Find bedste dyreforsikring - Tjenestetorvet
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på dyreforsikring

Sammenlign tilbud på dyreforsikring. Du bestemmer selv hvilken dækning du ønsker.
Spar opptil 25% med samlerabatt
Bli belønnet ved å samle forsikringene. Velger du 2 eller flere produkter får du rabatt på opptil 25 %

KUN ANERKENDTE SELSKABER

  • Hvilke forsikringer bør du have

    Hvis der opstår en ulykke, er der nogle forsikringer, som du ikke har råd til at undvære, da det kan have store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, indboforsikring og bilforsikring er forsikringer, du bør prioritere, mens ansvarsforsikringen på en bil er påkrævet ved lov. Vi råder dig også til at se nærmere på fordelene ved en ulykkesforsikring og en rejseforsikring.

  • Sådan får du billigere forsikring:

    Forsikring kan hurtigt blive dyrt, men det er en tryghed, du skal have råd til. Men når det er sagt, er der nogle tricks, du bør overveje for at få endnu billigere forsikring. Der er selvrisiko, samlerrabatter og tjekke priser på flere selskaber. Hvis du har råd til det, vil du måske have en højere selvrisiko. Derefter vil forsikringspræmien også blive lavere. Tjek, om du kan få samlerabat ved at samle alle dine forsikringspolicer på ét sted. Sidst men ikke mindst, brug en sammenligningstjeneste for at lade forsikringsselskaberne konkurrere om dig.

Tilbagemelding fra brugere
  • en super nem måde at hente tilbud! de fleste ringede inden for 2 dage, så alt ialt en rigtig god side. vender klart tilbage igen.

    Patrick Andersen/Stevns
  • God og nem måde at danne sig et overblik over ens muligheder når man skal tegne forsikringer

    Jesper Larsen/København
  • god service

    Sarah Olsen/Næstved

Sådan finder du en billig dyreforsikring

Det er et stort ansvar at have et dyr. Det har brug for motion, mad, socialisering, selskab og afhænger på alle måder meget af dig. Det kan også hurtigt blive dyrt at være dyreejer. ikke mindst når uheldet er ude, og dit dyr kommer til skade eller bliver sygt. En dyrlægeregning kan nemlig nemt løbe op i mange tusinde kroner. 

Dit kæledyr er ikke, ligesom dig, dækket af det offentlige sundhedssystem, og en tur til doktor dyr kan hurtigt æde en god del af opsparingen – eller værre endnu, føre til en aflivning, fordi du ikke har råd til en kostbar behandling. En forsikring giver derfor en stor tryghed som dyreejer og kan spare dig for mange penge.

Der findes en række forskellige dyreforsikringer med varierende grad af dækning. De mest almindelige dyreforsikringer i Danmark er hundeforsikring og katteforsikring, og der ses da også en stigende dækning af netop disse to typer af kæledyr. Mange hundeejere har forsikret deres firbenede hos de danske forsikringsselskaber. Og kattejerne begynder også så småt at følge med. Ifølge Fagmagasinet Dyrlægen (dyrlaegen.nu) er 64 procent af danske hunde og 19 procent af danske katte forsikret i 2021. Særligt hundeejere er altså på udkig efter en god og billig hundeforsikring hos et dansk selskab - og her kan det altså godt betale sig at indhente tilbud. Du får en bedre dækning, når du kan stille forsikringsselskaberne op mod hinanden.

Her gennemgår vi de forskellige typer af dækninger inden for dyreforsikringer og guider dig til at finde en billig dyreforsikring til netop dit kæledyr.

Vær ude i god tid med din dyreforsikring

Hos de fleste forsikringsselskaber skal du opfylde en række krav for at blive godkendt som forsikringstager. De kan dække over dyrets alder eller en fremvisning af sundhedsattest. Hvis dit dyr allerede fejler noget, dækker forsikringen ikke den pågældende sygdom eller skade. Vær derfor ude i god tid, mens dit dyr endnu er ungt og raskt.

Typer af dyreforsikringer

Der findes tre hovedkategorier inden for dyreforsikring:

  1. Syge- og ulykkesforsikring
  2. Livsforsikring
  3. Lovpligtig ansvarsforsikring for hunde og heste.

Syge- og ulykkesforsikring

Den dækker behandlingsomkostninger, når dit dyr bliver syg eller kommer til skade.

Behandlingsomkostningerne i en sygeforsikring inkluderer ofte:

  • Dyrlægebesøg
  • Kirurgi
  • Medicin.
  • Forsikringen dækker til tider også:
  • Fysioterapi og rehabilitering
  • Hjælp i forbindelse med fødsel.

Syge- og ulykkesforsikringen dækker som oftest ikke:

  • Almindelige sundhedsbesøg
  • Vaccinationer.
  • Medicin ud over, hvad der gives under konsultation og behandling på klinikken.
  • Forebyggende behandling

Derudover kan der være en lang række af forbehold, som du bør sætte dig grundigt ind i.

Tilvalg til din sygeforsikring

Mange dyreforsikringer dækker også et værditab for brugsdyr, enten som en del af livsforsikringen eller som en separat supplerende dækning. "Tab af brugsværdi" betyder, at dit dyr er blevet trænet til et specielt formål, som det ikke længere kan udføre. Eksempler er jagthunde og springheste.

Hvis du er opdrætter af avlsdyr, er det en god ide at undersøge, om din forsikring har sin egen avlsdækning. En sådan dækning inkluderer ofte en fertilitetsundersøgelse og komplikationer i forbindelse med fødsel, som for eksempel et kejsersnit. Du kan også vælge at få dækket omkostninger i forbindelse med afkom samt kompensation for mistet avlsevne hos din hund, hest eller kat.

Andre typiske tilvalg er følgende:

  • Tandskader
  • Genoptræning
  • Medicinomkostninger uden for behandling på klinikken

Livsforsikring

Hvis dit dyr forsvinder eller går bort, dækker livsforsikringen dig med et fast beløb. Livsforsikringen svarer til det, du måske kender fra en helt almindelig livsforsikring. Det betyder, at hvis for eksempel din hund dør eller forsvinder, får du et fast beløb. Dækningen træder også i kraft ved tyveri. Størrelsen af forsikringssummen varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. I nogle selskaber kan du selv vælge et beløb, og i andre selskaber er det baseret på dyrets markedsværdi.

Den lovpligtige hundeansvarsforsikring og hesteansvarsforsikring

Som hundeejer og hesteejer er det obligatorisk at tegne den lovpligtige ansvarsforsikring, som dækker den skade, din hest eller hund måtte forvolde.

En lovpligtig hundeansvarsforsikring dækker det erstatningsansvar, som du bliver pålagt, når hunden laver skade på andre personer, eller hvis din hund ødelægger andre ting. Det er den billigste hundeforsikring, danske hundeejere kan vælge. Det samme gælder for en lovpligtig hesteansvarsforsikring. Vær dog opmærksom på, at når det gælder din hest, så vil din indboforsikring som oftest dække ansvarsforsikringen af din hest. Du behøver altså ikke nødvendigvis at tegne en separat forsikring.

Udvidet hundeansvarsforsikring

Vær opmærksom på, at du skal tegne en udvidet hundeansvarsforsikring, hvis du deltager i forenings- eller klubarrangementer. Den udvidede forsikring hjælper dig, hvis din hund skader andre personer, dyr eller ting for eksempel under et stævne, en udstilling, til hundetræning eller lignende. Her gælder altså ikke en almindelig ansvarsforsikring.

Bør du tegne forsikring ud over den lovpligtige ansvarsforsikring?

Det gælder for alle hunde såvel som for andre kæledyr, at de højst sandsynligt ikke slipper for sygdom eller uheld i løbet af deres levetid. Har du undladt at tegne de nødvendige forsikringer, risikerer du at stå med en voldsom regning. Som kæledyrsejer er det i forvejen meget stressende, når ens dyr er sygt eller kommet til skade. Og hvis der er så store udgifter forbundet med behandlingen, at den muligvis må fravælges, står dyreejere over for en meget svær beslutning. Bliver dit dyr sygt eller kommer til skade uden for dyrlægens almindelige åbningstid, skal du også kunne betale minimum et vagttillæg på 100 procent, nogle steder helt på til 150 eller 200 procent. Det kan hurtigt løbe op i mange penge.

Eksempel på priser hos dyrlægen

Priserne svinger naturligvis meget. Hvis du skal finde en billig dyreforsikring afhænger det i høj grad af, hvilken slags dyr, du har og den enkelte dyrlæge/klinik. Der kan også være forskel på priser mellem de forskellige regioner i Danmark, og desuden kan efterbehandling, indlæggelse samt genoptræning også få dyrlægeregningen i vejret. Her er en estimeret pris på de mere almindeligt forekommende sygdomme og ulykker hos hund, kat og hund:

Hund

  • Sprunget korsbånd - 10.000 – 25.000 kr.
  • Benbrud - 7000-15.000 kroner
  • Diskusprolaps inkl. CT-skanning og operation - 25-45.000 kroner
  • Mavedrejning – pris mellem 20.000 og 30.000 kr.
  • Pyometra/livmoderbetændelse – pris mellem 10.000 og 30.000 kr.
  • Korsbåndsoperation: 10.000 – 25.000 kr.
  • Spist fremmedlegeme – fra ca. 1.500 hvis man kan nøjes med induceret opkastmiddel – men op til 25.000 kr. hvis den skal opereres
  • Afrevede og knækkede negle: 2000 kr. og opefter
  • Skåret trædepude – pris fra 2.000 kr. og opefter

Kat

  • Livmoderbetændelse, kat: 4000-6000 kroner
  • Kejsersnit, kat: 4000-7000 kroner
  • Korsbåndsoperation, kat - 10.000 kroner

Hest

  • Strubepiber, krybbebider, blødgane - 13.000-17.000 kroner
  • Knæoperation, begge ben - 3.500-7.500 kroner
  • MR-scanning - 10.000 kroner
  • OCD/ledmus, operation i kodeled ved arthroskopi - 12.000 kroner
  • Griffelbensfraktur/sekvester - 12.000-15.000 kroner

Spørg dit forsikringsselskab, hvilken praksis de benytter i forbindelse med at opsige (sanere) din forsikring

En anden ting, som du bør spørge dit selskab om, er, hvad deres regler er for sanering. Nogle forsikringsselskaber kan, uden forudgående varsel, finde på at opsige (sanere) din forsikring, hvis de vurderer, at du har anmeldt flere skader, end hvad der sædvanligvis ses for lignende dækninger. Det kan eksempelvis være, at du har haft fem skader på din hundeforsikring inden for de seneste tre år. Det er forskelligt for selskaberne, hvad deres praksis er på det område, og det står ikke nødvendigvis specificeret i dine forsikringsbetingelser.

Hvad bør en billigere dyreforsikring koste

Da behovet for dækning varierer fra dyreejer til dyreejer, er det svært at give et samlet bud på, hvad en forsikring koster. Du kan til en vis grad selv påvirke prisen. Den afhænger blandt andet af, hvilke supplerende forsikringer, du har brug for.Du kan spare penge hos mange forsikringsselskaber, hvis du vælger at samle dine forsikringer samme sted.

En vigtig ting at holde øje med i jagten på en billig dyreforsikring, er selvrisikoen. Det er den udgift, som du selv står for efter et dyrlægebesøg. Hvis din selvrisiko for eksempel lyder på 1000 kroner, og en konsultation koster 700 kroner, får du altså ikke beløbet dækket. Nogle forsikringsselskaber kan også kræve, at du selv betaler en procentdel af dyrlægeregningen – ud over selvrisikoen. Den variable selvrisiko kan være alt fra 10 procent til 35 procent, afhængigt af både forsikringsselskab og af, om du for eksempel har en hund eller en hest. Det kaldes en variabel selvrisiko, fordi den varierer efter, hvad din regning lyder på.

Prisen vil også variere ud fra, hvor stor en sum du ønsker at forsikre dit dyr for årligt. Skal der være et max på 20.000 kroner årligt til behandlinger? Eller 40.000 kroner? Mulighederne og priserne varierer igen meget mellem de forskellige forsikringsselskaber.

Hvad der er den rigtige dyreforsikring for dig, afhænger altså af mange individuelle faktorer. Derfor skal indholdet snarere end prisen være udgangspunkt, når du beslutter dig for en forsikringspolice. Det hjælper ikke, at forsikringen er billig, hvis den ikke giver den relevante dækning for dig og dit kæledyr.

Vær særligt opmærksom på forbehold

Der vil ofte gælde særregler for racedyr. Det kan være, at din racekat er særligt disponeret for led-problemer. Her er det vigtigt, at du nøje undersøger, om forsikringsselskabet dækker led-problemer hos netop den race, som din kat hører ind under. Det kan også være, at hundens race er særlig kendt for at være disponibel for rygproblemer eller vejrtrækningsproblemer. Her skal du også være ekstra opmærksom på, om det ikke vil blive dækket ind, hvis der er tale om arvelige sygdomme.

Andre spørgsmål kan være: Dækker forsikringen genoptræning og receptpligtig medicin, eller står det som et tilvalg? Får du dækket udgifterne, hvis din hest får allergi? Det er også væsentligt at undersøge, om forsikringen dækker i hele dyrets levetid, eller om den bortfalder, når dit dyr kommer op i årene. Ældre hunde og andre kæledyr har jo ofte særligt brug for en god dyreforsikring.

Indhent tilbud og find en billig dyreforsikring

En god start ved køb af forsikring er at sammenligne tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Dernæst skal du se på de vilkår, der gælder for forsikringen.

Du kan finde mange online-tests, der guider dig til en god og billig dyreforsikring dyreforsikring – vær opmærksom på, at hvilken, der er ”bedst i test”, ændrer sig konstant. Den billigste hundeforsikring er ikke nødvendigvis den bedste til dine behov. En dyreforsikringstest kan imidlertid give et godt fingerpeg om, hvor du skal begynde at lede efter en passende forsikringspolice til din hund, kat eller hest. Hvis du gerne vil undgå selv at skulle en tur igennem forsikringsjunglen for at finde den billigste dyreforsikring, har vi hos Tjenestetorvet et ansøgningsskema, der gør arbejdet nemt for dig. Udfyld formularen, og så behøver du ikke gøre mere end at takke ja til det tilbud, der er bedst for dig og dit kæledyr.

Hvis du også vil undersøge, om du har den rette bilforsikring, husforsikring, motorcykelforsikring eller anden type forsikring, så inkluderer også dem i din søgning. På den måde kan du se, om der er penge at spare ved at samle dine forsikringer samme sted.