Rejseforsikring uden for Europa | Dette skal du huske cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Forsikring
2 min læsetid
Sidst opdateret: 20 oktober 2023

Rejseforsikring uden for Europa

Rejser du uden for Europa, bør du altid have styr på rejseforsikringen.
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Den sikrer dig hjælp og gratis behandling, hvis du kommer akut til skade eller bliver syg, når du rejser rundt i den store verden.

Uanset hvad rejsens formål er, er det vigtigt at være ordentligt sikret, så man kan nyde rejsen uden usikkerheden om, hvad der mon sker, hvis man bliver akut syg eller kommer alvorligt til skade.

Få gratis og uforpligtende tilbud på rejseforsikring

Det blå sygesikringskort kan ikke hjælpe dig på rejser uden for EU

Skal du rejse i et EU-land, har du en grundlæggende dækning i dit blå EU-sygesikringskort. Det giver nemlig ret til samme behandling, som lokalbefolkningen i det givne land også er berettiget til. Den er dog ikke et alternativ til en rejseforsikring, da den slet ikke dækker på samme måde.

Læs mere om, hvordan du skal forhold til rejseforsikring, når du rejser indenfor Europas grænser lige her

Men når rejsen bringer dig længere væk end Europa, har du altså slet ingen dækning - heller ikke gennem det blå sygesikringskort. Derfor er det altså super vigtigt, at du har taget stilling til rejseforsikringen, når du rejser uden for Europa.

Sådan dækker din rejseforsikring på rejser uden for Europa

Man kan få flere forskellige typer rejseforsikringer, men grundlæggende set dækker de dig alle mod sygdom, ulykker og tabte ejendele ved tyveri. Dækningen strækker sig bl.a. også til:

 • Udgifter til hjemtransport ved akut sygdom eller skade

 • Udgifter til evt. egenbetaling af læge- og/eller hospitalsregninger

 • Kompensation for ødelagt ferie

 • Forsinket eller tabt bagage

Læs mere om hvad en rejseforsikring dækker lige her

Hvilken rejseforsikring skal jeg vælge, når jeg rejser uden for Europa?

Når du skal vælge rejseforsikring til din rejse uden for Europa, kan du vælge mellem to forskellige typer af rejseforsikringer; årsrejseforsikring og enkeltrejseforsikring. Hvilket valg der er det rette for dig, afhænger dels af rejsens længde, men derudover også af hvor meget du ellers regner med at rejse over en 12 måneders periode. De to forsikringstyper dækker de samme ting, men adskiller i forhold til, hvor længe de dækker. 

En årsrejseforsikring dækker et ubegrænset antal rejser set over en 12 måneders periode. Så hvis du regner med at skulle på flere forskellige rejser, er dette typisk det bedste valg. Dog skal du være opmærksom på, at hver enkelt rejse ikke må vare mere end 30 dage.

En enkeltrejseforsikring er et glimrende valg, hvis du enten ved, at du kun skal på den ene rejse i løbet af en 12 måneders periode, eller hvis du skal på en ferie med en længere varighed end 30 dage. Ved en enkeltrejseforsikring vælger du en ankomst- og afrejsedag, og så dækker rejseforsikringen hele den periode. Du kan maksimalt vælge en 24 måneders periode. Derfor kan enkeltrejseforsikring f.eks. også være et godt valg, hvis du skal på udvekslingsophold eller anden længere studierejse.

Læs mere om rejseforsikring på studierejsen her

Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

 • Beskriv dit behov
  Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
 • Få tilbud fra flere selskaber
  Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
 • Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.