Rejseforsikring i Europa | Her er hvad du skal huske på cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Forsikring
3 min læsetid
Sidst opdateret: 20 oktober 2023

Rejseforsikring i Europa

Skal du på rejse i Europa, skal du huske at tænke på rejseforsikringen.
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

For selvom du måske tænker, at det da ikke er nødvendigt med en rejseforsikring, når du bare rejser rundt i Europa, kan den hurtigt vise sig at være guld værd, hvis du er ude for uheld eller akut sygdom. Godt nok ligger de europæiske lande umiddelbart dejlig tæt på Danmark, men der kan altså hurtigt være lang vej hjem, hvis du kommer til skade i udlandet.

Selvom du har det blå sygesikringskort, dækker det dig slet ikke i alle situationer. Det er bl.a. også derfor, at Udenrigsministeriet anbefaler, at du tegner en privat rejseforsikring, når du rejser udenfor Danmarks grænser.

Få gratis og uforpligtende tilbud på billig rejseforsikring her

Det gule sygesikringskort kan ikke bruges på rejser i Europa

Hvis du tænker, at du ingen rejseforsikring behøver, fordi du har det gule sygesikringskort, kan du godt tro om igen. For selvom det gule sygesikringskort før i tiden gav os danskere en række sundhedsmæssige rettigheder i vores Europæiske nabolande, er det ikke længere tilfældet.

Siden 2014 har det gule sygesikringskort været mere eller mindre ubrugeligt i andre Europæiske lande, hvor man i stedet skal bruge det blå EU-sygesikringskort, hvis man får brug for lokal lægebehandling. Det blå sygesikringskort gælder i alle EU-lande samt Norge, Island, Storbritannien, Schweiz og Liechtenstein.

Du kan dog stadig bruge det gule sygesikringskort, hvis du rejser til Færøerne og Grønland.

Det blå sygesikringskort er ikke en erstatning for en rejseforsikring

Selvom det gule sygesikringskort er blevet erstattet af et blåt EU-sygesikringskort, er det vigtigt at påpege, at det blå sygesikringskort ikke er et alternativ til eller en erstatning af en traditionel rejseforsikring.

Med det blå sygesikringskort er du berettiget til samme behandling som de lokale, hvis du har brug for behandling hos læge eller hospitalsvæsenet. Men det betyder også, at hvis det land, du kommer til skade i, har egenbetaling på deres offentlige sundhedsvæsen, skal du altså også betale den samme egenbetaling. 

Derfor er et blåt sygesikringskort altså ingen garanti for gratis behandling, hvis du kommer til skade i Europa.

Skal du rejse uden for Europas grænser? Læs mere om rejseforsikring uden for Europa lige her

Derfor er det stadig nødvendigt med en rejseforsikring på dine rejser i Europa

Selvom det blå sygesikringskort giver en grundlæggende tryghed, når du rejser i Europa, anbefaler vi stadig, at du også anskaffer dig en privat rejseforsikring. På den måde er du sikret mod selv at skulle have penge op af lommen for sundhedsbehandling, og samtidig bliver du dækket på en lang række andre områder, end det blå sygesikringskort tilbyder.

Har du en privat rejseforsikring, når du rejser rundt i Europa, er du bl.a. også sikret dækning af:

 • Udgifter til hjemtransport ved akut sygdom eller skade

 • Udgifter til evt. egenbetaling af læge- og/eller hospitalsregninger

 • Kompensation for ødelagt ferie

 • Forsinket eller tabt bagage

Læs mere om, hvad en rejseforsikring dækker lige her

Hvilken type rejseforsikring skal jeg vælge til min rejse i Europa?

Hvis du gerne vil have en rejseforsikring til din rejse i Europa, kan du på et grundlæggende niveau vælge mellem to typer af rejseforsikringer; en enkeltrejseforsikring og en årsrejseforsikring.

En enkeltrejseforsikring dækker den enkelte rejse, du skal på. Her vælger du ankomst- og afrejsedag, og så er du dækket i det interval - dog højst 24 måneder.

En årsrejseforsikring dækker dig på alle rejser i ét år - dog må hver rejse højst være af 30 dages varighed. Regner du med at have flere rejser på et år, kan det altså hurtigt betale sig med en årsrejseforsikring.

Udover disse ‘hovedtyper’ af rejseforsikringer, findes der også en række specielle rejseforsikringer rettet mod specielle målgrupper eller formål. Det kan f.eks. være en ungdoms- eller studierejseforsikring, en seniorrejseforsikring eller en skirejseforsikring.

Udover en rejseforsikring er det også rigtig rart at have en afbestillingsforsikring, så man er sikker på at kunne få refunderet sin rejse, hvis man bliver nødt til at aflyse turen kort før afgang.

Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

 • Beskriv dit behov
  Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
 • Få tilbud fra flere selskaber
  Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
 • Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.