Ulykkesforsikring som pensionist | Bliv klogere her cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Forsikring
3 min læsetid
Sidst opdateret: 20 oktober 2023

Ulykkesforsikring som pensionist

En ulykkesforsikring er relevant gennem hele livet. Uanset om man er helt ung eller om man er pensionist, er en ulykkesforsikring relevant, og som minimum noget man skal forholde sig til.
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Som pensionist er det også særdeles vigtigt at forholde sig til ulykkesforsikringen. Det er der flere årsager til. Bl.a. fordi ældre mennesker typisk kommer mere til skade, ligesom deres skadesforløb typisk er længere end yngres, men også fordi forholdene omkring ulykkesforsikringen kan ændre sig, når man bliver pensionist.

Disse forhold vil vi herunder forsøge at gøre dig klogere på, så du er bedst muligt klædt på til at træffe valg om ulykkesforsikringen som pensionist. 

Hvornår kan man ikke længere købe en ulykkesforsikring?

Man skulle måske ikke tro det, men hos nogle selskaber kan din alder faktisk afgøre, hvorvidt du kan tegne en ulykkesforsikring eller ej. Hos nogle forsikringsselskaber er det nemlig ikke muligt at tegne en ulykkesforsikring, hvis man er over en bestemt alder.

For de fleste af de selskaber som har sådan en politik, vil aldersgrænsen oftest ligge mellem 60 og 75 år.

Ønsker du en ulykkesforsikring som pensionist, skal du dog ikke lade dig afskrække af dette. Der er nemlig stadig mange forsikringsselskaber, hvor man sagtens kan tegne en ulykkesforsikring, selvom man er oppe i årene.

Flere forsikringsselskaber har sågar specialiserede ulykkesforsikringer rettet mod ældre, hvor man kan blive tilbudt ekstra dækning - det kan f.eks. være praktisk hjælp i en periode, efter du har været indlagt i forbindelse med en ulykke.

Ældre mennesker kommer mere til skade

En af grundene til at nogle selskaber ikke vil tilbyde ulykkesforsikringer til pensionister er, at ældre mennesker kommer mere til skade end yngre mennesker. Der skal simpelthen mindre til, samtidig med at stabilitet og styrke ikke er, hvad den har været. Derudover er skadeforløbet typisk længere når man er ældre, kontra hvad den var tidligere i livet.

Disse faktorer understreger dog også, hvorfor en ulykkesforsikring stadig er særdeles relevant som pensionist. Når nu man er ekstra udsat for skader, og fordi de typisk varer længere, giver det god mening og tryghed at have en ulykkesforsikring, som dækker mod de pludseligt opståede skader.

Vær opmærksom på nedsat erstatning og forhøjet pris

Som pensionist skal du være særligt opmærksom på de begrænsninger, der typisk er i forbindelse med en ulykkesforsikring. Udover at nogle selskaber ikke vil lade dig tegne en ulykkesforsikring hos dem, er det ikke ualmindeligt, at prisen på din nuværende ulykkesforsikring stiger, og/eller at du får nedsat erstatning i tilfælde af uheld.

Det er forskelligt fra selskab til selskab, hvor meget erstatningen ændrer sig, og hvornår det i så fald sker. Derfor bør du altid forholde dig kritisk til dit forsikringsselskab, inden du når denne alder, så du kan afklare, om din nuværende ulykkesforsikring står til at få dårligere vilkår, i takt med at du bliver ældre.

Ligesom erstatningen kan blive nedsat, kan man også risikere at blive mødt med prisstigninger, når man bliver ældre. Hvor meget stigningen præcist lyder på, er forskelligt fra selskab til selskab, men tendensen er stort set ens over hele linjen. En ulykkesforsikring bliver dyrere, jo ældre du bliver.

Logikken bag dette er den samme, som tilsiger, at det er dyrere for unge mandlige bilister at købe en bilforsikring. For ligesom at de ifølge statistikkerne er involveret i flere uheld, vil ældre personer også udgøre en dyrere kunde for forsikringsselskaberne, da de kommer mere til skade og har længere skadesforløb.

Derfor er det altid vigtigt at tjekke sine vilkår samt at være proaktiv i markedet, da man tit kan få en bedre pris på sin forsikring ved at indhente tilbud fra konkurrerende forsikringsselskaber.

Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Thomas Lundsgaard
Thomas Lundsgaard
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.