Indboforsikring til unge & studerende | Derfor er den vigtig cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Forsikring
4 min læsetid
Sidst opdateret: 02 oktober 2023

Indboforsikring til unge & studerende

Er du ung og studerende, kan en indboforsikring måske virke som en unødigt stor post på det i forvejen pressede husholdningsbudget.
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Men selvom det måske virker dyrt, kan det hurtigt vise sig at være endnu dyrere, hvis du sparer den væk.

Går din computer f.eks. i stykker, kan det være svært at få råd til en ny, hvis man ikke er forsikret. Samtidig er du med en indboforsikring også dækket mod skader, du potentielt forvolder andre personer ellers deres ejendele. Skader som altså kan være dyre at erstatte, hvis man ikke har en indboforsikring.

Så selvom indboforsikringen måske virker dyr og overflødig, er realiteten altså en anden. Herunder kan du blive klogere på, hvordan den kan hjælpe dig, samt hvordan du nemmere kan få enderne til at mødes ved at få den billigst mulige indboforsikring til dine behov.

Indboforsikringen er også vigtig som ung og studerende

Selvom man måske selv tænker, at man ikke ejer specielt mange ting som ung og studerende, er værdien af ens ejendele tit højere, end man lige umiddelbart tror. Så selvom indboforsikring måske ikke er det mest sexede at bruge penge på, kan den hurtigt redde dig.

For uanset hvor godt man garderer sig, kan man ikke eliminere risikoen for indbrud, brand hærværk eller andre uheld. Og uden indboforsikring hænger du altså selv på regningen, når uheldet er ude. Det kan altså sætte dig en super svær situation økonomisk, hvor prisen på udbedringen af skader og erstatning af ejendele hurtigt kan vokse sig rigtig stor.

Samtidig dækker indboforsikringen ikke kun hjemme hos dig selv. Bliver din computer stjålet på din uddannelsesinstitution eller arbejdsplads, er det også indboforsikringen, som redder dig.

Læs mere om, hvordan en indboforsikring dækker her

Så selvom man generelt set har færre penge mellem hænderne som ung og studerende, kan det altså ikke anbefales at spare indboforsikringen væk.

Hvad koster en indboforsikring til unge og studerende?

Når man som ung og studerende skal finde den rette indboforsikring, er prisen en ekstra vigtig faktor. Som ung på SU vælter man sig ikke i penge, og derfor betyder alle besparelser meget for budgettet.

Heldigvis har mange forsikringsselskaber indboforsikringer specielt rettet mod unge mellem 18-27 år, hvor prisen også er lavere, end den ældre voksne må betale.

Den konkrete pris afhænger af flere forskellige faktorer. Herunder hvor du bor, og hvor meget du ejer. Bor du i en af de større byer, vil din indboforsikring typisk være lidt dyrere, da risikoen for indbrud er større i de største byer. Samtidig har dine ejendeles samlede værdi selvfølgelig også noget at skulle have sagt i forhold til forsikringens samlede pris.

Ejer du ikke så meget, bliver din indboforsikring selvsagt billigere, mens prisen bliver højere, hvis du har mange værdifulde ejendele.

Sådan får du råd til indboforsikringen

Hvis du gerne vil prioritere at have en indboforsikring som ung og studerende men gerne vil have nogle tips og tricks til, hvordan du skaffer den billigst muligt, så har vi herunder samlet nogle metoder til at få prisen helt i bund. 

Vær dog opmærksom på, at den billigste indboforsikring ikke nødvendigvis er den bedste. Det vigtigste er, at du får en indboforsikring, som passer til dine behov. 

Du skal f.eks. ikke vælge en høj selvrisiko, bare fordi det giver en lavere månedlig pris, hvis det betyder, at du vil få svært ved at bruge din indboforsikring, fordi selvrisikoen bliver for høj.

Hvis du er mellem 18-21 år, skal du altid huske at tjekke, om du er dækket af dine forældres indboforsikring. Visse indboforsikringer dækker nemlig udeboende børn, hvis de bor alene. Bed derfor altid dine forældre tjekke, om det er tilfældet i deres indboforsikring

 • Justér selvrisikoen

Selvrisikoen er det beløb, du skal betale, når du skal bruge din forsikring. Jo lavere selvrisikoen er, jo dyrere er forsikringen. Derfor man kan kigge på at justere selvrisikoen for at få en billigere månedlig forsikring. Det betyder dog også, at du ikke får dækket skader, som har en lavere værdi end selvrisikoen. Har du f.eks. en selvrisiko på 5.000 kr., skal skaderne altså overstige 5.000 kr., før indboforsikringen kan hjælpe dig.
 

 • Undgå for høj forsikringssum

Forsikringssummen er værdien af alt, hvad du ejer. Hos mange forsikringsselskaber kan man justere den sum, så man ikke ‘overforsikrer’ sig selv. Tjek derfor altid, om den forsikringssum, du betaler for, stemmer nogenlunde overens med værdien på dine ejendele.
 

 • Indhent flere tilbud

Det er altid en god idé at indhente og sammenligne tilbud. Forsikringsselskaber vil nemlig gerne have dig som kunde, og det kan du udnytte til din fordel.

Det kan dog være en tidsrøver selv at kontakte forsikringstjenesterne, og derfor tilbyder vi hos TjenesteTorvet at gøre noget af det hårde arbejde for dig gratis og uden forpligtelse. Udfyld formularen, og så indhenter vi tilbud fra flere af forsikringsselskaberne på markedet, som herefter kontakter dig med deres tilbud på en billig indboforsikring, der passer til dine behov. 

En ekstra fordel er, at selskaberne ved, at de konkurrerer om at få dig som kunde, så du kan forvente at få de bedste tilbud fra flere stærke aktører.

 • Del betalingen op

Prisen på indboforsikring bliver en smule mere overskuelig, hvis man betaler på månedlig basis fremfor at betale det hele i én stor rate en gang om året. Det koster ganske vist en lille smule mere, når man betaler på månedsbasis fremfor årligt, men som studerende er den lille ekstra-pris som regel det værd.

Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Thomas Lundsgaard
Thomas Lundsgaard
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

 • Beskriv dit behov
  Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
 • Få tilbud fra flere selskaber
  Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
 • Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.