Ewii Strøm - Sammenlign tilbud fra flere selskaber cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

EWII

EWII er et dansk elselskab med dybe rødder i den danske muld. I 1867 anlagde to driftige mænd en 3,6 kilometer lang ledning, der havde sit udspring i to kilder uden for Vejle. Ledningen kunne kort efter forsyne overklassen i Vejle med rindende vand - og kimen til EWII var lagt. Det, der dengang hed Vejle Vandforsyning, skiftede siden navn til Trefor, og i 2017 blev Trefor så til milliardkoncernen EWII, der står for Energy World Inspired by Innovation.

Bliv klogere på strøm, priser og energimarkedet her. 

EWII forsyner 135.000 husstande med el

I dag består EWII både af kommercielle og af konventionelle/lovregulerede selskaber. De kommercielle selskaber går alle under navnet EWII og følger de gængse markedsvilkår i konkurrence med andre el-selskaber som Seas-nve og Modstrøm. De konventionelle selskaber Trefor El-net A/S, Trefor Vand A/S og Trefor Varme A/S er alle lovregulerede og altså underlagt dansk lovgivning. De er såkaldte infrastrukturselskaber og står for fjernvarme, elnet, fibernet og vandforsyning.

EWII har sit hovedkontor i Kolding og er en af Trekantområdets vigtigste private arbejdspladser med mere end 460 ansatte. Medarbejderne sørger dagligt for, at Ewii forsyner 135.000 husstande med el, 48.000 husstande med frisk drikkevand og 26.000 husstande med fjernvarme.

EWII har samtidig som mål at forsyne alle i Trekantområdet med adgang til fibernet. Nettet skal have samme dækningssikkerhed og kapacitet som adgangen til el, vand og varme.

Støtter grøn omstilling

Den danske energikoncern har som mål at skabe et 100 procent klimagasfrit energisystem, der udelukkende leverer bæredygtig energi. EWIIhar derfor søsat og gennemført en strategi i 2020, der skal stå som garant for, at alle kunder i elselskabet får leveret grøn strøm. 

Koncernen vil i de kommende år realisere tre store målsætninger:

  • Skabe en digital infrastruktur og et fibersamfund, der sikrer alle lige så god adgang til fibernet, som de har til el og vand.
  • Energien skal være 100 procent klimagasfrit og dermed være grøn energi.
  • Sidst, men ikke mindst, vil EWII sikre adgang til rent drikkevand baseret på det danske grundvand.

Overvejer du at skifte elselskab? Så læs artiklen: Hvordan skifter jeg elleverandør?

Bæredygtig energi og energirådgivning

I samme ånd lancerede EWII i 2020 produktet "Grøn Fremtid". Det er et elprodukt, der udelukkede kører på certificeret grøn strøm fra solceller og vindmøller. Samtidig giver "Grøn Fremtid" direkte støtte til miljø- og klimaprojekter gennem donationer. Midler, som kommer fra dig, når du vælger "Grøn Fremtid" - her bliver en del af din betaling nemlig doneret videre til projekter, der er verificeret af internationale standarder hos Gold Standard. https://www.goldstandard.org

Produktet har givet EWII to blade i en mærkningsordning lavet af Forbrugerombudsmanden. Ordningen skal sikre et mere gennemsikret marked - og hjælpe forbrugerne med at finde frem til de elselskaber, som reelt vil arbejde for den grønne omstilling.

EWII's datterselskaber: billig el, vand, varme og fibernet

EWII har en lang række datterselskaber. Herunder er Trefor El-net A/S, Trefor Vand A/S og Trefor Varme A/S, der, som navnene antyder, står for EWII's produktion og salg af vand og varme samt for udbygningen, salg og vedligehold af elnettet.

EWII har derudover datterselskabet EWII Invest, som det over det seneste år har omlagt til at være mere ansvarligt og bæredygtigt.

Det betyder blandt andet, at hvis børsnoterede selskaber skal have adgang til aktiefonde, som EWII har allokeret penge til, så skal selskaberne leve op til ESG-forhold. ESG står for "Environment, Social, Governance" og betyder, at selskabet skal leve op til særlige miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold.

Produkter hos EWII - pris kwh

Prisen på el afhænger blandt andet af, om du vil følge markedet, eller om du vil have en fast pris, der fastsættes én gang årligt. Derudover er den månedlige pris også afhængig af, om du bor i vest- eller øst-Danmark. Bor du vest for storebælt er Kwh-prisen et par øre billigere end i øst. Du kan læse mere om elpriser og forskel på øst og vest-Danmark her.

EWII har fire forskellige elprodukter til den private forbruger. De nedenstående eksempler er baseret på et årligt forbrug på 4500 kwh, hvilket svarer til forbruget for en familie i et 130 m2 hus.

  • Grøn Standardpris. Din pris på el fastsættes hvert kvartal ud fra udviklingen på elmarkedet. 73,44: øre/kWh. Abonnement 15,00 kr. pr. md. Din estimerede totalpris pr. kWh inkl. transport, netabonnement og afgifter 2,31 kr/kWh.
  • Grøn Fremtid. Din pris afregnes variabelt og suppleres af energirådgivning og donation til klimaprojekter. 86,60 øre/kWh. Abonnement 29,00 kr. pr. md. Din estimerede totalpris pr. kWh inkl. transport, netabonnement og afgifter 2,48 kr/kWh.
  • Grøn indkøbspris. Din pris afregnes til den aktuelle pris på elmarkedet time for time. Abonnement 29,00 kr. pr. md. Din estimerede totalpris pr. kWh inkl. transport, netabonnement og afgifter 2,38 kr/kWh.
  • Grøn fastpris. Din pris på el er fast i 12 måneder, så du kender din udgift i hele perioden. 77,48øre/kWh. Abonnement: 15,00 kr. pr. md. Din estimerede totalpris pr. kWh inkl. transport, netabonnement og afgifter 2,35 kr/kWh.

Der er også flere ting, du selv kan gøre for at få en billigere elregning. Læs artiklen "Hvordan sparer jeg strøm i hjemmet - 10 tips".

Stort overskud i 2020

Der er skarp konkurrence på området for elselskaber, og ganske som andre virksomheder, har EWII haft et år 2020 i corona-krisens tegn. Alligevel kommer EWII fint ud af 2020 med et overskud på 51 millioner kroner.

Følg strømmen - vælg billig el og grøn energi

Der er mange elselskaber at vælge imellem, og det kan være en jungle at finde frem til den rette til dine behov. Og måske er du ikke sikker på, om du overhovedet skal skifte selskab. Først og fremmest er det en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige selskaber, så du kan sammenligne dem med hinanden. Gennem vores formular her på siden, kan du indhente tilbud fra flere forskellige firmaer, helt gratis og uforpligtende.

Læs mere om, hvordan du skifter strømselskab her. 

Kundecenter og kontakt

Telefon: 70 55 55 55

Mail: ewii@ewii.dk

Selvbetjening via login.

Telefonen er åben:

Mandag til torsdag: 08:30 - 16:00

Fredag: 08.30 - 15.00

Weekend: Lukket

Sociale medier: Du kan finde EWII på stort set alle sociale medier, fra Facebook og Twitter til Instagram.

Adresse: Kokbjerg 30, 6000 Kolding.

Antal ansatte: Godt 600 ansatte.

Det tager ikke mere end 2 minutter af din tid

Tjek om du også kan spare penge på en ny aftale, der er tilpasset dine behov. Udfyld en formular og modtag et tilbud - gratis og uforpligtende.