for aflukke hen over vinduet for at forhindre, at den varme sommerluft ude fra sniger sig ind ad vinduet igen.

Luft-køler med vand

En luftkøler som transportabel aircondition er knap så effektiv i sin køling. Luftkøleren sikrer en kølig temperatur ved at blæse luft gennem et klæde med vand, hvilket er en langsommere proces. Den kræver også løbende tilførsel af vand, ligesom den tilfører fugt til luften.

Til gengæld er en luftkøler med vand energieffektiv, miljøvenlig, renser luften gennem sit filter, kræver ikke installation og indeholder ikke miljøskadelige kølemidler.

Det kan være svært at tage en beslutning om, hvilket køleanlæg, der passer bedst til dit hjem og behov. Det anbefales derfor at rådføre sig med en professionel. Samtidig kan det også være en jungle at finde de bedste og billigste tilbud på en varmepumpe med kølefunktion.

Aircondition/klima-anlæg

Priser inkl. montering: 8.000-22.000 kr.

Udfyld formularen her på siden og få tilbud fra forskellige leverandører

Spring den del over og udfyld formularen her på siden. Så får du flere tilbud fra flere leverandører samtidigt. Det gør det enkelt at få oversigt over markedet og vælge leverandøren med bedste pris og vilkår.

Vores tjeneste er både gratis og helt uforpligtende for dig.

Spørgsmål om aircondition