Seas-nve Strøm - Sammenlign tilbud fra flere selskaber cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

SEAS-NVE

SEAS NVESEAS-NVE er et dansk energiselskab, som blev skabt i 2005, da to selskaber fusionerede, nemlig SEAS og NVE. Dermed blev Danmarks største kundeejede elselskab en realitet.

Selskabets rødder rækker helt tilbage til starten af 1900-tallet. SEAS, Sydsjællands Elektricitets Aktieselskab, blev grundlagt 1912, mens NVE, Andelsselskabet Nordvestsjællands Elektricitetsværk, blev en realitet kun et år efter i 1913. Efter mange års eksistens side om side blev de to så lagt sammen i 2005. SEAS-NVE har i dag desuden opkøbt hele Ørsteds elselskab og er dermed en af de vægtigste spillere på markedet.

Bliv meget klogere på strøm, priser og energimarkedet her. 

SEAS-NVE skifter navn til Andel

Omvæltningerne i SEAS-NVE er langt fra forbi. SEAS-NVE Energi og SEAS NVE Strømmen er i dag to forskellige selskaber, som arbejder på at blive lagt sammen. De er begge en del af andelselskabet Andel, som også huser SEAS-NVE's datterselskaber Cerius, Fibia, Radius elnet, Clever og Energi Danmark.

Omkring årsskiftet skifter SEAS-NVE Energi og SEAS-NVE Strømmen endeligt navn til Andel, som kan bryste sig af at være Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern. Andel er ejet af cirka 400.000 sjællandske andelshavere, har godt 1700 ansatte under sit tag, og 2,8 mio. kundeforhold spredt over ud det danske land. Hovedsædet findes i Svinninge og mindre afdelinger kan findes i Ballerup, Haslev og Virum.

Andel, og dermed SEAS-NVE, har haft et særdeles godt år i 2020:

 • Årets resultat steg fra 9,8 mia til 10,8 mia. kroner.
 • Nettoomsætningen steg fra 6,9 til 7,7 mia. kroner.
 • Vækst i egenkapital stiger fra 33,5 til 44,5

Overskud giver rabat til elkunder

Pengene kommer andelshaverne, nemlig elkunderne, til gode. I 2021 har de fået en ekstraordinær rabat i form af en nedsat nettarif - bestemt af bestyrelsen. Er man en familie på fire og bor i hus, er besparelsen godt 1000 kroner. Er du enlig og bor i en lejlighed, vil du få en besparelse på cirka 500 kroner. Institutioner, butikker, skoler og landbrug får også rabat. Her kan besparelsen veksle fra få tusinde kroner til 50.000 kroner afhængigt af forbruget. Det er meningen, at også fremtiden skal byde på rabatter.

Du har også selv stor indflydelse på din elregning, uanset leverandør. Læs: Hvordan sparer jeg på strøm i hjemmet - 10 tips.

Andel-koncernens kerneopgaver lyder:

 • Udvikle energirigtige og grønne el-løsninger til alle danskere.
 • Udrulle et velfungerende fibernet, som skal sikre kunderne et skarpt og hurtigt internet.
 • Investere i grøn omstilling og forsyne over 200.000 husstande med strøm fra koncernens havvindmøllepark ved Rødsand. Det skal sikre energi i balance med naturens ressourcer.
 • Udvide ladeinfrastrukturen i Danmark - det skal blive langt lettere at køre i/oplade sin elbil.

Produkter

SEAS-NVE Energi

 • 36 mdr. fast pris el. Prisen på kwh er låst i 3 år. Binding: 5 mdr. Abonnement: 36 kr. per måned. Pris: 60,73 øre/kWh inkl. moms.
 • 24 mdr. fast pris el. Prisen på kwh er låst i 2 år. Binding: 5 mdr. Abonnement: 36 kr. per måned. Pris: 65,79 øre/kWh inkl. moms.
 • 12 mdr. fast pris el. Prisen på kwh er låst i 1 år. Binding: 5 mdr. Abonnement: 36 kr. per måned. Pris: 75,21 øre/kWh inkl. moms.
 • Variabel mdr. fast pris el. Din pris pr. kWh følger indkøbsprisen og skifter løbende. Ingen binding. 36 kr. per måned. Pris: 76,71 øre/kWh inkl. moms.

SEAS-NVE Strømmen

 • Basis Energi - Sol & Vind. Du kender din elpris per kWh for et kvartal ad gangen. Binding: 6 mdr. 16 kr./md. i el-abonnement. Pris: 75,63 øre/kWh inkl. moms.
 • Fast Energi - Sol & Vind. Elprisen per kWh er fast i 1 eller 2 år. Binding: 6 mdr. 16 kr./md. i el-abonnement. Pris: 91,39 øre/kWh inkl. moms.
 • Time Energi. Prisen varierer time for time. Binding: 6 mdr. 16 kr./md. i el-abonnement. Pris: 62,65 øre/kWh inkl. moms.
 • Elbil Energi. Til husstande med elbil. Binding: 6 mdr. 25 kr./md. i el-abonnement. Pris: 69,80 øre/kWh inkl. moms.

SEAS-NVE gennem årene

 • 1912: SEAS (hvilket står for Sydsjællands Elektricitets Aktieselskab) bliver grundlagt i Haslev.
 • 1913: Endnu et firma, NVE (Nordvestsjællands Elektricitetsværk), bliver grundlagt i Svinninge.
 • 1918: NVE omdannes til et andelsselskab.
 • 1957: SEAS tester og bygger vindmøller og står blandt andet bag det, som kaldes ”alle vindmøllers moder”, nemlig Gedsermøllen.
 • 1987: Masnedø Vindmøllepark opføres. Det er på det tidspunkt Danmarks største vindenergianlæg.
 • 1989: SEAS bliver omdannet til et andelsselskab.
 • 1991: Vindeby Vindmøllepark ser dagens lys ved Lolland for SEAS. Det er verdens første havvindmøllepark.
 • 1999: Decemberorkanen "Adam" hærger Danmark. Herefter ligger SEAS 9.400 km luftledninger i jorden for at forbedre forsyningssikkerheden fremadrettet.
 • 2005: SEAS og NVE fusionerer. SEAS-NVE bliver skabt.
 • 2009: SEAS-NVE etablerer ChooseEV, som i dag er elbiloperatøren Clever.
 • 2019: SEAS-NVE udvider gevaldigt, da deres ledelse annoncerer, at de vil købe Radius Elnet og Ørsteds privatkunde- og udelysforretning.
 • 2020: Myndighederne godkender handlen med Ørsted og Radius Elnet. SEAS-NVE er herefter det største danske energi- og distributionsselskab. Virksomheden har i dag 2,8 mio. kundeforhold og 40 procent af al transporteret el i distribution.
 • Årsskiftet 2021-2022: SEAS-NVE energi A/S og SEAS-NVE Strømmen A/S bliver til Andel.
 • 2023: Selskabsdirektør i Andel fratræder - adm. direktør Ole Vestergaard. Louise Hahn tiltræder den 14. august 2023 som adm. direktr i energi Danmark. Kilde: https://andel.dk/aktuelt/energi-danmark-faar-ny-direktoer/

Trustpilot - hvad er kundernes oplevelse

SEAS-NVE kunne bestemt gøre det bedre på Trustpilot. De dårlige anmeldelser lader fortælle om et firma med en knap så god kundeservice til tider. SEAS-NVE får 3,4 stjerner ud af film, hvilket svarer til middel. Det er vigtigt at huske på at tage anmeldelserne med et gran salt. De fleste med en dårlig oplevelse er mere tilbøjelige til at lave en anmeldelse end dem, der har en rigtig god oplevelse.

Sammenlign elpriser

Vil du skifte elselskab? Så leder du sikkert efter et, hvor dine regninger er så lave som muligt. Måske leder du også efter et, hvor energien er grøn og bæredygtig. Det kan virke uoverskueligt at finde frem til det bedste og billigste el, men et sted at starte er at sammenligne priser og tilskud fra flere forskellige firmaer. Det kan vi hjælpe dig med her på Tjenestetorvet. Udfyld vores formular her på siden og bliv kontaktet af flere forskellige selskaber. Endnu en fordel er, at selskaberne ved, at de er i skarp konkurrence om at få dig som kunde, hvilket giver dem en god grund til at slå en handel af med dig, som du er tilfreds med.

Bliv klogere på skift af elleverandør her: Hvordan skifter jeg elleverandør?

To hovedkontorer 

SEAS-NVE Strømmen og SEAS-NVE Energi har fortsat to forskellige hovedkontorer og systemer frem til overgangen til at blive Andel. Selskabsform: Andelsselskab.

SEAS-NVE Strømmen A/S

Adresse: Hovedgaden 36, 4520 Svinninge

SEAS-NVE Energi A/S

Adresse: Teknikerbyen 25, 2830 Virum

Kundeservice/ telefon

Mandag-fredag 8.30-16.00.

SEAS-NVE Energi: 72 10 31 18.

SEAS-NVE Strømmen: 70 29 29 29.

CVR nr.: 242 135 28

Sådan får du billig og grøn energi

Der er mange elselskaber at vælge imellem, og som nævnt kan det være en jungle at finde frem til den rette til dine behov. Og måske er du ikke sikker på, om du overhovedet skal skifte selskab. Først og fremmest er det som sagt en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige selskaber, så du kan sammenligne dem med hinanden. Gennem vores formular her på siden, kan du indhente tilbud fra flere forskellige firmaer, helt gratis og uforpligtende.

Det tager ikke mere end 2 minutter af din tid

Tjek om du også kan spare penge på en ny aftale, der er tilpasset dine behov. Udfyld en formular og modtag et tilbud - gratis og uforpligtende.
Vurder vores service
Vurder servicen ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.