Forsikring til studierejsen | Værd at vide - Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Forsikring
2 min læsetid
Sidst opdateret: 14 februar 2024

Forsikring til studierejsen

Skal du på rejse i forbindelse med dit studie, er det vigtigt at have styr på rejseforsikringen, uanset om studierejsen er af kortere eller længere varighed.
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Nærmest alle forsikringsselskaber tilbyder forskellige studierejseforsikringer, der som regel er lidt billigere end almindelige enkeltrejseforsikringer. Disse studierejser er forbeholdt unge, da det jo typisk er unge, der studerer. Derfor vil du opleve, at disse studierejseforsikringer typisk kun tilbydes op til en vis alder. Afhængigt af det enkelte selskab kan den alder variere fra 28-35 år. Er du studerende og ældre end den alder, må du ‘nøjes’ med en almindelig rejseforsikring.

Er du i tvivl om, hvad en rejseforsikring dækker, kan du læse mere lige her

Forsikring til kortere studierejser

Skal du på en kortere studierejse - eksempelvis en studietur arrangeret af din uddannelsesinstitution - skal du som det første undersøge, om du måske allerede er dækket i kraft af en eventuel årsrejseforsikring.

Er du ikke det, kan en årsrejseforsikrings dog stadig være det mest fordelagtige valg for dig. Med sådan en er du dækket på et ubegrænset antal rejser over de næste 12 måneder. Prisen er altså den samme, uanset hvor meget du rejser. Årsrejseforsikringen dækker dog ikke rejser over 30 dage, hvorfor den ikke kan bruges til længere rejser. Men hvis du regner med at rejse mere end én uge om året, vil en årsrejseforsikring være det fordelagtige valg.

Regner du ikke med at rejse mere end én uge årligt, vil en enkeltrejseforsikring derimod være en anelse billigere.

Forsikring til længere studierejser

Skal du på en længere studierejse - eksempelvis i forbindelse med et udvekslingsophold - bør du også overveje en rejseforsikring. Her vil du have behov for en enkeltrejseforsikring, da du ikke altså ikke kan vælge en årsrejseforsikring, når du er væk mere end 30 dage ad gangen.

En enkeltrejseforsikring kan dække helt op til 24 måneder, og når du tegner den, vælger du bare ankomst- og afrejsedag, og så vil rejseforsikringen altså dække hele den valgte periode.

Skal du være væk i mere end 3 måneder, skal du også være opmærksom på, at din eller dine forældres indboforsikring altså kun dækker uden for Danmark i 3 måneder. 

Få gratis og uforpligtende tilbud på rejseforsikring

Husk den lokale sundhedsforsikring

Skal du på et udvekslingsophold udenfor EU, bør du også få styr på en lokal sundhedsforsikring. Faktisk kræver mange universiteter, at man har en gyldig, lokal sundhedsforsikring for at kunne deltage i undervisningen.

Skal du på udveksling i et EØS-land eller Schweiz kan det blå sygesikringskort bruges i op til ét år.

Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Thomas Lundsgaard
Thomas Lundsgaard
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.