Skade på bilen | Hvad gør man? - Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Forsikring
3 min læsetid
Sidst opdateret: 07 november 2023

Skade på bilen - Hvad gør man?

Heldigvis er det ganske sjældent, at man er involveret i uheld og skal bruge sin bilforsikring. For nogle sker det aldrig, men sandsynligheden taler dog for, at man på et eller andet tidspunkt i sit liv vil få behov for at anmelde en skade på sin egen bil.
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Eftersom det sjældent er en handling, vi udfører regelmæssigt, hersker der ofte usikkerhed om den korrekte fremgangsmåde ved anmeldelse af skader på et køretøj.

Derfor kommer herunder en guide til, hvornår og hvordan du skal anmelde skader til dit forsikringsselskab.

Hvornår skal jeg anmelde en skade på bilen?

Der findes overordnet set to forskellige slags skader:

 • Eneskader (skader hvor du er den eneste involverede part, eller hvor skadevolder er ukendt)

 • Skader med en modpart

Skader involverende tredjeparter bør som hovedregel altid rapporteres til dit forsikringsselskab. Hvis der derimod er tale om en soloskade, såsom et stenslag i forruden, står det dig frit for at vurdere, om skaden skal anmeldes til forsikringen.

Tjek din forsikringsdækning
Sammenlign tilbud på blandt andet bilforsikring og vær godt kørende til en ordentlig pris.

Hvad skal jeg gøre, når jeg skal anmelde skade på bilen?

Hvis du er involveret i et uheld, hvor det er nødvendigt at anmelde en skade, er den allervigtigste opgave i første omgang at få indsamlet de nødvendige oplysninger. Det kan godt være svært at holde hovedet koldt i sådan en situation, men den info, som er vigtig at få noteret ned, er:

 • Info om modpart; herunder modpartens navn, adresse, telefonnummer, bilens registreringsnummer og modpartens forsikringsselskab

 • Oplysninger om eventuelle vidner (navn og kontaktinfo)

 • Dato, tid og sted

 • Billeder af uheldssted og skader på ting

Du bør for så vidt muligt undgå at udtale dig om ansvaret på uheldsstedet. Det er op til forsikringsselskabet at afgøre, hvem som er ansvarlig for uheldet.

Anmeld skaden

Når du har ovenstående info, kan du anmelde skaden til forsikringsselskab, som vil guide dig gennem det videre forløb.

Når sagen er afsluttet og skaden udbedret, vil du få et brev fra dit forsikringsselskab, hvori du kan se, hvor stor udgiften for din skade har været, samt om skaden betyder noget for dig økonomisk.

Du kan f.eks. være, at du skal betale selvrisikoen eller potentielt betale mere for din forsikring fremadrettet som konsekvens af skaden.

Kan det svare sig at anmelde skaden på bilen?

Hvis du har fået en eneskade, kan det være relevant at overveje, hvorvidt det kan svare sig at anmelde skaden på bilen.Afhængigt af skadens omfang og dine forsikringsbetingelser, er det nemlig ikke altid at det giver økonomisk mening.

Du skal bl.a. kigge på, hvad din selvrisiko er. For hvis du nu har en selvrisiko på  5-6.000 kr., skal der alligevel en skade af en vis størrelse til, før reparationen af skaden er dyrere end din selvrisiko. I sådanne tilfælde kan det altså bedre betale sig selv at betale for udbedringen af skaden.

At udbedre eller dækker skaden selv kan også være et tema, hvis du gerne vil undgå prisstigninger på din bilforsikring. For selvom det er en lille skade, kan du risikere, at din forsikringspræmie vil stige som følge deraf, hvorfor det kan være en overvejelse værd at udbedre skaden selv, hvis den er i den mindre skala.

På den måde indgår skaden ikke i din skadeshistorik, hvilket har stor indflydelse, hvis du senere vil skifte forsikringsselskab. Her vil din forsikringspræmie nemlig bl.a. blive baseret på netop hele forløbet samt skadeshistorikken.

Få en billigere bilforsikring ved at sammenligne tilbud

Hvis du er på jagt efter en billigere eller bedre bilforsikring, kan du passende få lavet et tjek af din bilforsikring for at se, om den dækker de ting, du ønsker, eller om du kan få den billigere. Og den bedste måde at sikre sig en billigere bilforsikring er ved at undersøge markedet og indhente forskellige tilbud.

Hos TjenesteTorvet hjælper vi hellere end gerne med at gøre noget af det hårde arbejde og indhente tilbud fra forskellige forsikringsselskaber til alle forsikringer dig.

Når du indtaster dine behov i vores formular i toppen af siden, indhenter vi tilbud fra flere forsikringsselskaber, så du har noget at sammenligne.

Når du benytter vores service til at indhente tilbud på forsikringer, såsom ansvarsforsikring og kaskoforsikring, er forsikringsselskaberne bevidste om, at de konkurrerer om dig som kunde. Dette bevirker typisk, at de afgivne tilbud er særligt fordelagtige.

Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Viktor West Andersen
Viktor West Andersen
Viktor West er Head of Content hos Tjenestetorvet. Han har i flere år arbejdet med SEO og tekstforfatning og hjælper i sin fritid også mindre virksomheder med at øge kvaliteten af deres indhold. Han skriver hovedsageligt om energioptimering og personlig økonomi og har oparbejdet sig meget viden inden for disse felter. Tidligere har Viktor siddet som Account Manager her hos Tjenestetorvet, hvor han i dialog med vores leverandører blev klogere på markedet omkring energioptimering og privatøkonomi.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

 • Beskriv dit behov
  Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
 • Få tilbud fra flere selskaber
  Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
 • Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.