Ansvarsforsikring | Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Find billig ansvarsforsikring ved at sammenligne tilbud

Gennem TjenesteTorvet kan du finde en billigere ansvarsforsikring ved at sammenligne tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Du bestemmer selv, hvilken dækning du ønsker..
Spar opptil 25% med samlerabatt
Bli belønnet ved å samle forsikringene. Velger du 2 eller flere produkter får du rabatt på opptil 25 %

KUN ANERKENDTE SELSKABER

 • De forsikringer, du bør have

  Hvis der opstår en ulykke, er der nogle forsikringer, som du ikke har råd til at undvære, da ulykken vil have store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, indboforsikring og bilforsikring er forsikringer, du bør prioritere. Ansvarsforsikring på en bil er også påkrævet ved lov. Desuden er ulykkesforsikring og rejseforsikring forsikringer, som det er værd at overveje.

 • Sådan får du billigere forsikring:

  Forsikring kan hurtigt blive dyrt, men det er en tryghed, du skal have råd til. Men når det er sagt, er der nogle tricks, du bør overveje for at få endnu billigere forsikring. Der er selvrisiko, samlerrabatter og tjekke priser på flere selskaber. Hvis du har råd til det, vil du måske have en højere selvrisiko. Derefter vil forsikringspræmien også blive lavere. Tjek, om du kan få samlerabat ved at samle alle dine forsikringspolicer på ét sted. Sidst men ikke mindst, brug en sammenligningstjeneste for at lade forsikringsselskaberne konkurrere om dig.

Tilbagemelding fra brugere
 • en super nem måde at hente tilbud! de fleste ringede inden for 2 dage, så alt ialt en rigtig god side. vender klart tilbage igen.

  Patrick Andersen/Stevns
 • God og nem måde at danne sig et overblik over ens muligheder når man skal tegne forsikringer

  Jesper Larsen/København
 • god service

  Sarah Olsen/Næstved

Find den billigste Ansvarsforsikring

Herunder gør vi dig nemlig klogere på alt, hvad der er værd at vide om den lovpligtige ansvarsforsikring - både hvad den dækker og ikke dækker, og hvordan du får den billigst muligt.

Hvad er en ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring er en lovpligtig forsikring, som alle bilejere ifølge Færdselslovens bestemmelser skal have. Uanset om du har en bil eller et andet motorkøretøj som en motorcykel, knallert eller scooter, er ansvarsforsikringen altså lovpligtig og ikke til at komme udenom.

Det er den mest simple form for bilforsikring, der findes, og hvis du allerede har en bilforsikring - uanset hvilken type - har du automatisk også en lovpligtig ansvarsforsikring.

Når du har en ansvarsforsikring, betyder det i praksis, at du er dækket mod de skader, som du uforvarende kommer til at påføre andre mennesker eller ting. Ansvarsforsikringen dækker dog ikke skader forvoldt på dig selv eller din egen bil. Så hvis du ønsker dette, skal du udforske de andre muligheder der er på markedet, såsom f.eks. en kaskoforsikring.

Læs mere om kaskoforsikring her

Hvad dækker en ansvarsforsikring?

Ansvarsforsikringen dækker det erstatningsansvar, man som ejer kan blive mødt med ved uheld. Det vil altså sige, at ansvarsforsikringen dækker de skader, som du ved et uheld forvolder på andre mennesker eller deres ting.

Ved uheld dækker ansvarsforsikringen personskader og tingskader op til et givent millionbeløb, som hvert år reguleres. I 2022 dækker alle ansvarsforsikringer således personskader for op til 132 mio. kr. pr uheld og tingskader for op til 26 mio. kr. pr uheld.

Reelt set dækker ansvarsforsikringen skader forvoldt på alle andre personer og ting ved uheld. Det eneste, den ikke dækker, er de skader, man forvolder på sig selv og sit køretøj (samt eventuelle påhæng som trailere og campingvogne).

Som fører er du altså ikke selv dækket ind via ansvarsforsikringen, men alle de eventuelle passagerer, du har med, er dækket, ligesom andre potentielt involverede også er.

Hvis du støder sammen med en anden bil, kan du til gengæld få erstatning som fører gennem den anden billists ansvarsforsikring - faktisk også selvom du har været skyld i uheldet. Dog kan det ske, at din erstatning bliver nedsat, hvis det vurderes, at du har handlet meget uforsvarligt.

Er du i et solouheld, skal du altså som fører have en form for ulykkesforsikring eller førerforsikring for at være dækket, hvis du ellers kun har den lovpligtige ansvarsforsikring.

Vær altid opmærksom på, at der kan være forskelle på, hvad ansvarsforsikringen helt præcist dækker, alt efter hvilket forsikringsselskab der udbyder den. Læs derfor altid vilkårene for forsikringen grundigt igennem, inden du træffer dit endelige valg.

Det grønne kort - Dit bevis på ansvarsforsikringen når du rejser i udlandet

Før i tiden skulle du have et fysisk bevis på din ansvarsforsikring, når du kørte i eget køretøj i en lang række europæiske lande. Heldigvis er der efterhånden rigtig mange lande, hvor dette ikke længere er tilfældet. For alle EU/EØS-lande gælder det, at din ansvarsforsikring er fuldt ud gyldig, og du behøver ikke andet bevis end en gyldig dansk nummerplade, da den i sig selv er bevis for ansvarsforsikringens gyldighed.

Derfor skal du heller ikke længere bruge det grønne kort, hvis du rejser indenfor EU/EØS's grænser samt i Andorra, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Serbien og Storbritannien.

Der er dog stadig en række europæiske lande og lande nær Europa, hvor det grønne kort stadig er en nødvendighed. Det drejer sig om:

 • Albanien

 • Aserbajdsjan

 • Hviderusland 

 • Iran 

 • Israel 

 • Marokko 

 • Moldova 

 • Rusland 

 • Tunesien

 • Tyrkiet

 • Ukraine

Du kan altid holde dig opdateret på, hvilke lande der er med i grønt kort-ordningen her.

Vær også opmærksom på, at rejser du til Kosovo, skal du tegne en ansvarsforsikring ved grænsen, da myndigheder i Kosovo ikke accepterer det grønne kort. Har du ikke en gyldig ansvarsforsikring og er du impliceret i et uheld, kan du risikere at blive tilbageholdt.

Hvis du vil vide mere om bilforsikring i udlandet, kan du læse mere her

Hvad koster en ansvarsforsikring?

En lovpligtig ansvarsforsikring er den billigste type bilforsikring, du kan få. Den dækker så til gengæld også mindre end andre typer forsikring, men kan være et fint valg, hvis man vurderer, at ens bil har så lav en værdi, at den ikke er værd at forsikre.

Den endelige pris på ansvarsforsikringen afhænger af en række forskellige parametre. 

Hvilken bil du har, hvor gammel du er, hvor længe du har kørt bil, hvor du bor, hvordan din skadeshistorik er og om du har anciennitet fra et andet selskab er f.eks. alle parametre, som har indflydelse på den samlede pris for ansvarsforsikringen.

Hvad er selvrisikoen på en ansvarsforsikring?

Som med alle andre forsikringer, både bilforsikringer og personlige forsikringer, kan selvrisikoen variere. Du kan altid få en lavere selvrisiko mod at betale en højere forsikringspræmie. Hvis du f.eks. vil have en ansvarsforsikring med lav eller ingen selvrisiko, skal du indstille dig på, at forsikringspræmien bliver højere.

Hvordan får jeg den billigste ansvarsforsikring?

Den bedste måde at sikre sig en billigere bilforsikring på er ved at undersøge markedet og indhente forskellige tilbud.Det gælder således også ved ansvarsforsikring. Ved at undersøge hvad de forskellige selskaber kan tilbyde, får du en bedre idé om markedsprisen, og hvis du i forvejen har en ansvarsforsikring, som er dyrere, end den du finder frem til, kan du nemt skifte forsikring, eller bruge den viden til at forhandle prisen på din ansvarsforsikring med dit nuværende forsikringsselskab.

Læs mere om forsikringsskift lige her.

Synes du, at det lyder bøvlet og besværligt, hjælper vi hellere end gerne med at indhente tilbud på ansvarsforsikringer fra forskellige forsikringsselskaber. Når du indtaster dine behov i vores formular i toppen af siden, indhenter vi tilbud fra flere forsikringsselskaber, så du har noget at sammenligne.

Når du bruger os til at indhente tilbud, ved forsikringsselskaberne samtidig, at de er i indbyrdes konkurrence om at ‘vinde’ dig som kunde, hvorfor deres tilbud ofte er ekstra gode.

En anden metode til at opnå en billigere ansvarsforsikring på sin bil er ved at samle flere forskellige forsikringer hos samme selskab. Langt de fleste forsikringsselskaber i Danmark tilbyder en form for 'samlerabat', hvor du får større rabat, jo flere forsikringer du har hos dem. Så hvis du jager en billigere pris på dine forsikringer, kan dette være en overvejelse værd.

Har du brug for tilkøb til din ansvarsforsikring?

For mange bilister er en ansvarsforsikring ikke helt nok til deres behov, hvorfor man skal på jagt efter tilkøb til forsikringen, så man også er dækket mod skader på eget køretøj f.eks. i forbindelse med tyveri, hærværk og andre uheld eller skader på bilen.

Den allermest almindelige udvidelse til ansvarsforsikringen er det, man kalder en kaskoforsikring. Den tilbydes af nærmest samtlige forsikringsselskaber i Danmark, og giver en noget større dækning end ansvarsforsikringen. Man kan også vælge det, som kaldes en 'delkasko', som er en mindre version af en kaskoforsikring, som passer rigtig godt til biler med en værdi på mindre end 20-25.000 kr., hvor forsikringspræmien ikke skal blive for stor i forhold til bilens værdi.

Hos mange selskaber kan du også vælge at lave specifikke tilkøb til din ansvarsforsikring. Hvis du f.eks. kun ønsker at tilkøbe førerforsikring eller vejhjælp, er det også en mulighed hos langt de fleste forsikringsselskaber.

Sammenlign tilbud og få en billigere ansvarsforsikring

Hvis du er på jagt efter en billigere forsikring, er det altid en god idé at sammenligne de forskellige forsikringsselskaber, og hvad de tilbyder. Selv hvis du har en god ansvarsforsikring i forvejen, kan der være penge at spare ved at tjekke markedet igen. Det opdateres nemlig hele tiden i forhold til vilkår og priser.

Og det er ganske sandsynligt, at du kan skifte til et selskab, som kan give dig en bedre pris på det samme produkt. Eller at du kan bruge den hårde konkurrence til at få dit selskab til at give dig en bedre aftale på dine eksisterende forsikring.

Hvis du vil slippe for bøvlet med selv at ringe rundt, kan du udfylde formularen her hos os. Så vil du blive kontaktet af 2-3 forsikringsselskaber, som alle kæmper om at få dig som kunde. Og det er faktisk slet ikke så besværligt at skifte forsikring. Læs mere om at opsige eller skifte din forsikring her.

Find billig ansvarsforsikring ved at sammenligne tilbud
Gennem TjenesteTorvet kan du finde en billigere ansvarsforsikring ved at sammenligne tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Du bestemmer selv, hvilken dækning du ønsker..