Varmepumpeberegner | Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Der er mange faktorer, der bestemmer, hvor meget du kan spare med en varmepumpe

Man kan spare op til 60 procent af strømforbruget, der går til opvarmning, med en varmepumpe. Vores varmepumpeberegner tager udgangspunkt i dette.

Desuden har vi indhentet gennemsnitligt strømforbrug for forskellige boligtyper, men du kan justere forbruget til det, der passer bedre til din bolig.

Det er vigtigt at vide, at hvilken varmepumpe du vælger, samt hvor meget strøm du bruger til opvarmning fra før, vil påvirke dit sparepotentiale.

Det er også vigtigt, at du vælger den rigtige varmepumpe ud fra, hvordan klimaet er, der hvor du bor. Nogle steder har i gennemsnit koldere vintre end andre steder, og varmepumpen skal kunne håndtere dette. Der findes også varmepumper, der er velegnede til kystklima.

Så det er vigtigt, at du er opmærksom på, at den faktiske besparelse i din bolig kan variere betydeligt fra resultatet i beregneren. Fagfolk på besigtigelse vil kunne give dig et mere realistisk billede af, hvor meget du kan spare med varmepumpen.

Her er en opsummering af faktorer, der påvirker besparelsen med varmepumpe:

 • Klimaet, hvor du bor
 • Størrelsen på din bolig
 • Boligens alder, materiale og energimærke
 • Varmepumpens SCOP og størrelse
 • Varmepumpens placering
 • Prisen på strøm i dit område
 • Hvilken type varmepumpe det er (luft-til-luft-varmepumpe, væske-til-vand-varmepumpe eller luft-til-vand-varmepumpe)
 • Hvor meget varmepumpen og montering koster
 • Hvilken kilde til opvarmning du bruger i dag

En varmepumpeberegner kan være det første skridt på vejen til at investere i en varmepumpe, men du bør rådføre dig med fagfolk om de faktiske besparelser.

Nysgerrig på hvor meget varmepumpen koster dig?
Med et enkelt skema kan du få tilbud fra flere levarandører samtidig. Få råd fra fagfolk, vælg det bedste tilbud. Gratis og uforpligtende sammenligningstjeneste.

Bruger du kun brændefyring til at varme huset i dag, vil varmepumpen naturligvis sørge for, at du bruger mere strøm end før. Det kan dog koste dig mindre end at købe brænde, men det afhænger af prisen på brænde sammenlignet med prisen på strøm.

Hvis du i dag bruger panelovne til at varme huset, vil der være meget at spare ved at skifte til varmepumpe. Da varmepumpen giver mere varme pr. kWh brugt.

SCOP-værdien, også kaldet årsvarmefaktoren, viser, hvor meget varme varmepumpen kan levere i forhold til, hvor meget strøm der bruges i løbet af et år. Jo højere SCOP-værdi, jo mindre strøm bruges til at afgive varme.

Det er vigtigt, at du ser, at varmepumpen har opgivet en SCOP-værdi for koldt klima, da den vil være højere i varmere klima.

Ud over at kunne spare penge på strømforbrug til opvarmning, vil varmepumpen også give dig en mere behagelig og jævn indendørstemperatur. Ikke kun bliver det godt og varmt om vinteren, om sommeren kan varmepumper også køle boliger ned.

Hvad koster en god varmepumpe?

Varmepumpen er en investering, og hvor meget den koster vil selvfølgelig have noget at sige for, hvor lang tid det tager at tjene de brugte penge ind igen.

Der findes forskellige typer af varmepumper, der har forskellige prisniveauer:

 • Den mest almindelige og billigste er en luft-til-luft-varmepumpe
 • En luft-til-vand-varmepumpe tilsluttes et vandbåret varmesystem
 • En væske-til-vand-varmepumpe kræver boring eller gravning i tillæg til et vandbåret varmesystem

Varmepumper, der kræver større indgreb, som f.eks. en jordvarmepumpe, er langt dyrere end en luft-til-luft-varmepumpe. Til gengæld har de længere levetid og er mindre påvirket af temperaturen udenfor.

Har du ikke et vandbåret varmesystem fra før, er dette også en stor omkostning. Da der skal lægges rør, der kan transportere varme rundt i radiatorer og/eller gulvet. Da er du sandsynligvis allerede i gang med et større byggeprojekt.

Uanset om du skal have en luft-til-luft-varmepumpe eller ønsker at foretage en større investering, er det vigtigt at indhente tilbud. Med et enkelt skema kan du komme i kontakt med flere varmepumpeleverandører samtidig, som kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning for dig.

Godt vedligehold er vigtigt for levetiden

Som med de fleste produkter har varmepumper også en levetid. Jo bedre du passer på din varmepumpe, desto længere levetid kan du få.

Varmepumper kan blive en smule mindre effektive over tid, og derfor er det vigtigt med jævnligt vedligehold for at få mest muligt ud af din investering.

Du kan selv rense filtrene i indedelen for støv, men udedelen har også brug for rengøring. Det kan du ikke gøre selv, og da skal du have en certificeret montør til at udføre en varmepumpeservice for dig. Hvert andet år kan være en god rutine at have for det.

Sammenlign tilbud på varmepumpe

Tallene fra beregneren er ikke nødvendigvis repræsentative for, hvor meget du kan spare i din bolig.

Som nævnt ovenfor er der mange faktorer, der påvirker, hvor meget du sparer ved at installere en varmepumpe. Såsom boligens størrelse, energimærke og hvad du bruger til opvarmning i dag.

Ved at udfylde vores skema nedenfor kommer du i kontakt med flere leverandører og kan sammenligne tilbud. Da får du et mere præcist svar på, hvad det kan koste dig at installere en varmepumpe, og hvor meget du kan spare.

Da er det smart at bede om en besigtigelse, så du får en løsning, der passer perfekt til din bolig.

Vores sammenligningstjeneste er gratis, og de tilbud du modtager er uforpligtende.

Husk, at du ikke har lov til at installere din egen varmepumpe, så at inddrage fagfolk tidligt kan være med til at give dig mest muligt igen for din investering.

Enkel og effektiv hjælp til at sammenligne leverandører og modeller
Udfyld formularen og modtag tilbud, uforpligtende og gratis.