Bilforsikring i udlandet | Sådan er du dækket - Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Forsikring
4 min læsetid
Sidst opdateret: 14 november 2023

Bilforsikring i udlandet

Det er særligt vigtigt at have styr på bilforsikringen, når man kører rundt i udlandet med egen bil. Det er nemlig altid rart at have vished om, at man er ordentlig sikret, hvis der sker en ulykke eller skade.
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Vi danskere har en stor tradition for bilferier, hvor hele familien samles i samme bil, og så kører man ellers mod destinationen, hvad end det er en sommertur til Toscana eller en skiferie i alperne om vinteren. Men ved sådan en bilferie kan man altså hurtig stå i en uheldig situation, hvis man ikke har styr på bilforsikringen og pludselig står og skal bruge den.

Derfor vil vi herunder forklare om det røde og grønne kort, samt andre aspekter der er værd at have in mente, når vi snakker om bilforsikring i udlandet

Sørg for at din bil er ordentligt forsikret.
Få tilbud på Ansvar- og kaskoforsikring fra flere forsikringsselskaber.

Rødt kort - Din vej til vejhjælp i udlandet

Rødt kort-ordningen hos SOS International er din vej til vej- og redningshjælp på bilferien og anden kørsel i udlandet. Hvis du har kaskoforsikring hos et forsikringsselskab, der er med i rødt kort-ordningen, er du automatisk sikret.

Tjek dog altid, om dit forsikringsselskab er med i ordningen, inden du rejser, da alle selskaber ikke er med. Har du ikke kaskoforsikring, kan du ikke bruge rødt kort-ordningen. Her skal du selv sørge for at købe separat vejhjælp i det givne land, hvis dette ønskes.

Når dit dæk pludseligt er fladt, tanken ud af det blå er tom eller motoren beslutter sig for ikke at virke længere, kan du altså få vejhjælp gennem denne ordning. Rødt kort-ordningen giver vejhjælp i Europa samt enkelte lande udenfor Europa såsom f.eks. Tunesien og Iran. Du kan selvfølgelig altid tjekke hos SOS International, præcist hvilke lande der er med i ordningen.

Skal du på bilferie, bør du derfor medbringe enten SOS Internationals telefonnummer (+45 70 10 50 52), eller downloade det røde kort som app. Det er ganske gratis, og med den kan du altså også nemt tilkalde hjælp.

Grønt kort - Dit bevis på den lovpligtige ansvarsforsikring

Har du blot en ansvarsforsikring, dækker den også i resten af EU. Før i tiden skulle man have et fysisk bevis på dette, når man rejste i andre europæiske lande, men det er heldigvis ikke længere tilfældet i langt de fleste lande. I dag er din nummerplade bevis nok på, at du har en ansvarsforsikring.

Der er dog stadig en række lande udenfor EU/EØS-samarbejdet, hvor du stadig skal bruge det grønne kort som bevis på, at din bil er ansvarsforsikret.

Det drejer sig om:

 • Albanien

 • Aserbajdsjan

 • Hviderusland 

 • Iran 

 • Israel 

 • Marokko 

 • Moldova 

 • Rusland 

 • Tunesien

 • Tyrkiet

 • Ukraine

Du kan altid holde dig opdateret på, hvilke lande der er med i grønt kort-ordningen her.

Vær også opmærksom på, at rejser du til Kosovo, skal du tegne en ansvarsforsikring ved grænsen, da myndigheder i Kosovo ikke accepterer det grønne kort. Har du ikke en gyldig ansvarsforsikring, og er du impliceret i et uheld, kan du risikere at blive tilbageholdt. Sørg derfor altid for at du er tilmeldt grønt kort ordningen.

Husk altid registreringsattesten

Skal du på bilferie i udlandet, skal du altid have bilens registreringsattest med i fysisk form. En kopi er ikke nok, det skal være originalen. De nye registreringsattester består af to dele - en del I og en del II. Det er del I, du skal have med dig på bilferie.

Er attesten fra før 5.1.12.2005, skal du dog have registreringsattesten i fuld form med.

Gode råd når du skal på bilferie i udlandet

Hvis du ikke har været på bilferie i udlandet så mange gange før, eller du bare er på jagt efter nogle gode råd til turen, kommer herunder en række ting, du med fordel kan huske, hvis du skal afsted på bilferie med familien.

 • Tjek bilens stand inden afgang. Tjek dæktryk, oliestand, bremsevæske og kølervæske

 • Sørg for, at du har refleksveste og en advarselstrekant i bilen

 • Hent rødt kort app'en eller medbring telefonnummeret til SOS International

 • Medbring det grønne kort, hvis du rejser til et land, hvor det kræves

 • Husk andre relevante papirer såsom den originale registreringsattest når du er på bilferie, samt kørekort og pas

 • Undersøg, om der er særlige regler i nogle af de lande, du skal rejse igennem

 • Lad være med at efterlade værdier i bilen og undgå, at noget ligger synligt, når du forlader den

 • Dobbelttjek altid, at bilen er låst og vinduerne rullet helt op, når du efterlader den

Kontakt altid dit forsikringsselskab hvis du er i tvivl

Hvis der er noget, du er i tvivl om inden jeres bilferie, kan du altid ringe ting kundeserviceafdelingen inde hos dit forsikringsselskab og få en afklaring. Her kan du altid få hjælp til afklaring omkring, hvordan din forsikring dækker i udlandet, og hvordan du er stillet, hvis bilen pludselig ikke virker, eller hvis skaden er sket, som kræver reparation på et værksted.

Få en billigere bilforsikring ved at sammenligne tilbud

Inden du skal afsted på bilferie, kan du passende få lavet et tjek af din bilforsikring for at se, om den dækker de ting, du ønsker, eller om du kan få den billigere. Og den bedste måde at sikre sig en billigere forsikringer er ved at undersøge markedet og indhente forskellige tilbud.

Hos TjenesteTorvet hjælper vi hellere end gerne med at gøre noget af det hårde arbejde og indhente tilbud fra forskellige forsikringsselskaber til dig. Når du indtaster dine behov i vores formular i toppen af siden, indhenter vi tilbud fra flere forsikringsselskaber, så du har noget at sammenligne.

Når du bruger os til at indhente tilbud, ved alle forsikringsselskaber samtidig, at de er i indbyrdes konkurrence om at ‘vinde’ dig som kunde, hvorfor deres tilbud ofte er ekstra gode.

Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Viktor West Andersen
Viktor West Andersen
Viktor West er Head of Content hos Tjenestetorvet. Han har i flere år arbejdet med SEO og tekstforfatning og hjælper i sin fritid også mindre virksomheder med at øge kvaliteten af deres indhold. Han skriver hovedsageligt om energioptimering og personlig økonomi og har oparbejdet sig meget viden inden for disse felter. Tidligere har Viktor siddet som Account Manager her hos Tjenestetorvet, hvor han i dialog med vores leverandører blev klogere på markedet omkring energioptimering og privatøkonomi.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

 • Beskriv dit behov
  Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
 • Få tilbud fra flere selskaber
  Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
 • Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.