Gulvisolering | Få den bedste pris | TjenesteTorvet
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på gulvisolering

  • 1
    Beskriv dit behov
    Ved hjælp af en enkel formular, fortæller du kort, hvad du er ude efter.
  • 2
    Få tilbud fra flere isoleringsselskaber
    Jo flere, du sammenligner, desto lettere finder du det bedste tilbud
  • 3
    Vælg det bedste tilbud
    Vælg den aftale, som passer dig bedst, til lavest mulige pris
isolering energioptimering

Modtag tilbud på gulvisolering som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny gulvisolering tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.

Tjenesten er gratis og uforpligtende!
  • 1
    Beskriv dit behov
    Ved hjælp af en enkel formular, fortæller du kort, hvad du er ude efter.
  • 2
    Få tilbud fra flere isoleringsselskaber
    Jo flere, du sammenligner, desto lettere finder du det bedste tilbud
  • 3
    Vælg det bedste tilbud
    Vælg den aftale, som passer dig bedst, til lavest mulige pris
Tjenestetorvet har formidlet mere end
350.000
kvalitetstilbud
- over hele landet!

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Ida Haus

Det koster ikke at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Kjetil Sanstøl

Gulvisolering - alt hvad du skal vide

Står du også op om morgenen og fryser fødderne, når de rammer det kolde gulv? Eller er dit hjem plaget af høje varmeregninger og et træk, der aldrig synes at forsvinde? Så er det måske på tide at overveje gulvisolering.

En ordentlig isoleret gulv vil dels være mere komfortabelt at færdes på, men det vil også bidrage til et bedre indeklima og en nedbragt varmeregning.
 

Overvejer du at isolere dit gulv, kan vi hos TjenesteTorvet hjælpe dig med at finde den skarpeste pris på gulvisolering. Derudover har vi samlet alt hvad der er værd at vide om gulvisolering her på siden, så du kan træffe en velinformeret beslutning.

Så læn dig tilbage, og lad os dykke ned i alt, hvad du skal vide om gulvisolering.

Hvad koster isolering af gulvet?

Det er flere forskellige måder at isolere dit gulv på, og hvad prisen på din gulvisolering ender med at være, afhænger helt af, hvilken type gulv du har og hvilken form for gulvisolering du ender med.

Generelt set er gulvisolering dog desværre ikke en helt billig investering. Men selvom investeringen måske synes stor, er det vigtigt at huske på, at isolering af gulvet altså kommer med visse fordele, som opvejer for den investering man skal lave.

Afhængigt af hvad der er muligt i dit hjem og hvilket isoleringsmateriale der vælges, kan det koste mellem 200-10.000 kr. pr. m2. at isolere sit gulv. Det er selvfølgelig et stort spænd, men der er også stor forskel på, hvor omfattende og effektive gulvisoleringer man kan få lavet.

Herunder vil vi forklare de forskellige muligheder du har for gulvisolering, og hvad de hver især omtrent koster at få lavet.

Når du overvejer gulvisolering, skal du for at kunne vælge den rette metode, stille dig selv følgende spørgsmål:
 

  • Er der et hulrum under gulvet?

  • Er der en krybekælder under dit gulv?

  • Har du et gulv over en uopvarmet kælder?

  • Skal du isolere under gulvet?

  • Har du terrændæk - uden nogen form for kælder?

  • Er det gulvet på førstesalen, der skal isoleres?

Hulrum under gulvet

Et hulrum under gulvet danner ramme om en af de billigste og nemmeste måder at isolere et gulv på. Her kan isoleringen i form af granuleret papiruld eller polystyren (flamingo) blæses ind under gulvet. Det kræver imidlertid, at du har en velfungerende dampspærre under gulvet.
 

Pris: Cirka 200 kroner pr. m2.

Gulv over krybekælder

Hvis du har en krybekælder er der forskellige isoleringsmuligheder. 

Du kan vælge helt at fjerne krybekælderen og etablere et terrændæk. Du kan også isolere husets sokkel og fundament, så der ikke blæser kold luft ind i krybekælderen. Eller du kan - hvis der er plads - isolere gulvet nede fra.
 

Hvis du skal isolere en krybekælder nede fra, skal der først og fremmest være en en funktionel dampspærre, der beskytter mod fugt og dertilhørende mulighed for skimmelsvamp. Det er sandsynligvis også nødvendigt at isolere vand- og varmerør yderligere, da krybekælderen efter en isolering af gulvet ikke længere opvarmes af den varme luft fra stueetagen. Det betyder, at rørene kan frostsprænge og afgive kondensvand.

Sidst men ikke mindst, er det vigtigt, at der er rigeligt med ventilation i krybekælderen.
 

Pris: Cirka 200-400 pr. m2.

Gulv over uopvarmet kælder

Kommer fugten og kulden fra en uopvarmet kælder, kan du vælge enten at isolere gulvet nedefra eller oppefra - eller du kan vælge at isolere selve kælderen. Det kan enten gøres ved en indvendig isolation eller ved at isolere kælderen udefra. Isolerer du kælderen indefra, er der imidlertid høj risiko for fugt, skimmelsvamp og radon-dampe, og kælderen vil ikke være egnet til beboelse. Isolerer du den udefra, vil du have en tør og beboelig kælder og en stueetage, hvor du ikke fryser om fødderne.

Det er til gengæld en dyr løsning, da der skal graves ud rundt om huset, før isoleringen kan lægges og et eventuelt omfangsdræn etableres.
 

Pris: Mellem 5.000-10.000 kroner pr. m2.

Isolering under gulvet

Hvis du hverken har kælder eller hulrum under dit stuegulv, kan du lægge isolering under gulvet. Det kræver, at det eksisterende gulv fjernes. Herefter skal der lægges fugtspærre, isolering og herefter det nye gulv.
 

Pris: Mellem 1.300-1.700 kroner pr. m2.

Terrændæk

Terrændækket er den del af husets gulvkonstruktionen, som starter ved jordoverfladen og ender ved overkanten af dit betongulv. Det sikrer, at dit hus står fast og solidt, beskytter mod fugt og holder varmen inde.

Du kan efterisolere et terrændæk ved at fjerne det eksisterende gulv og eventuelle rester af det gammel isolering. Herefter lægges ny dampspærre, isolering og gulv.
 

Det kan også være, at du skal etablere et nyt, isoleret terrændæk. Det kan være nødvendigt, hvis du ønsker gulvvarme, eller hvis der er fugtskader. Det er dog en dyr løsning, da gulvet skal brækkes op, og der skal graves ud til ny isolering.

Pris: Omkring 3.000-4.000 kroner pr. m2 og yderligere cirka 1500 pr. m2, hvis du også ønsker gulvvarme.

Det er omfattende at brække husets terrændæk op, men kan være nødvendigt i visse gamle huse.

Gulv på førstesalen

Ved isolering af gulv på førstesalen, er det ofte også muligt at blæse granuleret isoleringsmateriale ind, men det kommer an på, hvordan etageadskillelsen er lavet. Er det en let adskillelse i træ, kan du som oftest blæse granulat ind mellem strøerne. Er det en tung adskillelse af beton, er det en anelse mere kompliceret. Her vil du eventuelt skulle både isolere loftet i stueetagen og gulvet på 1. salen. Det kræver, at der er højt nok til loftet på begge etager, da isoleringen vil tage et stykke af loftshøjden. For at isolere gulvet, skal træbrædderne løftes af og isoleringen lægges mellem strøerne.

Pris: Cirka 800 kroner pr. kvadratmeter, hvis du genbruger dit gulv. Cirka 1.100 kroner pr. kvadratmeter, hvis du skal have nyt gulv.

Tilskud til isolering af gulv

Energistyrelsen giver tilskud til visse former for energiforbedringer i hjemmet, og i 2023 kan man faktisk også søge tilskud til nogle former for gulvisolering.

Du kan nemlig få tilskud til isolering af terrændæk. Der gives ikke tilskud til isolering af kældergulve og krybekælder.

Isolering af terrændæk er dog som nævnt tidligere i teksten også en af de mere bekostelige varianter af gulvisolering, hvorfor du selvfølgelig altid skal vurdere, om det kan betale sig i dit tilfælde.

Husk at reglerne for tilskud til efterisolering løbende ændrer sig, og derfor skal man altid tjekke op på gældende regler, når man vælger at begive sig ud i sådan et projekt.

“Energistyrelsens tilskudssatser er fastsat med udgangspunkt i estimerede markedspriser for de enkelte tiltag, således at tilskuddet maksimalt udgør en vis procentdel af de estimerede markedspriser for de enkelte tiltag. Energiforbedringstiltaget skal være gennemført ved køb og arbejdet skal udføres og faktureres af en virksomhed”

Du kan altid læse mere om Energitilskud lige her.

Fordele ved at isolere sit gulv

Selvom gulvisolering kan virke som en dyr investering, er det stadig en smart investering, som kan betale sig på flere forskellige niveauer.

Herunder gennemgår vi nogle af de væsentligste fordele du kan oplevede ved at få isoleret dit gulv:

  • Lavere varmeregning

Som en af de væsentligste pointer, kan du med en ordentlig isolering af dit gulv spare penge på varmeregningen. Når dit hjem er ordentligt isoleret, er det mindre tilbøjeligt til at miste varme gennem gulvet, hvilket betyder, at du kan sænke temperaturen i dit hjem og stadig føle dig komfortabel. Dette kan føre til betydelige besparelser på dine varmeregninger i det lange løb.
 

  • Øget komfort

En anden af fordelene ved gulvisolering er, at det kan øge komforten i dit hjem markant. Når du isolerer dit gulv, vil du kunne opnå en mere jævn temperatur i hjemmet, og det kan betyde, at du slipper for kolde fødder og træk i rummene. Dette gælder især om vinteren, hvor et godt isoleret gulv kan hjælpe med at holde på varmen og skabe en mere behagelig atmosfære i dit hjem.
 

  • Bedre indeklima

Isolering af dit gulv kan have en betydelig indvirkning på dit hjem og dit helbred. Udover at give en mere jævn temperatur og reducere dine varmeregninger, kan gulvisolering også bidrage til at forbedre indeklimaet i dit hjem. En god isolering vil hjælpe med at forhindre fugt og kondens i at trænge ind i dit gulv og dit hjem, og dermed mindske risikoen for skimmel og råd. Skimmel og råd kan forårsage sundhedsproblemer såsom astma, allergier og andre luftvejsproblemer.

  • Mere miljøvenligt

Når du isolerer dit gulv, kan der også være en positiv påvirkning på miljøet. For med ordentlig varmeisolering kan du reducere dit hjems CO2-aftryk, da det hjælper med at opretholde en mere stabil temperatur og reducere behovet for at bruge mere energi til varme hjemmet op. Ved at mindske dit energiforbrug kan bidrager du til en mere bæredygtig livsstil.
 

  • Øger værdien af din bolig

Gulvisolering er også en investering der kan øge værdien af din bolig. Primært fordi den bliver mere energieffektiv med en lavere varmeregning til følge - hvilket købere finder særdeles attraktivt - men også grundet de andre fordele som øget komfort og bedre indeklima.

Hvornår bør man isolere gulvet?

Oplever du kolde og klamme gulve, er det i sig nok et tegn på, at dine gulve trænger til isolering. Men hvis tegnene på at gulvisolering ville være en god idé ikke er helt så tydelige, kommer vi herunder med nogle retningslinjer du kan bruge i overvejelser omkring gulvisolering af din bolig. Hvis du kan nikke genkendende til én eller flere af nedenstående sætninger, kan det være en god idé at overveje at isolere dit gulv.

Som en tommelfingerregel anbefales det at isolere gulvet, hvis:
 

  • Den eksisterende isolering er mindre end 100 mm

  • Bygningen blev opført før 1979

  • Gulvet ikke tidligere er blevet efterisoleret i tilstrækkelig grad

  • Der skal installeres gulvvarme, renoveres badeværelse, eller gulvet på anden måde skal renoveres eller udskiftes

Hvis sidstnævnte er tilfældet, og det er nødvendigt at rive det eksisterende gulv op for at isolere det, kan det være en god idé at få isoleringen gjort samtidig med at der etableres et nyt gulv. På den måde undgår du at skulle rive gulvet op to gange.

Grunden til at huse opført før 1979 muligvis kan have godt af gulvisolering er, at der pr. 1. februar 1979 trådte nye regler omkring isolering af gulve i nye hus. Er dit hus opført efter 1979, vil det altså være opført efter de regler Bygningsreglementet har udstukket. Er du i tvivl om, hvornår din bolig er opført, fremgår det at Det Digitale Tinglysningssystem.

Er du i tvivl om, hvorvidt dit gulv er efterisoleret eller hvor meget isolering der ligger under gulvet, kan du enten tjekke din boligs bygningstegninger på filarkiv.dk eller få en fagmænd ud og hjælpe med at undersøge det.

Krav til isolering af gulv

Når man skal isolere sit gulv, er det vigtigt altid at have sig Bygningsreglementets krav og regler for øje. Det er nemlig dem, som sætter rammerne og reglerne for, hvor godt isoleret dit gulv skal være.

Du skal selvfølgelig ikke efterisolere dit gulv i takt med at regler og krav ændres, men når du vælger at isolere eller efterisolere dit gulv, er det vigtigt, at isoleringen lever op til gældende krav.

I øjeblikket er kravet, at isoleringen skal være på minimum 300 mm. Dog er det værd at nævne, at i langt de fleste boliger kan det ikke betale sig at efterisolere, hvis gulvisoleringen på nuværende tidspunkt er på 150 mm eller derover.

Nogle gange er efterisolering et krav ifm. ombygning

Du skal også være opmærksom på, at det gennem Bygningsreglementet er bestemt, at du skal gennemføre energibesparelser når du renoverer eller udskifter gulvet - hvis det altså kan betale sig. Det gælder dog kun, hvis gulvet ikke allerede lever op til gældende isoleringskrav.

Grænsen for hvornår noget kan betale sig eller, går ved om prisen på efterisoleringen kan tilbagebetales på 30 år eller derunder.

Hvis du alligevel skal i gang med at lægge nyt gulv, kan det godt betale sig også at investere i gulvvarme.

Typer af isolering

Der findes flere forskellige former for isolering - og der kommer stadig nye og mere bæredygtige alternativer til. Her er en række af de forskellige isoleringsmaterialer.
 

  • Eps - Ekspanderet polystyren (i daglig tale kaldet flamingo)

  • Glasuld

  • Stenuld

  • Papiruld

  • Hørmåtter

Radonsikring

Radon er en radioaktiv gasart, som findes naturligt i undergrunden. Radon kan sive ind i boliger og blandt andet øge risikoen for lungekræft.

Det er forskelligt, hvor meget radon, der findes i undergrunden og tidligere har man ikke været opmærksom på at lægge en radonspærre under kælder- eller stuegulvet. Siden 1998 har der dog været lovkrav i forhold til nybyggeri og radon. Ifølge Bygningsreglementet skal alt nybyg være radonsikret. Det betyder, at radonniveauet ikke må overstige 100 Bq/m3 indendørs.

Hvis du har et hus, der er af ældre dato, er der højst sandsynligt ikke en radonspærre. Skal du igang med at isolere kældergulv eller stuegulv i forbindelse med renovering, bør du derfor overveje også at få lagt en radonspærre eller et radonsug ind ved samme lejlighed.

Få den bedste pris på gulvisolering gennem TjenesteTorvet

Hvis du ønsker at få isoleret gulvet i dit hus, kan TjenesteTorvet hjælpe dig med at finde den skarpeste pris på gulvisolering. Ved at udfylde vores simple formular her på siden, vil du modtage forskellige tilbud på din opgave om gulvisolering. 

Det er naturligvis helt gratis og uforpligtende at benytte vores service, og det kan være en hurtig og nem måde at opnå en ekstra skarp pris.
 

Som en ekstra bonus ved at bruge TjenesteTorvet til at indhente tilbud, har du en god chance for at få en endnu bedre pris, end du selv ville kunne forhandle dig til. Når du bruger vores formular, ved de forskellige virksomheder, at de konkurrerer om at få dig som kunde, og derfor vil de formentlig give dig den bedst mulige pris.

Læs også om isolering af:

Modtag tilbud på gulvisolering som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny gulvisolering tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.