Alka Forsikring - Sammenlign tilbud fra flere selskaber cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig
Gratis og uforpligtende

Alka Forsikring

Få tilbud på forsikring fra Alka og op til 2 andre forsikringsselskaber, helt uforpligtende. Sammenlign og vælg det bedste tilbud.

Få tilbud på forsikring fra Alka og andre selskaber

Alka Forsikring

I forskellige livssituationer ændres behovet for forsikring også. Alka ved dette. Derfor tilpasser de forsikringen til dig som kunde. Så du nemt kan sikre dig selv, din familie og dine værdier - uanset livssituation. På den måde vil Alka forsikring give dig en bekymringsfri hverdag.

ALKA Logo Grey Orange.tinypng

Dette bør du tjekke

Hvor god er dækningen?

Det første skridt er at sammenligne tilbud fra Alka og forsikringsselskaber. Derefter kan du læse vilkårene gennem og få et overblik over, hvad der er dækket, og om dækningen er god nok. Derefter vil det være en vurdering af, hvor du får mest for dine penge.

Er du dobbeltdækket?

Kontroller, at de forsikringspolicer, du har i dag, ikke overlapper hinanden. Hvis du er dobbeltdækket, risikerer du at have brugt penge på noget, du ikke får noget for.

Bør du samle forsikringene?

Kontroller, om du kan spare penge ved at indsamle forsikringerne hos et selskab, og få samlerabat. De forskellige selskaber opererer med lidt forskellige rabatter. Vurderingen bliver således, om det lønner sig at have forsikringen spredt i forskellige selskaber eller samle i et.

 • Forsikringer du bør have

  Hvis der opstår en ulykke, er der nogle forsikringer, som du ikke har råd til at undvære, da det kan have store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, indboforsikring og bilforsikring er forsikringer, du bør prioritere, mens ansvarsforsikringen på en bil er påkrævet ved lov. Vi råder dig også til at se nærmere på fordelene ved en ulykkesforsikring og en rejseforsikring.

 • Sådan får du billigere forsikring

  Forsikring kan hurtigt blive dyrt, men det er en tryghed, du skal have råd til. Men når det er sagt, er der nogle tricks, du bør overveje for at få endnu billigere forsikring. Der er selvrisiko, samlerrabatter og tjekke priser på flere selskaber. Hvis du har råd til det, vil du måske have en højere selvrisiko. Derefter vil forsikringspræmien også blive lavere. Tjek, om du kan få samlerabat ved at samle alle dine forsikringspolicer på ét sted. Sidst men ikke mindst, brug en sammenligningstjeneste for at lade forsikringsselskaberne konkurrere om dig.

Tilbagemelding fra brugere
 • en super nem måde at hente tilbud! de fleste ringede inden for 2 dage, så alt ialt en rigtig god side. vender klart tilbage igen.

  Patrick Andersen/Stevns
 • God og nem måde at danne sig et overblik over ens muligheder når man skal tegne forsikringer

  Jesper Larsen/København
 • god service

  Sarah Olsen/Næstved

Alka

Alka forsikring er i dag en del af Tryg-familien. Det blev skabt i 1903 af en kreds af ledere i fagbevægelsen. Dåbsnavnet var Arbejdernes Livsforsikring, og den første forsikring blev tegnet den 7. december 1903. Det er Arbejderbevægelsen, der står bag forsikringsselskabet og den første formand for Arbejdernes Livsforsikring er da også folketingsmanden P. Knudsen, der er en af grundpillerne i den danske arbejderbevægelse. Efter P. Knudsens død bliver Stauning formand indtil 1924, hvor han bliver statsminister.

Arbejdernes livsforsikring bliver til Alka forsikring

I 1929 skaber den danske arbejderbevægelse yderligere et forsikringsselskab, nemlig Dansk Kooperativ Assurance A/S. Hvor Arbejdernes Livsforsikring kun tilbyder livsforsikring, skal det nye selskab tilbyde andre former for forsikringer. For eksempel tyveriforsikring og brandforsikring.

I 1944 bliver de to forsikringsselskaber, Arbejdernes Livsforsikring og Dansk Kooperativ Assurance A/S lagt sammen og ALKA Forsikring A/S opstår. Det dannes som et aktieselskab med aktionærer i fagbevægelsen og andre kooperative virksomheder.

Alka Forsikring tilbyder mange typer af forsikringer. Fra familieforsikring, brandforsikring, ulykkesforsikring og autoforsikring til ansvarsforsikring og tyveriforsikring.

Tryg køber Alka

Det danske selskab Tryg forsikring køber Alka forsikring i 2017 for 8,2 milliarder kroner. Alka Forsikring har på det tidspunkt cirka. 400.000 kunder. De største aktionærer er Fagforbundet 3F, HK, Dansk Metal, Arbejdernes Landsbank og den store svenske forsikringskoncern Folksam. I 2018 godkender Finanstilsynet købet og i 2019 fusionerer Alka Forsikring og Tryg Forsikring endeligt.

I marts 2021 lancerer Alka forsikring et lavpris-mobilselskab, Alka Mobil, som tilbydes til forsikringskunder samt medlemmer af de forbund, som Alka forsikring samarbejder med.

Søger man efter Alka forsikring på trustpilot, kan man se, at de kunder, der har en forsikring hos Alka er overvejende tilfredse i deres feedback. Alka får 4 stjerne ud af 5, hvilket svarer til 'god'.

Alka tilbyder en lang række af forsikringer. Fra bilforsikring, kaskoforsikring, indboforsikring og husforsikring til rejseforsikring og ulykkesforsikring.

Bil-forsikring hos Alka

Alkas bilforsikring er tilbage i 2017, 2018 og 2019 blevet kåret bedst i test i Forbrugerrådets magasin Tænk Penge.

Du kan vælge mellem tre forskellige bilforsikring hos Alka forsikring. Den lovpligtige ansvarsforsikring, en kaskoforsikring og tilvalg. Tilvalgene består af blandt andet førerskadeerstatning, friskade og erstatning ved værdiforringelse samt Alka forsikring vejhjælp, hvis bilen er gået i stå, eller du er kørt fast i sneen.

Indbo-forsikring: sumløs dækning

Indboforsikringen hos Alka forsikring er kåret som bedst i test af Forbrugerrådets magasin Tænk Penge i 2018, 2019 og 2020.

Når du har en indboforsikring hos Alka har du mulighed for flere rabatter. Blandt andet på en alarmpakke, som også vil have betydning for din pris på forsikringen, samt et DNA-mærkningskit.

Alka forsikring har det, der hedder sumløs dækning på sin indboforsikring. Det betyder, at der ikke er noget loft for værdien af det samlede indbo, og du derfor ikke skal bekymre dig om at værdisætte dit indbo. Du skal heller ikke justere summen af din dækning, hvis du får færre eller flere genstande i dit hjem.

Du kan spare penge på hver enkelt forsikring hos Alka

Alka forsikring har valgt at gå mod strømmen og ikke tilbyde samlerabat som de fleste andre forsikringsselskaber. De mener, at man ikke nødvendigvis får rabat ved at samle sine forsikringer. Derfor er det mere fordelagtigt for kunden at få den bedste pris på hver enkelt forsikring.

Kontaktoplysninger og kundecenter

Ring til Kundeservice

Telefonnummer: 70 12 14 16 

Mandag-torsdag kl. 8-20

Fredag kl. 8-18.

Lørdag og søndag kl. 10-15

Kontakt Skadeafdelingen

Telefonnummer: 70 12 14 16

Mandag-fredag kl. 8-17

Uden for åbningstid kan du ved akutte tilfælde ringe til Alkas døgnskadeservice på 70 12 14 16.

Du kan også anmelde skaden online.

Hvis du har brug for assistance fra Alka Vejhjælp, skal du ringe på 72 60 00 61

Chat med en kunderådgiver

Hos Alka kan du chatte med en kunderådgiver.

Mandag-torsdag kl. 8-20

Fredag kl. 8-18.

Lørdag og søndag kl. 10-15

Ring til Alka Mobil

Telefonnummer: 70 12 70 12

Mandag-fredag kl. 8-16

Chat med Alma - Alkas chatrobot

Alle ugens dage: 00-24

Som eksisterende kunde hos Alka forsikring kan du klare de fleste henvendelser eller skadesanmeldelser online. Det kræver blot et nem-id.

Vurder vores service
Vurder servicen ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.