Få tilbud på solceller
- 1Vælg hvor du ønsker solcellerVi finder leverandører med gode tilbud, der passer til dine behov
- 2Få tilbud fra flere solcelleleverandørerDu kan sammenligne skræddersyede tilbud til dine behov
- 3Vælg det bedste tilbudDu vælger selv, om du vil acceptere et af tilbuddene, eller afslå dem alle
Modtag 3 tilbud, der passer til dine behov.
Udfyld formularen og modtag gode tilbud fra professionelle fagfolk
- 1Vælg hvor du ønsker solcellerVi finder leverandører med gode tilbud, der passer til dine behov
- 2Få tilbud fra flere solcelleleverandørerDu kan sammenligne skræddersyede tilbud til dine behov
- 3Vælg det bedste tilbudDu vælger selv, om du vil acceptere et af tilbuddene, eller afslå dem alle
FÅ TILBUD FRA SOLCELLE SELSKABER VI SAMARBEJDER MED
Over 1 million har indhentet tilbud igennem Tjenestetorvet Gruppen
Spar penge på solceller med TjenesteTorvet
Solceller vinder hastigt indpas i Danmark, og hvis du overvejer at investere i et solcelleanlæg til din bolig eller virksomhed, kan du gennem TjenesteTorvet få skarpe og uforpligtende tilbud på installation til konkurrencedygtige priser. Ved at udfylde formularen her på siden, modtager du gratis tilbud fra flere solcelleleverandører – og du vælger selv, om du vil tage imod et af tilbuddene.
Når du modtager tilbud via TjenesteTorvet, er leverandørerne klar over, at de er i konkurrence om dig som kunde. Det betyder, at de gør deres bedste for at tilbyde dig deres bedste priser.
Hvad er solceller, og hvordan fungerer de?
Solceller omdanner solens lys til elektricitet ved hjælp af avancerede teknologiske moduler. Solcelleanlæg installeres typisk på private boliger, offentlige bygninger og erhverv, hvor de kan levere CO2-neutral strøm, afhængigt af solens tilgængelighed. Strømproduktionen er højest i dagtimerne, men med et batteri kan du lagre overskydende energi til senere brug.
Solceller fungerer året rundt:
Solceller kan producere strøm selv på overskyede dage, omend de er mest effektive i direkte sollys. Når sollyset rammer cellerne, frigives elektroner, der skaber strøm, som kan bruges til husets apparater. Hvis du ikke lagrer overskydende strøm, kan den sælges tilbage til elnettet – dog ofte til en lavere pris end købsprisen.
Solceller er en langsigtet investering, som primært giver mening, hvis man har det lange sigte på. Det er nemlig en relativt dyr investering, hvor tilbagebetalingstiden formentlig vil på omkring 7-10 år. Til gengæld har solceller en rigtig lang levetid og er typisk af rigtig høj kvalitet. Mange leverandører har således en effektivitetsgaranti på 25-30 år. Så investerer du i solceller, kan du altså regne med at få glæde af dem lang tid fremover.
Et solcelleanlæg er ej at forveksle med et solvarmeanlæg, selvom de to begreber minder så meget om hinanden, at godt kan forveksles. Solcelleanlæg producerer elektricitet, mens solvarmeanlæg producerer varme.
Dog kan et solcelleanlæg faktisk bruges til at få din varmepumpe køre på gratis strøm. Ligeledes kan solcelleanlægget også generere strøm til din hjemmelader, hvis du kører i elbil.
Solcelleanlæg priser i 2024
Prisen på et solcelleanlæg varierer afhængigt af behov og anlæggets størrelse. For en almindelig husstand på 120 m² kan et passende anlæg koste mellem 80.000 og 100.000 kr. inkl. installation.
Med solcellers lange levetid og en tilbagebetalingstid på typisk 7-10 år, kan de være en god langsigtet investering.
Forbrug (kWh) |
Anbefalet Kw |
Pris på solceller |
Areal |
Årlig besparelse |
Tilbagebetalt efter |
---|---|---|---|---|---|
1.000-2-500 | 1 - 2 | 25-000 - 40.000 kr. | 6 - 15 m2 | 1.510 - 3.770 kr. | 16 - 10 år |
2.500 - 5.000 | 2 - 4 | 40.000 - 60.000 kr. | 15 - 25 m2 | 3.770 - 7.540 kr. | 10 - 8 år |
5.000 - 7.000 | 4 - 6 | 100.000 - 120.000 | 25 - 35 m2 | 7.540 - 10.600 kr. | 8 - 11 år |
Ovenstående tabel er baseret på nuværende energikilde som elpaneler og tomt hus i dagtimerne. Beregningerne for årlige besparelse og tilbagebetalingstid er lavet med en elpris på 2,32 kr/kWh, og at solcellerne dækker 65 % af forbruget.
Fordele og ulemper ved solceller
Solceller har virkelig vundet frem i de danske boliger i løbet af de sidste mange år, og ifølge Energistyrelsen er der i 2022 114.848 solcelleanlæg opstillet i Danmark. Der er nemlig mange fordele ved brug af solceller, hvorfor der også til stadighed bliver udviklet nye og endnu mere effektive solcelleteknologier, så det kan blive endnu mere udbredt.
Der er dog selvfølgelig også visse ulemper ved solceller. Herunder gennemgår vi de væsentligste fordele og ulemper ved solceller.
Fordele ved solceller
-
Lavere elregning
En af de store fordele ved solceller er, at prisen på din elregning vil falde. Det skyldes kort og godt, at hvis du har solceller, kan du selv producere noget af den strøm, som du ellers ville skulle købe fra elnettet. Vil du gerne være mest muligt selvforsynende med strøm, så din elregning bliver så billig som muligt, skal du prøve at indrette dit daglige strømforbrug efter hvornår solcellerne er mest effektive. Det er de midt på dagen, hvor solen står højest. Derfor kan du med fordel sætte opvaskemaskinen, vaskemaskinen og andre elektriske maskiner i gang på dette tidspunkt af dagen.
-
Reducering af CO2-aftryk
Udover at give dig en besparelse i kroner og ører, vil du med solceller også lave en besparelse på klimaets vegne. For hvis du har solceller, mindsker du nemlig dit CO2-aftryk. At producere strøm gennem solceller er op til 3 mindre forurenende end konventionel dansk el. Således kan man bare ved et lille solcelleanlæg spare flere hundrede kilo CO2 om året ved at have solceller.
-
Forbedrer din boligs energimærke
Det er en energiforbedring at installere solceller på sin bolig, hvorfor man få bedre energimærke på boligen end man hidtil har haft. Et bedre energimærke kan få boligens værdi til at stige, såfremt solcellerne er installeret på en måde, som ikke skader helhedsindtrykket af boligen. Generelt er huse med solceller i høj kurs, viser en undersøgelse fra EDC. Her angiver 7/10 det som en fordel, hvis et hus har installeret et solcelleanlæg. Kun 6% angiver det som værende en ulempe.
-
Du kan sælge overskydende el
Hvis dine solceller producerer mere strøm end du selv kan nå at bruge, kan det overskydende strøm sælges til elnettet. På den måde kan andre danskere også få glæde af din CO2-neutrale strøm. Vær dog opmærksom på, at den pris du får for at sælge strømmen til elnettet er lavere end den pris du vil skulle betale for at købe strøm fra elnettet.
-
Støjsvag
Solceller har også den fordel, at de er ganske støjsvage, når man sammenligner med andre grønne energikilder. Faktisk støjer de overhovedet ikke.
-
Driftsikker og lang levetid
En anden stor fordel ved solceller er, at de er både driftssikre og holdbare. Det er således en meget robust teknologi, som behøver meget lidt vedligeholdelse. Det er også derfor, at mange solceller har en lang garanti; typisk op til 25-30 år. Med solceller får man altså en grøn energikilde, hvor man er sikret en lang levetid på sin installation.
Ulemper ved solceller
-
Dyr investering
Solceller er en relativt dyr investering, og man skal ikke regne med en pris på under 70.000 kr. Derfor skal man være indstillet på, at solceller er en langsigtet investering, da det altså tager nogle år, før det har regnet sig hjem i kroner og ører.
-
Vejrafhængig
Solceller er som navnet antyder afhængig af solenergi. Det vil sige, at man ikke kan regne med et jævnt flow af strøm, da det altså afhænger af vejret.
-
Mest effektive midt på dagen
Solceller fungerer som nævnt bedst, når der er masser af solenergi. Det vil der typisk være midt på dagen. Det er lidt en ulempe, da det ofte er et tidspunkt, hvor man er på arbejde, og derfor ikke kan få maksimal værdi af den gratis strøm. Problemet kan dog løses med en batteribank, som dog er ganske dyre at anskaffe sig.
-
Kan kompromittere æstetikken
Solceller er en løsning der kan være svær at skjule, og derfor kan det kompromittere det æstetiske udtryk af ens bolig, hvis man ikke er velovervejet i sin installation. Der udvikles dog flere og flere løsninger, hvor solcellerne er integrerede i f.eks. teglsten. Denne teknologi er dog stadig på et ganske tidligt stadie, hvorfor det også er ganske dyrt.