Få tilbud på fiberbredbånd fra flere selskaber - Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på fiberbredbånd

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ud efter
 • 2
  Få tilbud fra flere bredbåndsselskaber
  Jo flere selskaber du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris
Bredbånd

Det tager ikke mere end 4 minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere bredbåndsleverandører med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ud efter
 • 2
  Få tilbud fra flere bredbåndsselskaber
  Jo flere selskaber du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris

Fibernet

Fiberbredbånd er en af de hurtigste og mest stabile internetforbindelser, du kan få i dag. Signalerne transmitteres med lys - og forbindelsen er derfor i bogstaveligste forstand hurtig som lynet.

Fibernet kaldes også for fremtidens internet. Det er nemlig en lynhurtig og stabil internetforbindelse, som er flere skridt foran traditionelt bredbånd. Fibernet er endnu ikke udbredt i hele Danmark, men der installeres fibernet flere og flere steder.

Der findes en lang række udbydere af fiberbredbånd på det danske marked. Den væsentligste forskel på de forskellige fiberbredbånd ligger i høj grad i den pris, du betaler for de varierende hastigheder.

Er du på udkig efter billigt bredbånd, er fiber i den lidt dyrere ende – til gengæld får du en af ​​de hurtigste, mest stabile og fremtidsrettede løsninger. Selv den laveste fiber-hastighed er nemlig hurtigere end mange af de andre muligheder.

lynhurtigt fibernet med optisk speed
Fibernet er det samme som optisk fiber eller en lysleder, lavet af glas eller plastik. Det er skabt til at transportere data som lysimpulser i det inderste af fiberens kerne.

Hvad er fibernet?

Det er vigtigt, at du kigger på de forbrugsvaner/behov, du og din familie har både prismæssigt og ydelsesmæssigt, før du vælger din internetforbindelse. Der er for eksempel ingen grund til at betale for lynhurtigt internet, hvis du egentligt ikke har brug for det. Vi guider dig her til den moderne teknologi, som fibernet er, så du kan få en god ide om, hvorvidt det passer til dig. Du er også velkommen til at udfylde vores formular her på siden, så vil du blive kontaktet af op til tre udbydere af billigt fibernet - som alle kæmper om at få dig som kunde.

Fiberbredbånd giver en stabil internetforbindelse

Bredbånd via fiber, også kaldet fiberoptik, giver højere hastigheder og mere stabilt internet, end hvad du får med bredbånd via kobber. Signalerne i et fiberkabel transmitteres nemlig via lys, og kan dermed transmitteres med lysets hastighed.

Det resulterer blandt andet i, at fiber ofte har samme høje hastighed ved både upload og download, for eksempel 500 mbps/500 mbps.

Modsat andre typer bredbånd, hvor downloadhastigheden som regel er hurtigere end uploadhastighed, for eksempel 500 mbps/100 mbps. Hvis fiberbredbånd ikke har lige så høj download som uploadhastighed, kaldes dette hybridfiber.

Fiberhastigheden er normalt mellem 100 mbps for de billigste abonnementer til omkring 1000 mbps for de dyreste. Mbps kaldes også for mbit/s. Det refererer til megabit per sekund, altså en angivelse af, hvor meget data du kan hente ned per sekund.

Hvilken hastighed (mbps) er den rigtige for dig?

Herunder kan du se hvilke hastigheder, du kan få, fra den billigste til den dyreste - og få en ide om, hvad der passer til dig.

 • 100 mbps: Velegnet til dig, der har et helt almindeligt internetbrug. Her vil du kunne streamer film og musik, holde skypemøder og lignende, uden at tingene hakker.

 • 250 mbps: Denne forbindelse er velegnet til for eksempel familier. Her vil der være rigelig kapacitet til, at mere end een person bruger internettet på samme tid.

 • 350 mbps: Til familien eller personen, der har brug for ekstra ydeevne. Det kan være, at fiberforbindelsen skal kunne trække, at flere personer gamer, streamer eller uploader store filer.

 • 600 mbps: Til den ekstra store familie eller til dig, der arbejder hjemme og skal kunne håndtere større filer.

 • 1000 mbps: Det bedste markedet kan tilbyde. Her vil flere kunne arbejde samtidig, selv om der er tale om håndtering af tungere filer.

Fiberbredbånd er ikke kun hurtigere end alternativer som trådløst bredbånd og mobilt bredbånd, men også mere stabilt, da færre faktorer påvirker signalet. Fiber 'deler' for eksempel ikke sin båndbredde med andre forbindelser, og du vil derfor ikke miste forbindelsen i perioder, hvor mange bruger internettet på samme tid.

For at få fiber skal der lægges et kabel under jorden på din grund, og kablet strækkes så yderligere ind i boligen, hvor det forbindes med en trådløs router. En del steder er der allerede lagt fiber, og fibernettet bliver stadig mere udbredt. Om du allerede kan få fiber til din bolig, kan du nemt selv tjekke ved at indtaste dit postnummer på bredbåndsudbydernes hjemmesider. Hvis ikke, der er fibernet i dit nabolag, vil en bred interesse for at få fiber, kunne speede processen op.

Kabler til fibernet graves ned
Fibernettet udbredes til store dele af Danmark. 

Fordele ved fibernet

Da fiberbredbånd handler om hastighed og stabilitet, er det fantastisk for dig som:

 • Gerne vil streame i høj opløsning, uden at filmen hakker

 • Spiller spil online - fiber har lidt eller ingen nedetid

 • Har flere i husstanden, der bruger internettet på samme tid

 • Har brug for samme hastighed ved både upload og download

 • Er mange, der skal bruge internettet samtidig - og gerne vil kunne håndtere lidt større filer

Pris på fibernet

Hvad koster fibernet?

Nedgravning af fiberrør i din have kan koste alt fra 0 -10.000 kroner, afhængig af forskellige forhold relateret til det område, du bor i, og om du selv graver. Graver du selv, sparer du naturligvis mange penge.

Installation af fiberbredbånd vil for det meste koste et par tusinde kroner. Her kommer montøren på besøg for at få tilsluttet fibernettet, lægge fiber gennem husmuren, sætte op og finde den optimale placering af udstyret. Hold dog øje med, om udbyderen tilbyder gratis montering eller andre fordelagtige tilbud.

Fiber-abonnementer har ofte en noget højere minimumspris end andre alternativer som mobilt bredbånd og trådløst bredbånd – du skal betale omkring 200 kroner for den billigste pakke og omkring 1000 kroner for den bedste pr md. Til gengæld lægger fiber som nummer et, når det kommer til en lynhurtig og stabil internetforbindelse. Andre former for bredbånd, som trådløst bredbånd, har ofte en tophastighed på 100 mbps til omkring 2-400 kroner om måneden. For samme månedlige pris får du fiber med meget højere hastighed. Fibernet er samtidig et plus på boligkontoen forstået på den måde, at en bolig med indlagt fiber internet kan stige lidt i værdi, da fibernet er eftertragtet.

Trådløst eller mobilt bredbånd som alternativer til fiber

Du har muligvis ikke mulighed for at få fiber, hvor du bor. Så må du kigge mod alternativerne:

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd har udviklet sig stærkt i takt med vores streaming- og spillevaner. Med mobilt bredbånd slipper du for besværet med, at der eventuelt skal graves på din grund - du skal heller ikke bøvle med hele installationen. På mobilt bredbånd kan du ofte komme op på 100 mbps, hvilket svarer til den laveste ende af fiberbredbånd. Dette vil stadig være nok for mange til at streame både film og musik i høj kvalitet.

Alt efter hvor meget data, du har brug for, vil priserne variere fra 200 til omkring 1.000 kroner om måneden. Her betaler du for hastigheden og mængden af ​​data. Når dataene er brugt op, er hastigheden ofte droslet til et sted mellem 6-10 mbps, så hvis du skal have bredbånd derhjemme, vil trådløst bredbånd måske være et bedre alternativ.

Læs mere om mobilt bredbånd på denne side.

Trådløst bredbånd

Trådløst bredbånd adskiller sig fra mobilt bredbånd ved, at det er fast. Der vil således være en antenne på væggen udenfor, som skal monteres for at forbinde til mobilnettet - eller du forbinder dig til til det trådløse netværk via kabler eller et kabel tv-stik.

Prisen på et abonnement varierer normalt fra mellem 150-1.000 kroner om måneden, alt efter leverandør og pakkens hastighed. Derudover skal du regne med at betale for montering – men det sker ofte, at leverandørerne kører kampagner, hvor du kan få montering til en lavere pris eller gratis.

Læs mere om trådløst bredbånd på denne side.

Sammenlign tilbud på fiber via Tjenestetorvet

Der findes flere forskellige udbydere af fibernet, herunder waoo fiber extra, waoo smart wifi, waoo fiber full, hiper, yousee med flere. Har du brug for hjælp til at finde en bredbåndsudbyder, der kan tilbyde dig billigt fiberbredbånd? Så kan du udfylde formularen, du finder øverst på denne side.

Herefter vil du blive kontaktet af internetudbydere, som tilbyder fiber i dit område - og som alle kæmper for at få dig som kunde.

Det tager ikke mere end 4 minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere bredbåndsleverandører med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.

Spørgsmål om fibernet