Få tilbud på trådløst bredbånd fra flere selskaber - Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på Trådløst bredbånd

  • 1
    Beskriv dit behov
    Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ud efter
  • 2
    Få tilbud fra flere bredbåndsselskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
  • 3
    Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris
Bredbånd

Det tager ikke mere end 4 minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere bredbåndsleverandører med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.

  • 1
    Beskriv dit behov
    Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ud efter
  • 2
    Få tilbud fra flere bredbåndsselskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
  • 3
    Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris

Trådløst bredbånd

Trådløst bredbånd kaldes også almindeligt bredbånd, og er den type forbindelse til internettet, som de fleste har stiftet bekendtskab med. Der findes mange forskellige typer af trådløst bredbånd - læs med her.

Ønsker man at have hurtigt, ubegrænset internet, er trådløst bredbånd ofte en god løsning. Der findes flere forskellige typer af almindeligt bredbånd, og hvilken du kan få, afhænger af din geografiske placering. De mest gængse typer er ADSL bredbånd, kabelbredbånd og fibernet.

Det er nemt at forveksle trådløst bredbånd med mobilt bredbånd, men det er to forskellige ting. Du kan ikke tage dit trådsløse bredbånd med dig, som du kan med det mobile bredbånd. Trådløst bredbånd skal have forbindelse til telefonstik eller antenne for at virke, mens mobilt bredbånd fungerer via et sim-kort, et usb-stik eller transportabel router.

internet router
De fleste har nok stiftet bekendtskab med den klassiske router, som forbinder dig til internettet. 

Forskellige typer af trådløst bredbånd

Nogle typer af trådløst bredbånd er mere udbredte end andre. Det gælder for eksempel ADSL bredbånd, som er den mest benyttede type bredbånd herhjemme - i hvert fald indtil videre. Jo flere steder i landet, det kan lade sig gøre at få det hurtige fibernet, jo flere kunder forventes at vælge det. En anden udbredt type af trådløst bredbånd er det såkaldte kabelbredbånd. Vi kigger nærmere på ADSL og kabelbredbånd.

Hvad er ADSL-bredbånd

De fleste har været eller er forbundet til internettet via ADSL bredbåndet, som er den mest almindelige type af forbindelse til internettet herhjemme. Det fungerer via et telefonstik, hvilket betyder, at det er tilgængeligt alle de steder, hvor der er trukket telefonkabler.

ADSL står for "Asymmetric Digital Subscriber Line". Det betyder, at du modtager og sender data ved to forskellige hastigheder. Det er derfor, at du ser to forskellige numre på din internetforbindelse, fx 200/50 mbit/s. Det første tal svarer til din download-hastighed, som er den hurtigste i en ADSL-forbindelse. Det er den hastighed, der gør, at du ubesværet kan streame og surfe online. Det andet tal svarer til din upload-hastighed, som altså er en del langsommere. Da de fleste ikke har behov for at uploade store filer, passer en ADSL-forbindelse godt til den gængse internetbruger.

Du får din internetforbindelse gennem et telefonstik, som du tilslutter til et modem, som du igen tilslutter til din bærbare, telefon eller andet, enten gennem det traditionelle ethernetkabel eller trådløst - såkaldt wifi.

Hvor stabilt er ADSL?

ADSL-bredbånd sikrer dig internet ved hjælp af kobbernetkabler, altså de gamle telefonlinjer. Og der er nogle faktorer, der spiller ind i forhold til, hvor hurtig din forbindelse er:

  • Afstand til centralen. Hvis du bor et sted, hvor der er mange kilometer til centrale, kan du desværre opleve lidt støj på linjen til tider - lidt som i de gode gamle dage, hvor fastnet-telefoner var hvermandseje.

  • Hvor mange brugere er der på linjen. Din ADSL-forbindelse forbinder dig til internettet gennem bredbånd - og jo 'bredere' båndet er, jo flere og jo hurtigere kan få del i internettet. Du kan se det som en bred motorvej, der uden for myldretiden kan transportere en masse biler (data) fra A til B uden forsinkelser. Mens myldretiden gør, at bilerne (data) må deles om pladsen, og dermed sænkes farten. Det hører dog heldigvis til sjældenhederne, at din forbindelse vil opleve 'myldretids'-forsinkelser.

ADSL bredbånd er en billigere løsning

ADSL-bredbånd forbinder dig til internettet via kobberkabler. Det er en lidt ældre og dermed også lidt langsommere teknologi end eksempelvis de nyere fibernetkabler. Det betyder også, at en traditionel ADSL-forbindelse gerne er lidt billigere end det nye fibernet.

Hvad er kabelbredbånd

En anden meget udbredt type af internetforbindelse er kabelbredbånd, som forsyner dig med internet via et coaxial-kabel, som også giver dig dit TV-signal. Det er langt fra alle i Danmark, der har adgang til kabelbredbånd, her kan du for eksempel tjekke på Stofa eller Yousee, der kan oplyse dig om, hvorvidt du kan få kabelbredbånd på din adresse.

Hastighed (mbps)

Trådløst bredbånd har begrænsninger på hastighed og dataforbrug, afhængigt af det tilbud og den månedlige pris du går efter. Hvilket trådløst internet, du skal vælge, afhænger af, hvor meget data du har brug for.

De hastigheder, der ofte tilbydes til trådløst bredbånd, er (fra det meste langsomme til det hurtigste):

  • 25 mbps (4G)
  • 50 mbps (4G)
  • 75 mbps (4G)
  • 100 mbps (5G)
  • 200 mbps (5G)
  • 300 mbps (5G)

Et bredbånd med endnu højere kapacitet er fiber, som normalt har en minimumshastighed på 100 mbps og op til 1000 mpbs. Potentialet for trådløst bredbånd er ikke så højt som med fiber, men du kan stadig få et stabilt og hurtigt internet uden ustabilitet og nedbrud.

Vælger du et trådløst bredbånd på eksempelvis 100 mbps, har du nok data til at streame både musik og film i høj opløsning. Hvis flere i husstanden skal kunne være online og for eksempel streame samtidig, bør du dog nok vælge en 200 mbps-løsning.

Du kan dele forbindelsen til internettet op i to dele:

For det første er der den forbindelse, der løber mellem din trådløse router til din internetudbyder/centralen. Det er det, der kaldes din bredbåndshastighed, og den kan variere fra mellem 10 til 400 mbps (mere, hvis der er tale om fiber).

Så er der den forbindelse, der skal sikre, at din enhed får adgang til internettet via den trådløse router. Det er en forbindelse, mellem for eksempel computer og router, der kan være en hel del lavere end forbindelse mellem din router og internetudbyderen. Det betyder, at du reelt risikerer ikke at kunne udnytte de 100 mbps, du betaler for.

Skal du være helt sikker på at udnytte det maksimale, som din forbindelse kan trække, skal du benytte en kablet forbindelse, hvor du forbinder computer og router med et traditionelt netværkskabel. 

Husk at tjekke din router

Det er alfa og omega, at du har en trådløs router, som er opdateret og som kan trække den forbindelse, du betaler for. Nogle routere kan spænde ben for dit nye trådløse internet, hvis de er forældede. Du bør sikre dig, at din router understøtter den nyeste WiFi-standard og vær opmærksom på, at teknologien udvikler sig med lynets hast. Har din router en del år på bagen, kan det godt betale sig at udskifte den til en ny. Hvis du kontakter din udbyder, kan du få hjælp til at undersøge, om din router skal på pension.

En anden udfordring kan være, at din routers signal ikke kan dække hele din bolig. Du kender garanteret til, at du sagtens kan streame en serie i stuen, men går du oven på eller ind i et andet rum, hakker forbindelsen. 
Her er løsningen at sætte routere op i det, der hedder et Mesh. Det betyder egentlig blot, at du kan sætte en ekstra router, eller endda to, som forstærker det trådløse signal til at dække hele din bolig.

Pris på trådløst bredbånd

Prisen på et abonnement varierer normalt fra mellem 150-1.000 kroner om måneden, alt efter leverandør, de forskellige abonnementer og pakkens hastighed.

Forskelligt bredbånd til forskellige situationer

Bredbånd i sommerhuset

Hvis du er meget i dit sommerhus, kan det eventuelt godt betale sig for dig at få installeret trådløst bredbånd i sommerhuset. Men de fleste vælger mobilt bredbånd i stedet for, da det netop er et 'mobilt' internet - du kan altså tage det med på farten. Mobilt bredbånd får altså en sommerhus-tur eller en badeferie til også at kunne indeholde masser af streaming. Du kan læse mere om mobilt bredbånd her. 

Til gengæld får du som oftest lidt mere data og lidt mere stabilitet med trådløst bredbånd frem for, når du vælger mobilt bredbåndsabonnement.

Bredbånd via satellit

Bredbånd via satellit er tilgængeligt stort set over alt. Det skyldes, at leverandørerne har dækning over alt, hvor du kan modtage et tv-signal.

Det er et godt alternativ i områder, hvor der er dårlig mobildækning, eller hvor der ikke er adgang til fibernet - eller hvor du ikke er interesseret i at installere mobilt bredbånd.

Prisen på bredbånd via satellit varierer fra mellem 150 til 1000 kroner om måneden. Udstyrslejen er normalt ekstra.

Omkostningerne ved installationen udført af installatøren er normalt tusind eller totusind kroner.

Du kan tale med din eksisterende tv-udbyder om muligheden for bredbånd via satellit- og hvis du ikke allerede har trådløst bredbånd, kan du modtage tilbud på tvpakker fra flere leverandører.

Sammenlign tilbud på bredbånd via Tjenestetorget

Har du brug for hjælp til at finde det bedste og billigste bredbånd til dig? Så kan du udfylde formularen, du finder øverst på denne side. Derefter vil du blive kontakt af flere internetudbydere, der tilbyder bredbånd i dit område. På den måde kan du sammenligne tilbud.

Det tager ikke mere end 4 minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere bredbåndsleverandører med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.

Spørgsmål om trådløst bredbånd