Ulykkesforsikring til unge | Værd at vide - Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Forsikring
6 min læsetid
Sidst opdateret: 14 november 2023

Komplet guide til ulykkesforsikring til unge

Mange unge føler sig uovervindelige og lever livet fuldt ud uden at tænke på mulige risici. Desværre er uheld og skader en del af livet, og uden en ulykkesforsikring kan konsekvenserne af et uheld være både fysisk og økonomisk lammende. Forsikringen sikrer, at du får den nødvendige hjælp og økonomisk støtte, hvis uheldet er ude.
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Unge og risikoopfattelse

Det er en almindelig misforståelse blandt unge, at ulykkesforsikring er unødvendig. Sandheden er, at ulykker ikke diskriminerer efter alder, og det er derfor kritisk at forstå risikoen for uheld og dens konsekvenser.

Hvad er en ulykkesforsikring ung?

En ulykkesforsikring til unge er en forsikringsordning beregnet til at beskytte unge voksne typisk mellem 18 og 35 år mod de økonomiske konsekvenser, som følger af ulykker.

Denne form for forsikring er kritisk, da den hjælper med at håndtere de høje udgifter, der kan opstå som følge af uforudsete skader.

Det kan virke som en god idé at spare penge ved at undgå forsikringspræmier, men de økonomiske byrder ved ulykker kan være betydelige.

Uden en ulykkesforsikring står man selv med regningen for medicinsk behandling, langvarig rehabilitering og indtægtstab på grund af nedsat arbejdsevne.

Investerer man derimod i en ulykkesforsikring, hjælper denne dig til at være bedre sikret økonomisk i form af tabt arbejdsevne eller langvarige rehabiliteringsudgifter.

Læs mere om genrelle betingelser ved en almindelig ulykkesforsikring

Få tilbud på ulykkesforsikring
Indhent op til 3 tilbud på forsikring

Hvad dækker ulykkesforsikring ung?

Ulykkesforsikring ung dækker det samme som en almindelig ulykkesforsikring, dog er prisen og vilkårene typisk lidt anderledes hos forsikringsselskaberne.

Ulykkesforsikring dækker typisk:

 • Permanent skade fra en ulykke.

 • Hvis du får varige mén på 30 % eller mere efter en ulykke, modtager du dobbelterstatning.

 • Tandskader som resultat af en ulykke.

 • Omkostninger til behandling i forbindelse med en ulykke, for eksempel besøg hos en kiropraktor eller fysioterapeut.

 • Transportomkostninger relateret til at blive flyttet fra ulykkesstedet til behandlingsfaciliteten.

 • Dødsfald forårsaget af en ulykke.

 • Støtte fra psykolog i tilfælde af krise efter en ulykke.

 • Skader opstået under sport, inklusiv farlig sport som bjergklatring eller dykning. (Farlig sport kan også indebærer kampsport eller skiulykker. Dog anbefales det at have en rejseforsikring ved rejser til udlandet oveni.).

 • Skader pådraget under brugen af en motorcykel, EU-moped eller privatfly.

Ovenstående dækninger er typisk det en heltidsulykkesforsikring dækker, denne forsikring, som navnet kendetegner, sørger for at du er dækket hele døgnet rundt.

Erstatningsniveauer

Som udgangspunkt udbetaler forsikringsselskaberne erstatning uanset om skaden giver dig varige mén, dog skal du være opmærksom på hvad varige mén egentlig betyder:

Definition

Begrebet "varigt mén" refererer til den vedvarende daglige ulempe i en persons liv forårsaget af en skade.

Det er en medicinsk vurdering, der ser bort fra faktorer som erhverv og alder og fastsættes, når en skade anses for at være varig og uforbederlig.

Méngraderne bestemmes af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring i standardprocenter fra 5% og opad, oftest i intervaller af 5%, men i særlige tilfælde kan der tildeles en unik procent til et varigt mén, f.eks. 17%, især når flere forskellige skader uden overlap foreligger.

Mens 100% er det normale maksimum for varige mén, kan det i ekstraordinære tilfælde bedømmes til 120%, men aldrig til værdier som 105%, 110% eller 115%.

Hvis en skade, som fører til et varigt mén, opstår i arbejdsregi, har man også mulighed for at modtage en sum i form af erstatning gennem arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring.

Denne erstatning er yderligere til de ménprocenter, som fastsættes af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, og giver støtte ud fra den vedvarende daglige ulempe, man oplever som følge af skaden.

Dette system sikrer, at uanset om skaden er sket under arbejde eller ej, vil den berørte person modtage en vurdering og potentielt kompensation for det varige mén, der afspejler den ulempe og de begrænsninger i den personlige livsførelse, som skaden har forårsaget.

Hvis du bliver skadet i forbindelse med dit arbejde for en arbejdsgiver, er der en obligatorisk forsikring - en arbejdsskadeforsikring, som din arbejdsgiver skal have tegnet. Denne forsikring dækker og udbetaler erstatning i tilfælde af, at du oplever alvorlige konsekvenser som følge af en arbejdsulykke.

Mand der er faldet på arbejdet
Her er det altså din arbejdsgiver der betaler erstatning til dig.

Pris kontra dækning for ulykkesforsikring til unge

For unge mennesker, der jonglerer med studier og et begrænset budget, kan prisen på en forsikringspolice virke afskrækkende.

Ikke desto mindre tilbyder mange forsikringsselskaber ulykkesforsikringer til en pris, der er overkommelig for unge voksne, og som giver essentiel dækning uden at være en byrde for økonomien.

Prisen på forsikringen kan desuden justeres baseret på valgfri ekstradækninger. Valget af disse ekstra dækninger er op til dig som forsikringstager. Ofte kan visse tilvalg være yderst gavnlige og økonomisk fordelagtige i det lange løb.

Afslutningsvis står du over for valget om at tilføje eventuelle tilvalgsdækninger til din forsikring. Dette kan være relevant for dig, især hvis du engagerer dig i risikofyldte sportsgrene, kører motorcykel, eller hvis du ønsker en forhøjet erstatning i tilfælde af, at du skulle blive tildelt en méngrad på over 30%.

Tilpassede policer og fordele

Skræddersyede forsikringstilbud for unge

Forsikringsselskaber tilbyder nu skræddersyede forsikringsløsninger designet til at passe til de unges unikke behov og livsstil. Disse policer er finjusteret til at levere essentiel beskyttelse uden overflødige omkostninger, hvilket sikrer, at de unge ikke betaler for dækninger, de sandsynligvis ikke vil have brug for.

Unikke rabatter og fordele for den yngre generation

Ungdomsvenlige forsikringsplaner inkluderer ofte rabatter og fordele, der er attraktive for dem, der er nye på arbejdsmarkedet eller i uddannelse. Det er en fordel at sammenligne tilbud fra forskellige forsikringsudbydere for at finde den løsning, der passer bedst til de unges individuelle og finansielle forhold.

Den økonomiske fordel ved tidlig forsikringsdækning

Investering i en ulykkesforsikring i de tidlige år kan medføre betydelige økonomiske fordele på lang sigt. Umiddelbar beskyttelse kombineret med muligheden for lavere præmier over tid gør tidlig forsikringstegning til en smart økonomisk beslutning.

Forsikringsselskaberne belønner ofte en tidlig start og loyalitet med betydelige besparelser.

Beskyt din økonomiske fremtid tidligt

Ved at vælge en forsikring tidligt, forebygger du de økonomiske udfordringer, som følger med uventede hændelser. Dette strategiske valg beskytter din indtjeningskapacitet og sikrer, at du er forberedt på uforudsete ulykker, hvilket hjælper med at bevare din finansielle stabilitet gennem livets uforudsigeligheder.

Forsikringsvalg og policenøglepunkter

Vælg den rette ulykkesforsikring

Ikke alle ulykkesforsikringer er ens. Det er vigtigt at sammenligne policer og vælge en, der dækker de aktiviteter, du oftest deltager i. Nogle policer tilbyder bredere dækning end andre, så det er afgørende at læse det med småt.

Forstå din police

Før du forpligter dig til en police, skal du sørge for at forstå alle vilkår og betingelser.

Kend til dækningsgrænser, selvrisiko og undtagelser for at sikre, at du har den dækning, du forventer.

Sammenlign forsikringer hos Tjenestetorvet

Investeringen i en ulykkesforsikring er mere end bare en finansiel beslutning; det er en investering i din sikkerhed og dit velbefindende.

Som ung kan det virke som en unødvendig omkostning, men det er en grundsten i at tage ansvar for dit eget liv og din fremtid. Uanset din alder, er det aldrig for tidligt at tænke på at ulykkesforsikring sikrer, dig og din fremtidige familie.

Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Viktor West Andersen
Viktor West Andersen
Viktor West er Head of Content hos Tjenestetorvet. Han har i flere år arbejdet med SEO og tekstforfatning og hjælper i sin fritid også mindre virksomheder med at øge kvaliteten af deres indhold. Han skriver hovedsageligt om energioptimering og personlig økonomi og har oparbejdet sig meget viden inden for disse felter. Tidligere har Viktor siddet som Account Manager her hos Tjenestetorvet, hvor han i dialog med vores leverandører blev klogere på markedet omkring energioptimering og privatøkonomi.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

 • Beskriv dit behov
  Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
 • Få tilbud fra flere selskaber
  Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
 • Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.