Hvad dækker en rejseforsikring? Bliv klogere her cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Forsikring
5 min læsetid
Sidst opdateret: 10 januar 2024

Hvad dækker en rejseforsikring?

En rejseforsikring er utroligt rar at have med sig, når man drager på ferie - uanset hvilken destination du rejser til.
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Hvad dækker en rejseforsikring?

Rejseforsikringens dækning afhænger af den specifikke aftale du har valgt. Forståelse af din forsikrings dækning er afgørende før du rejser.

Men hvad dækker en rejseforsikring egentlig? Det er vigtigt at vide, så man ikke lige pludselig kommer i problemer på ferien.

Læs dog altid policen på din rejseforsikring grundigt igennem, så du er helt sikker på, hvordan netop din rejseforsikring dækker.

Ved uheld eller sygdom under ferien, kontakt omgående forsikringsselskabets alarmcentral. De vil vejlede dig om din dækningsomfang og assistere i nødsituationer, som at arrangere lægehjælp eller tidlig hjemrejse.

Få gratis og uforpligtende tilbud på rejseforsikring

Sådan dækker de fleste rejseforsikringer

Herunder er de ting, som en rejseforsikring typisk vil dække:

 • Sygdom

 • Syge- og hjemtransport

 • Sygeledsagelse

 • Tilkaldelse

 • Hjemkaldelse

 • Forsinkelse

 • Forsinkelse på rejsen

 • Forsinket fremmøde

 • Forsinket bagage

 • Afbestilling

 • Ødelagt ferie

Sygdom

Det kan være en meget utryg oplevelse at blive akut syg eller kommer til skade, når man er langt væk hjemmefra. Her giver det ro i maven at vide, at man er forsikret med en god dækning. Langt de fleste rejseforsikringer dækker akut sygdom og tilskadekomst, psykologisk krisehjælp og tilbyder i nogle tilfælde også en døgnbemandet alarmcentral. Derudover kan behandling hos fysioterapeut og tandlæge være inkluderet i nogle rejseforsikringer.

Rejser du i EU, vil din rejseforsikring kun dække det, som det blå sygesikringskort ikke dækker i forvejen. Det kan f.eks. være egenbetaling eller hjemtransport. Det blå sygesikringskort er en EU sygesikringsordning i sig selv.

Du kan læse mere om rejseforsikring i EU

Husk på, at som udgangspunkt dækker rejseforsikringen ikke eksisterende sygdomme. Lider du af en kronisk sygdom, er det derfor ekstra vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab og bliver klogere på, om din rejseforsikring dækker behandling i sådanne tilfælde.

Syge- og hjemtransport

Hænder det at du kommer til skade på ferien, eller opstår der akut alvorlig sygdom, vil langt størstedelen af rejseforsikringer dække transporten til og fra det relevante behandlingssted, samt transport tilbage til Danmark hvis nødvendigt. Altså en post som kan blive rigtig dyr, hvis du selv skal betale for den.

Det er ikke givet, at din rejseforsikring dækker alt. Særligt ved sportsferier forbundet med farlig sport, skiferier og andre aktive ferier kan der være behov for en ekstra forsikring, hvis de ikke er inkluderet i din standard rejseforsikring.

Tjek derfor altid med dit forsikringsselskab om du har behov for ekstra dækninger forbundet med aktive ferier.

Sygeledsagelse

En sygeledsagelse betyder, at udgifterne til en rejseledsager bliver betalt af forsikringsselskabet. Det vil altså sige, at hvis du bliver akut syg eller kommer til skade, vil de fleste rejseforsikringer dække ledsagerens ekstraudgifter til eksempelvis kost, ophold eller rejse tilbage til Danmark.

Tilkaldelse

Bliver du akut og alvorligt syg, eller kommer du slemt til skade, kan nogle rejseforsikringer også dække udgifter til kost, transport og logi i forbindelse med at et familiemedlem flyves ud til dig.

Hjemkaldelse

Der er også mange rejseforsikringer, der dækker din transport hjem til Danmark, hvis en person i din nærmeste familie bliver indlagt - eksempelvis grundet akut og alvorlig syg - eller hvis en i nærmeste familie dør.

Forsinkelse

Forsinkelse er en af de helt store gener i forbindelse med rejser. Faktisk dækker forsikringen ofte udgifter forbundet med forskellige typer af forsinkelser.

Forsinkelse på rejsen

Hvis dit fly bliver forsinket pga. af enten vejr eller mekaniske forhold, kan du få dækket udgifterne til fx kost, ophold og lokaltransport. forsikringsselskaber kræver dog, at du er forsinket med et vist antal timer, før forsikringen træder i kraft.

Det er dog i første omgang flyselskabet eller rejsebureauet, som er ansvarlig for dette, men dækker de ikke, kan din rejseforsikring altså redde dig

Ved en forsinkelse skal du altså først og fremmest kontakte dit flyselskab. Du kan kontrollere dine fly-rettigheder mere detaljeret på Forbrugerstyrelsens sider. Her guider de dig gennem forsinkede flyvninger, aflyste flyvninger og overbookede flyvninger.

Forsinket fremmøde

Står du i den uheldige situation, at du ser dit fly lette uden dig, kan det faktisk godt være, at din rejseforsikring kan hjælpe dig.

Det kræver dog, at forsinkelsen er uforskyldt og uforudsigelig.

Her er det vigtigt at være opmærksom på, at du selv har ansvar for, at der er nok tid mellem eventuelle flyskift. Det gælder også, selvom det er flyselskabet, og ikke dig, der har sammensat rejseplanen. Du skal som minimum have den officielle transfertid, der gælder for den specifikke lufthavn.

Forsinket bagage

Dukker din bagage ikke op på bagagebåndet ved ankomst på feriedestinationen, kan din rejseforsikring som regel også hjælpe dig. I første omgang er det dog flyselskabets ansvar. Derfor skal du som en start melde din manglende bagage til dem. Husk at få en såkaldt PIR-rapport, som er din dokumentation for, at din bagage er forsinket eller tabt.

Men er din bagage forsinket et vist antal timer (det varierer fra selskab til selskab, hvor mange timer det drejer sig om), kan du få dækket udgifter til rimelige og nødvendige udgifter, som er nødvendige for din videre rejse. Eksempelvis toiletsager og tøj. Husk at gemme alle kvitteringer, da dit forsikringsselskab typisk skal bruge disse.

Ender din bagage med aldrig at dukke op, skal du også melde det til din indboforsikring, som vil stå for at erstatte, hvad du har mistet.

Afbestilling

I udgangspunktet indeholder en rejseforsikring ikke afbestillingsforsikring, og det er altså derfor noget, som du skal købe ved siden af rejseforsikringen eller som tillæg til forsikringen. Selvom den ikke altid indgår i selve rejseforsikringen, er den rigtig rar at have styr på, når man bestiller en rejse.

En afbestillingsforsikring kan sikre dig refusion af rejsen, hvis du er nødt til at aflyse grundet akut sygdom, tilskadekomst eller anden akut sygdom eller dødsfald i familien.

Nogle afbestillingsforsikringer dækker forsikringen også andre uforudsete begivenheder såsom skilsmisse, en fyring eller brand og indbrud i din bolig

Afbestiller du kort inden afrejse uden afbestillingsforsikring, vil du sjældent få erstatning fra rejsearrangøren.

Erstatning er ikke altid garanteret, tjek derfor altid med dit forsikringsselskab samt dine dækninger inden du tager afsted på ferie.

Ødelagt ferie

Rejseforsikringen dækker hjemtransport og kompenserer for den ødelagte ferie. Det gælder, hvis din ferie er ødelagt af sygdom, eller hvis en af dine nærmeste derhjemme bliver alvorligt syg eller går bort.

Nogle rejseforsikringer dækker betaling for en ny rejse, mens andre betaler pr. ødelagte feriedage. Tjek derfor altid dine forsikringsbetingelser grundigt.

Viktor West Andersen
Viktor West Andersen
Viktor West er Head of Content hos Tjenestetorvet. Han har i flere år arbejdet med SEO og tekstforfatning og hjælper i sin fritid også mindre virksomheder med at øge kvaliteten af deres indhold. Han skriver hovedsageligt om energioptimering og personlig økonomi og har oparbejdet sig meget viden inden for disse felter. Tidligere har Viktor siddet som Account Manager her hos Tjenestetorvet, hvor han i dialog med vores leverandører blev klogere på markedet omkring energioptimering og privatøkonomi.
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

 • Beskriv dit behov
  Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
 • Få tilbud fra flere selskaber
  Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
 • Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.