Ejerskifteforsikring | Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på fritidshusforsikring

Sammenlign tilbud og få den bedste og billigste fritidshusforsikring. Du bestemmer selv, hvilken dækning du ønsker.
Spar opptil 25% med samlerabatt
Bli belønnet ved å samle forsikringene. Velger du 2 eller flere produkter får du rabatt på opptil 25 %

KUN ANERKENDTE SELSKABER

 • De forsikringer, du bør have

  Hvis der opstår en ulykke, er der nogle forsikringer, som du ikke har råd til at undvære, da det kan have store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, indboforsikring og bilforsikring er forsikringer, du bør prioritere, mens ansvarsforsikringen på en bil er påkrævet ved lov. Vi råder dig også til at se nærmere på fordelene ved en ulykkesforsikring og en rejseforsikring.

 • Sådan får du billigere forsikring:

  Forsikring kan hurtigt blive dyrt, men det er en tryghed, du skal have råd til. Men når det er sagt, er der nogle tricks, du bør overveje for at få endnu billigere forsikring. Der er selvrisiko, samlerrabatter og tjekke priser på flere selskaber. Hvis du har råd til det, vil du måske have en højere selvrisiko. Derefter vil forsikringspræmien også blive lavere. Tjek, om du kan få samlerabat ved at samle alle dine forsikringspolicer på ét sted. Sidst men ikke mindst, brug en sammenligningstjeneste for at lade forsikringsselskaberne konkurrere om dig.

Tilbagemelding fra brugere
 • en super nem måde at hente tilbud! de fleste ringede inden for 2 dage, så alt ialt en rigtig god side. vender klart tilbage igen.

  Patrick Andersen/Stevns
 • God og nem måde at danne sig et overblik over ens muligheder når man skal tegne forsikringer

  Jesper Larsen/København
 • god service

  Sarah Olsen/Næstved

Fritidshusforsikring

Når du ejer et fritidshus, er det essentielt at forsikre det mod potentielle risici.

At forsikrer dit fritidshus er nøglen til at beskytte dit sommerhus mod skader forvoldt af brand, indbrud, naturkatastrofer og meget mere.

Uanset om dit fritidshus er din faste bopæl eller et tilflugtssted for afslapning, forsikringen dækker skader på dit inventar alle typer af uventede begivenheder, som træødelæggende insekter, skader på dit fritidshus og sikre, at dit indbo og alle detaljer er godt dækket.

Hvad dækker en fritidshusforsikring?

En fritidshusforsikring tilbyder omfattende beskyttelse mod en række trusler, der kan påvirke dit fritidshus. Nogle af de ting du kan forvente fritidshusforsikringen dækker:

Brand og eksplosion

Dækningen ved brand og eksplosion på en fritidshusforsikring er afgørende for at beskytte dit sommerhus.

Denne forsikringsdækning træder i kraft, hvis dit fritidshus skulle blive ramt af en brand eller eksplosion, uanset årsagen. Den omfatter erstatning for eventuelle skader på selve bygningen og kan hjælpe med at genopbygge eller reparere dit sommerhus efter en sådan begivenhed. Det giver ejere den nødvendige økonomiske sikkerhed for at genoprette deres sommerhus, hvis det skulle blive ramt af disse katastrofer.

Skader fra naturlige elementer

Dækningen for skader forårsaget af naturlige elementer på en fritidshusforsikring er vigtigt for beskyttelsen af dit sommerhus. Denne forsikringsdækning træder i kraft, når dit fritidshus rammes af naturkatastrofer som storme, oversvømmelser eller jordskælv, afhængigt af din geografiske placering.

Den omfatter erstatning for skader på både bygningen og eventuelt indbo i sommerhuset.

Denne dækning er vigtig for at hjælpe dig med at genopbygge eller reparere dit sommerhus efter sådanne uforudsete begivenheder, og den giver dig den økonomiske tryghed, du behøver for at beskytte din investering.

Indbrud og hærværk

Dækningen for indbrud og hærværk på en fritidshusforsikring beskytter dig mod uønskede hændelser, hvor dit sommerhus kan blive mål for tyveri eller hærværk.

Denne forsikringsdækning giver erstatning i tilfælde af, at dit sommerhus udsættes for indbrud, hvor ejendele kan blive stjålet, eller hvis der opstår skader som følge af hærværk. Det giver dig ro i sindet og økonomisk sikkerhed, så du kan erstatte tabte ejendele eller udføre nødvendige reparationer i tilfælde af sådanne uventede begivenheder.

Ansvarsforsikring

Ansvarforsikring på en fritidshusforsikring er én af de dækninger der er til for at beskytte dig i tilfælde af, at en tredjepart kommer til skade på dit sommerhusområde og kræver erstatning.

Denne dækning hjælper med at dække omkostningerne ved eventuelle erstatningskrav eller juridiske omkostninger, der kan opstå som følge af skader forvoldt af dig eller din familie på andre mennesker eller ejendomme uden for dit sommerhus. Ansvarforsikringen giver dig den nødvendige økonomiske beskyttelse og hjælper med at dække eventuelle juridiske forpligtelser, så du kan nyde dit fritidshus med ro i sindet og uden bekymringer om potentielle erstatningskrav.

Retshjælp

Når du har en fritidshusforsikring, er det ikke kun skader på dit fritidshus, der er dækket. Ofte inkluderer denne type forsikring også retshjælp i tilfælde af tvister eller juridiske problemer vedrørende dit fritidshus.

Retshjælp dækker udgifter omkostninger forbundet med tivster, og andre juridiske konflikter og ubehagelige situationer.

Husk at læse din forsikringspolice omhyggeligt, da dækningen kan variere mellem forsikringsselskaber.

Er en fritidshusforsikring lovpligtig?

Generelt er det ikke lovpligtigt at have en fritidshusforsikring i Danmark. Men det er en ansvarlig beslutning at få forsikret sit fritidshus for at undgå økonomiske tab ved uventede begivenheder.

Fritidshusforsikring dækker en hel del ting, og med stigende klimakatestrofer, varmere somre og koldere vintre er det en god ide at få forsikret sit fritidshus.

Er mit fritidshus eller sommerhuset dækket hvis udlejer?

Mange sommerhusejere vælger at udleje deres fritidshus som en ekstra kilde til indkomst. Det kan være en givende beslutning, men det bringer også visse ansvarsområder og forsikringsmæssige overvejelser med sig. Her er hvad du bør vide, når du udlejer dit fritidshus, og hvordan din fritidshusforsikring kan dække dig.

Udlejning af dit fritidshus

Udlejning af sit fritidshus til feriegæster kan være en god måde at dække omkostningerne ved vedligeholdelse og forbedringer af dit fritidshus, samtidig med at du tjener en ekstra indkomst. Det kan dog også medføre risici, især når fremmede lejer fritidshuset. Her er nogle nøglepunkter at overveje:

Det er vigtigt at dit forsikringsselskab er opmærksom på, at du udlejer dit sommerhus. Nogle forsikringsselskaber kræver, at du tilvælger en udlejningsdækning for at være korrekt beskyttet i tilfælde af pludselige skader forvoldt af lejere eller i tilfælde af tyveri.

Hvilke forsikringer skal man have til sommerhus?

Udover fritidshusforsikringen kan det være fornuftigt at overveje andre forsikringer, der passer til dine behov. Nogle mulige tilvalgsdækninger inkluderer:

 • Ansvarsforsikring: Forsikringen dækker pludselige skader forårsaget af dig eller din familie på andre mennesker eller ejendomme uden for dit sommerhus.

 • Indboforsikring: Som navnet hentyder til beskytter dette dit indbo, ejendele og møbler inde i dit sommerhus mod skader eller tyveri. Dette kan være fx. hårde hvidevarer, elektriske apparater, eller andet indbo.

Dine valg af forsikringer skal afstemmes efter dine individuelle behov og brugen af dit fritidshus.

Hvad koster forsikring på sommerhus?

Prisen på en fritidshusforsikring kan variere afhængigt af flere faktorer, såsom beliggenheden på fritidshuset, størrelse og værdi samt dine specifikke forsikringsbehov. Generelt kan prisen ligge mellem 2.000 og 5.000 DKK årligt. Det anbefales altid at indhente tilbud fra forskellige forsikringsselskaber for at finde den mest økonomiske løsning.

Sammenlign fritidshusforsikring

For at sikre, at din fritidshusforsikring dækker dine behov, bør du nøje overveje:

 • Hvor ofte du bruger dit sommerhus.

 • De mest relevante risici for din beliggenhed.

 • Eventuelle særlige værdier i dit sommerhus, der kræver ekstra dækning.

Ved at tilpasse din forsikring kan du opnå den rette beskyttelse og nyde dit fritidshus uden bekymringer.

Når du har taget stilling til hvilke slags dækning dit fritid- eller sommerhus har behov for, er det en rigtig god ide at sammenligne tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber.

Hos Tjenestetorvet kan du nemt og hurtigt sammenligne fritidshusforsikring hos flere forsikringsselskaber på og finde den løsning, der passer bedst til dine behov. Det sikrer dig den bedste pris og dækning for dit fritidshus.

Start din sammenligning i dag, og få ro i sindet, så du trygt kan tage i sommerhus!

Få tilbud på fritidshusforsikring
Sammenlign tilbud og få den bedste og billigste fritidshusforsikring. Du bestemmer selv, hvilken dækning du ønsker.