Indboforsikring | TjenesteTorvet
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Find den bedste indboforsikring ved at sammenligne tilbud

KUN ANERKENDTE SELSKABER

  • De forsikringer, du bør have

    Hvis der opstår en ulykke, er der nogle forsikringer, som du ikke har råd til at undvære, da det kan have store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, indboforsikring og bilforsikring er forsikringer, du bør prioritere, mens ansvarsforsikringen på en bil er påkrævet ved lov. Vi råder dig også til at se nærmere på fordelene ved en ulykkesforsikring og en rejseforsikring.

  • Sådan får du billigere forsikring:

    Forsikring kan hurtigt blive dyrt, men det er en tryghed, du skal have råd til. Men når det er sagt, er der nogle tricks, du bør overveje for at få endnu billigere forsikring. Der er selvrisiko, samlerrabatter og tjekke priser på flere selskaber. Hvis du har råd til det, vil du måske have en højere selvrisiko. Derefter vil forsikringspræmien også blive lavere. Tjek, om du kan få samlerabat ved at samle alle dine forsikringspolicer på ét sted. Sidst men ikke mindst, brug en sammenligningstjeneste for at lade forsikringsselskaberne konkurrere om dig.

Tilbagemelding fra brugere
  • en super nem måde at hente tilbud! de fleste ringede inden for 2 dage, så alt ialt en rigtig god side. vender klart tilbage igen.

    Patrick Andersen/Stevns
  • God og nem måde at danne sig et overblik over ens muligheder når man skal tegne forsikringer

    Jesper Larsen/København
  • god service

    Sarah Olsen/Næstved

Find den billigste og bedste indboforsikring til dine behov

Indboforsikringen er en af de slags forsikringer, som man nærmest ikke kan undvære. Din indboforsikring, som også kaldes en familieforsikring, dækker ikke kun dit indbo. Du er også dækket ind, hvis du kommer til at skade andres ting, falder på cyklen, ødelægger dit tøj eller mister bagagen på ferien.

Derfor falder indboforsikring ind under en af de forsikringer, som det ikke kan betale sig at spare væk. Også selvom du ikke synes, at du har mange ting af stor værdi i dit hjem. De fleste mennesker vil nemlig nå op på en betragtelig sum, hvis de tæller samtlige værdier i deres hjem med. Fra tøj, sko, og cykler til legetøj, sølvtøj, møbler og hvidevarer. Derudover er du også dækket ind af det, der hedder en ansvarsforsikring. Den dækker dit erstatningsansvar, hvis du kommer til at gøre skade på andre eller eksempelvis deres elektriske apparater.

Så er du på jagt efter den billigste og bedste indboforsikring, kommer vi herunder med nogle gode tips til, hvordan du finder den.

Hvad er en indboforsikring?

I sin essens er indboforsikringen en forsikring af indbo og løsøre. Altså ting, du ejer, og som ikke sidder fast i dit hjem. Eksempelvis dit fjernsyn, din computer, kunst, møbler, billeder osv.

Så hvis du f.eks. er så uheldig at blive udsat for et indbrud, får du en erstatning tilsvarende den værdi, som det stjålne indbo havde.

Indboforsikringen dækker ikke pludselige skader på glas og sanitet, såsom vask, kummer og glaskeramiske kogeplader. Her er det enten en udvidet indboforsikring eller din husforsikring, der dækker en pludselig skade. Det samme gælder med udvendige skader på dit hus – også her skal du have husforsikringen i spil.

Hvad og hvem dækker den?

En indboforsikring dækker dig og dine ejendele mod skader i en lang række forskellige tilfælde. Det kan eksempelvis være ved:

  • Indbrud og hærværk

  • Røveri eller tyveri

  • Brand

  • Storm og skybrud

  • Kortslutning

  • Identitetstyveri

  • Retshjælp

  • Mistet bagage

  • og meget andet

Udover at dække dig og dine ejendele i en lang række tilfælde dækker en indboforsikring dig også mod det erstatningsansvar, du kan blive mødt med, hvis du forvolder skade på andre personer eller deres ejendele.

Tjek altid vilkårene på din indboforsikring, så du har et komplet overblik over, præcist hvad din indboforsikring dækker, og ikke mindst hvad den ikke dækker.

I udgangspunktet dækker en indboforsikring alle personerne i den forsikrede husstand. Der er dog undtagelser, da eksempelvis eventuelle lejere i din bolig ikke er dækket af din indboforsikring.

Læs mere om, hvad og hvem en indboforsikring dækker lige her

Hvad er den bedste indboforsikring?

Hvad er så den bedste indboforsikring, tænker du måske. Hvert år bliver der lavet flere tests på, hvad den bedste indboforsikring egentligt er, men nogle gange kan de tests være meget svære at bruge til specielt meget, da ens valg af forsikring er meget baseret på individuelle behov og situationer. 

Det der er den bedste indboforsikring for dig, er måske ikke den bedste indboforsikring for din nabo - og vice versa.

Så i jagten på den bedste indboforsikring gælder det om at have klarlagt sine egne behov grundigt, så man ved, hvad man skal lede efter. Er prisen det vigtigste for dig og leder du bare efter den billigste indboforsikring, eller skal du have fat i en med udvidet dækning, fordi du ejer mange værdifulde ejendele?

Er du nysgerrig på, hvordan andre personer oplever de forskellige forsikringsselskaber, kan du faktisk altid finde opdaterede tal på deres kundetilfredshed og mængden af klagesagerEPSI Rating Danmark laver hvert år undersøgelser på tilfredsheden hos kunderne i de forskellige forsikringsselskaber, mens Ankenævnet for Forsikring fører statistik på, hvor mange klagesager de forskellige selskaber får, samt hvor mange der får medhold i klagen eller ej.

Læs mere om forsikringsselskaberne i Danmark lige her

Typiske tilvalg til indboforsikringen

I jagten på den bedste indboforsikring kan det være relevant at kigge på de forskellige tilvalg, som man kan få til sin indboforsikring hos de forskellige forsikringsselskaber. Det er ganske vigtigt at kigge tilvalgsmulighederne igennem, da ting som måske indgår i visse indboforsikringer som standard, kan være tilvalg hos andre selskaber.

Typiske tilvalg til en indboforsikring kan være:

  • Pludselig skade (uheld)

  • Udvidet cykelskade/udvidet cykeldækning

  • Dyrt indbo - eksempelvis smykker eller motoriserede haveredskaber

  • Elektronikforsikring

  • Rejse- og afbestillingsforsikring

  • Udvidet vandskade

  • Glas- og sanitetsforsikring

  • Visse private retssager

Hvad koster en indboforsikring?

Prisen på en indboforsikring er forskellig fra person til person, og fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Det afhænger både af din valgte dækning, men også andre faktorer som f.eks. din bopæl.

I din jagt på den bedste indboforsikring skal du være varsom med at sætte lighedstegn mellem pris og kvalitet. En indboforsikring er ikke bedre, bare fordi den koster mere. Faktisk har flere markedsundersøgelser vist, at der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem prisen og den dækning, man får.

Derfor kan du roligt vælge en billig indboforsikring. Kig dog altid vilkårene grundigt igennem, så du er helt sikker på, at du får den dækning, du ønsker.

Sådan fastsættes prisen

Overordnet set fastsættes prisen på indboforsikring ud fra fire faktorer:
 

  1. Din bopælsadresse

  2. Din indbosum

  3. Din selvrisiko

  4. Installerede alarmsystemer  

1. Din bopælsadresse påvirker indboforsikringens pris

Det er ikke ligegyldigt, hvor i landet du bor, når du skal tegne din indboforsikring. Forsikringsselskaberne vil kigge på ting såsom indbrudsstatistikker i dit område, samt om der er forhøjet risiko for vandskade. Bor du i lejlighed, kan det også påvirke prisen, hvis du bor i stueetagen, hvor der er ’nemmere’ adgang for tyveri, hærværk og andre skader forvoldt af andre.

2. Din indbosum har betydning for prisen

Du skal selv fastsætte din indbosum – altså hvor meget du har af værdi i din bolig. Indbosummen er den samlede værdi af alt fra elektronik, legetøj, tøj, møbler, sko og sportsudstyr. Jo højere en indbosum, jo dyrere er forsikringen.

Det er vigtigt at sætte indbosummen korrekt. Hvis du har sat din indbosum for lavt, kan du risikere ikke at få dækket alle dine ting ved for eksempel en brand. Hvis du har betalt for lidt for din forsikring, kan nogle forsikringsselskaber finde på at tage et forholdsmæssigt fradrag i din erstatning efter en skade – også selvom skaden kun rammer få af dine ting.

3. Din selvrisiko kan hive prisen på indboforsikringen op eller ned

Jo mere, du er villig til at betale for en skade, jo billigere bliver indboforsikringen også. Hvis du vælger en højere selvrisiko, betaler du mindre for din forsikring.

4. Med et alarmsystem får du en billig indboforsikring

Har du installeret alarmsystem eller vindueslåse i din bolig, har tyvene sværere ved at få adgang. Kig efter en godkendt tyverialarm (AIA-sikring) med overførsel til en godkendt vagtcentral.

Sådan skaffer du den billigste indboforsikring

I jagten på den billigste indboforsikring, er der en række ting du selv kan gøre for at ende med den lavest mulige pris for den indboforsikring, som passer bedst til dine behov.

  • Sammenlign flere tilbud på indboforsikring

  • Justér på selvrisiko og indbosum

  • Se, om du kan få rabat gennem foreninger

  • Se, om du kan samle flere forsikringer samme sted og dermed opnå samlerabat

  • Følg op på dine forsikringer

  • Betal årligt frem for månedligt eller kvartalsmæssigt

Sammenlign flere tilbud og få den billigste indboforsikring

Det bedste trick til at finde den billigste indboforsikring er at indhente og sammenligne flere tilbud på indboforsikring. Lad være med at tage den første og den bedste, men undersøg, hvad de forskellige aktører kan tilbyde dig. En lille markedsundersøgelse kan hurtigt spare dig for mange tusinde kroner årligt. Forsikringsselskaberne er nemlig altid på jagt efter nye kunder, og det kan du udnytte til din fordel. Enten ved at få et fordelagtigt tilbud hos et nyt forsikringsselskab, eller ved at bruge et tilbud til at presse dit nuværende selskab ned i pris.

Hvis du synes, det lyder uoverskueligt at skulle til at indhente tilbud på indboforsikringer, vil vi hellere end gerne hjælpe dig gratis og uden forpligtelse.

Hvis du udfylder formularen her på siden, så indhenter vi tilbud fra flere af forsikringsselskaberne på markedet, som herefter kontakter dig med deres tilbud på en billig indboforsikring, der passer til dine behov. 

En ekstra fordel ved at bruge os til at indhente tilbud er, at selskaberne ved, at de konkurrerer om at få dig som kunde, så du kan forvente at få de bedste tilbud fra flere stærke aktører.

Justér selvrisiko og indbosum

En anden vej til en billigere indboforsikring er ved at kigge på selvrisiko og indbosum. Som nævnt i afsnittet ovenfor er disse to elementer væsentlig faktorer i fastsættelse af prisen på din indboforsikring, og der kan prisen altså ryge et nøk nedad, hvis du justerer på disse.

Det skal selvfølgelig kun gøres, hvis det giver mening for dig, og ikke kun fordi prisen for selve forsikringen bliver lavere.

Specielt indbosummen bør du kigge på. Her er det vigtigt, at du ikke har overforsikret dig selv, så du i virkeligheden betaler for at forsikre for mere, end du egentlig ejer.
 

Din forsikringssum skal som minimum svare til værdien af dit indbo. Det kan virke uoverskueligt at få et overblik over hele sit indbo – og hvad det er værd. Prøv at følge følgende fremgangsmåde:
 

Gå en tur rundt i dit hjem og lav en liste over, hvad der befinder sig i hvert rum af:
 

  • Møbler

  • Computere, smartphones, tablets, tv, spillekonsoller, osv.

  • Antikviteter, smykker eller sølvtøj

  • Kunst på væggen, tæpper, gardiner, lamper mm.

  • Tøj og sko

  • Bøger, nips, legetøj, musikinstrumenter

  • Hårde hvidevarer, køkkenredskaber, service

Husk også at tjekke, hvad du har af havemøbler, haveudstyr, cykler og eventuelle opmagasinerede ting på loftet eller i kælderen. Vær opmærksom på, at der kan være et loft over, hvad din indboforsikring dækker, når det kommer til smykker og cykler. Muligvis skal du have en tilvalgsdækning.
 

Det er en rigtig god ide at have tage billede af dit indbo, så du kan dokumentere, hvad du har af værdi i tilfælde af skade. 

Din samlede sum ændrer sig jævnligt, når du køber ting eller skiller dig af med dine ting. Det er vigtigt hele tiden at have en så korrekt indbosum som muligt, så sørg for at revurdere din forsikringssum fra tid til anden, særligt når du udskifter eller tilføjer særligt dyre ejendele.

Tjek foreninger for tilbud

Det er ikke utænkeligt, at du kan finde en rabataftale på din indboforsikring gennem foreninger du allerede er medlem af. Virksomheder samarbejder nemlig på kryds og tværs, og derfor kan man sagtens komme ud for, at der ligger en god rabataftale og gemmer sig.

Tjek mulighederne for ‘samlerabat’

En måde at finde frem til en billigere indboforsikring er at samle flere af sine forsikringer hos samme selskab. Mange forsikringsselskaber belønner denne slags loyalitet ved at give en form for ‘samlerabat’, hvor du kan få større rabatter, jo flere forsikringer du har hos det givne firma.

Følg op på din indboforsikring

Der kan også være gode penge at spare på sin indboforsikring, hvis man følger op på den hvert år eller hvert andet år. Dels som nævnt ovenfor ved at justere på sin indbosum, men også i forhold til at følge med i markedet.

Priser og vilkår ændrer sig nemlig hele tiden, hvorfor du måske kan spare penge ved et markedstjek. For den pris og de vilkår du indgik en aftale om for år tilbage er måske ikke markedssvarende på nuværende tidspunkt.

Derfor kan det give god mening at undersøge, hvad markedsstandarden er, enten med henblik på at skifte selskab, eller med henblik på at bruge andre tilbud til at presse dit nuværende forsikringsselskab en smule.

Drop den månedlige eller kvartalsvise betaling og betal én gang om året

Hvis du betaler for din indboforsikring på måned- eller kvartalbasis, kan du faktisk spare penge ved at betale det hele i én stor betaling én gang om året. Det kan du, fordi hver betaling er forbundet med administrationsomkostninger for dit forsikringsselskaber, så derfor er det i princippet i deres interesse at modtage så få betalinger så muligt.

Derfor tilbyder mange forsikringsselskaber en rabat på indboforsikringen, hvis du betaler årligt i stedet for at dele betalingen op i mindre bidder,

Indboforsikring til unge og studerende

Mange forsikringsselskaber har et særligt indboforsikrings-tilbud til unge. Typisk til de unge, der er mellem 18 og 27 år. 

For rigtig mange unge har desværre ikke forsikret sig. Og hvis du er single, studerende og lige er flyttet hjemmefra, så synes du måske ikke, at det kan betale sig. Men hvis uheldet er ude, er indboforsikringen altså rigtig rar at have. Bliver ens computer eksempelvis stjålet, er det rigtig træls selv at skulle finde pengene frem til en ny.

Det er også værd at huske, at du også får en ansvarsforsikring med i din indboforsikring. Så er du også dækket, hvis du for eksempel kommer til at forvolde pludselig skade på din vens computer.

Hvis du bor hjemme og endnu ikke er fyldt 21 år, kan du stadig være dækket af dine forældres indboforsikring.

Du kan faktisk også være dækket, hvis du endnu ikke er fyldt 21 – men ER flyttet hjemmefra. Det gælder dog kun, hvis du ikke er samboende med en kæreste eller har børn. Her skal I selv have en indboforsikring, som så vil kunne dække alle i husstanden/lejligheden.

Hvis du bor i et bofællesskab, så kan I også være dækket ind under den samme indboforsikring. Her gælder dog en vis begrænsning på antal af mennesker under samme tag.

Læs mere om indboforsikring til unge og studerende her

Sammenlign indboforsikring gennem TjenesteTorvet og få en lavere pris

Hvis du spekulerer på, om du kan spare penge på at skifte forsikringsselskab og få en billigere indboforsikring, kan du via TjenesteTorvets formularer modtage tilbud fra flere selskaber – helt gratis og uforpligtende. 

På den måde får du hurtigt og nemt overblik over den dyreste og billigste indboforsikring, samt et et godt billede af de dækninger, som de enkelte forsikringsselskaber tilbyder.

Selv hvis du har en god indboforsikring i forvejen, kan der være penge at spare ved at tjekke markedet igen. Det opdateres nemlig hele tiden i forhold til vilkår og priser. 

Og det er langt fra usandsynligt, at du kan skifte til et selskab, som kan give dig en bedre pris på det samme produkt. Eller at du kan bruge den hårde konkurrence til at få dit selskab til at give dig en bedre aftale på dine eksisterende forsikring.

Når du indhenter tilbud gennem os, ved forsikringsselskaberne også, at de er i indbyrdes konkurrence om at ‘vinde’ dig som kunde, hvorfor deres tilbud som regel er ekstra gode.

Vores sammenligningstjeneste er naturligvis gratis og uforpligtende