Find bedste lønsikring til dit behov
- 1Beskriv dit behovVed hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du har behov for hjælp til
- 2Få tilbud fra flere a-kasserJo flere a-kasser du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
- 3Vælg det bedste tilbudVælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris
Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid
Sammenlign tilbud fra flere a-kasser med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.
- 1Beskriv dit behovVed hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du har behov for hjælp til
- 2Få tilbud fra flere a-kasserJo flere a-kasser du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
- 3Vælg det bedste tilbudVælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris
Få tilbud fra flere a-kasser med én formular
Servicen er 100 % gratis og uforpligtende.
Tryghed med lønsikring
Det kan være en stor stressfaktor at miste sit arbejde. Derfor kan det for mange give god mening at sikre sig mod de økonomiske bekymringer og tegne en lønsikring.
Har du råd til at få betydeligt mindre ind på kontoen, hvis du mister dit job og skal på for eksempel dagpenge? Hvis ikke, kan det godt betale sig for dig at tegne en lønsikring.
En lønsikring er en forsikring, som går ind og supplerer beløbet fra fx dagpenge. Det betyder, at lønsikringen dækker mellem 80-90 procent af din nuværende løn i en periode på op til 12 måneder. Det giver en stor tryghed - for mange har det nemlig uoverskuelige konsekvenser at stå uden job - og her er et økonomisk sikkerhedsnet guld værd.
Hvad er lønsikring?
Lønsikring er en forsikring, som sikrer dig økonomisk, hvis du bliver ufrivilligt arbejdsløs. Det er altså en form for udvidet sikkerhedsnet, som støtter ud over den hjælp, som du får af staten.
Ganske som det gælder med andre typer af forsikringer, kan graden af dækning og betingelser variere fra den ene lønsikring til den anden, afhængigt af, hvilken a-kasse eller hvilket forsikringselskab, du vælger at købe lønsikringen hos.
En lønsikring gennem din a-kasse kaldes også for en supplerende lønsikring. Det gør den, fordi udbetalingen af lønsikringen er et supplement/tillæg til dine dagpenge.
En lønsikring hos et forsikringsselskab kaldes omvendt også for en fuld lønsikring, idet du kun får udbetalt et beløb fra din forsikring. Det er for dig, der ikke er medlem af en a-kasse og ikke ønsker at ligge under for dagpengereglerne.
Du kan stort set få udbetalt det samme uanset, hvilken udbyder du vælger, nemlig 80-90 procent af din nuværende løn.
Hvis du vil have tilbud fra flere forskellige lønsikringer, så kan du med fordel udfylde vores gratis formular her på siden - så bliver du kontaktet af op til tre udbydere.
Retningslinjer, som er gældende for alle lønsikringer:
-
Du skal være i arbejde for at kunne tegne en lønsikring
-
Du må ikke selv sige dit arbejde op - i så fald dækker lønsikringen ikke.
-
Du må ikke have grund til at tro, at du bliver arbejdsløs, når du tegner en lønsikring - i så fald bortfalder dækningen.
-
En lønsikring har en karenstid, som kan vare fra mellem fx 6 til 12 måneder, fra du tegner forsikringen, og til den træder i kraft.
Hvad skal du være særligt opmærksom på, når du tegner en lønsikring
Der gælder forskellige betingelser for lønsikring afhængigt af, hvilken a-kasse eller hvilket forsikringsselskab, du du vælger at købe forsikringer hos.
-
Din alder
Du skal som hovedregel være fyldt 18 år for at kunne tegne en lønsikring. Til gengæld skal du være opmærksom på, hvad den øvre aldersgrænse er hos den a-kasse eller det selskab, du vælger. Og her skal du være opmærksom på to aldersgrænser: Den maksimale alder for seneste tilmelding til lønsikring. Og den højeste alder for dækning.De fleste lønsikringer har en begrænsning på 60 år, når det gælder tilmelding til lønsikring. Og du kan også ofte møde en aldersgrænser for udbetaling af lønsikring på 65 år. Nogle få udbetaler til den aktuelle pensionsalder, nemlig 67. Der kan også være a-kasser, som kun udbetaler lønsikring op, at du fylder 60 eller 63.
Det er altså vigtigt at være opmærksom på ikke blot at vælge den billigste lønsikring, men også den, der passer til dit behov. -
Er du dækket ved sygdom?
Som udgangspunkt nej. En af betingelserne for en lønsikring er, at du skal stå til rådighed for det danske arbejdsmarked - det vil sige, at du ikke må være uarbejdsdygtig, hvilket blandt andet omfatter sygdom. Hvis du gerne vil kunne modtage en dækning under sygdom, er det vægtigt, at du undersøger markedet nøje. Nogle få a-kasser dækker en periode på 3 måneder med sygdom, nogle udbetaler 50 % af den valgte ydelse - men det er langt de færreste.
Hertil skal du også tage med, at selv om din a-kasse dækker en del af din arbejdsløshedsperiode med sygdom, så er der derudover visse undtagelser. Forsikringen dækker for eksempel ikke ved kræftsygdomme, psykiske lidelser og stress, ryglidelser, graviditet og abort. -
Er du dækket som projektansat?
Det er desværre svært at få lønsikring, hvis du er ansat på en tidsbegrænset kontrakt. Det skyldes, at du ved, hvornår ansættelsen slutter. Nogle få a-kasser vil dække, hvis din kontrakt er på minimum 2 år - eller, at der på lønsikringens ikrafttrædelsestidspunkt er minimum 24 måneder tilbage af den tidsbegrænsede kontrakt. Det er dog vigtigt at undersøge sagen nøje, da der kan være andre undtagelser og bestemmelser at tage højde for.
-
Dækker lønsikring ved deltidsjob?
Det er faktisk muligt at få udbetalt ydelser fra din lønsikring, hvis du, uden at det er selvforskyldt, går fra at være fuldtidsansat til deltidsansat. Deltidsansættelsen må dog ikke være i samme job, som du blev fyret fra. Her skal du igen være opmærksom på, hvilke vilkår der gælder. Du skal eksempelvis være berettiget til supplerende dagpenge, og den samlede indkomst må ikke overstige 90 procent af det, du hidtil har fået udbetalt.
-
Er der andre fordele ved din lønsikring?
Husk også at undersøge, om der er særlige fordele knyttet til den lønsikring, du vælger. Det kan for eksempel være, at du kan få adgang til en lægehotline, psykologhjælp, sparring i forbindelse med jobsøgning og lignende.
Hvem bør tegne en lønsikring?
Det er ikke nødvendigvis alle, som det kan betale sig for at tegne lønsikring. Hvis du skal tegne en lønsikring, bør du i hvert fald kunne tjekke følgende tre punkter af:
-
Dine månedlige udgifter er højere, end hvad dagpengesatsen kan dække.
-
Din fast indkomst per måned lyder på 21.000 kr eller mere før skat.
-
Du har forsørgerpligt - og det kan være over for både børn, ægtefælle eller samlever.
Hvem har ikke nødvendigvis gavn af en lønsikring
Som udgangspunkt kan det ikke betale sig for dig at tegne en lønsikring, hvis du tjener mindre end 21.000 kroner før skat.
Hvis din økonomi godt kan tåle, at du er på dagpenge i en periode, kan det måske også bedre betale sig at bruge pengene til en lønsikring på andre ting i budgettet.
Hvem udbyder lønsikring?
De fleste køber lønsikring gennem deres a-kasse. Men flere forsikringsselskaber er også begyndt at udbyde lønsikring. Der er dog visse forskelle, som du skal være opmærksom på.
Lønsikring hos a-kasse eller forsikringsselskab?
Det kan virke uoverskueligt at gøre sig klog på, hvorvidt det er bedst at tegne en lønsikring gennem en a-kasse eller et forsikringsselskab. Og der er fordele og ulemper ved begge. Ønsker du ikke at betale kontingent til en a-kasse, kan et forsikringsselskab være alternativet. Omvendt er der måske nogle skærpede omstændigheder for forsikringsselskabets dækning.
Hos a-kasser er der for eksempel som udgangspunkt ingen selvrisiko. Det er der til gengæld hos nogle forsikringsselskaber. Vær derfor opmærksom på, om du eksempelvis skal have været ledig i 3 måneder, før din lønsikring bliver udbetalt.
Nogle har ikke lyst til at være medlem af en a-kasse, fordi de så skal leve op til visse krav, for eksempel møder og dokumentation af jobsøgning. Ofte vil noget lignende dog også gøre sig gældende hos et forsikringsselskab. Her vil du for eksempelvis få som krav at deltage i eksempelvis et outplacementforløb.
Det vigtigste er at se sig for, inden du vælger din lønsikring. Og det gør du blandt andet ved at indhente og sammenligne tilbud fra flere forskellige udbydere. Husk at du kan gøre det nemt, uforpligtende og gratis gennem Tjenestetorvets formular her på siden.
Hvad koster lønsikring?
Prisen på en lønsikring afhænger af, hvilken a-kasse eller selskab du køber den hos. Og så afhænger prisen også af, hvor stort et beløb du vil sikre dig for.
Du kan tegne en lønsikring for helt ned til 40 kroner om måneden og for op til 700 kr om måneden. Det er helt afhængigt af, hvor meget du vil forsikre dig for.
Se følgende regnestykke som eksempel:
Din månedsløn før skat lyder på 35.000 kr. Du er fuldtidssikret medlem af din nuværende a-kasse, og vil derfor før skat få udbetalt 19.351 kroner om måneden i dagpenge fra din a-kasse. Du vil derudover gerne lønsikre dig. Vær opmærksom på, at der vil være et maksimum på det beløb, du kan få dækket - du kan nemlig højest få udbetalt, hvad der svarer til mellem 80 og 90 procent af din nuværende løn.
Tjener du 35.000 kr., vil det maksimale beløb du kan forsikre dig for, lyde på eksempelvis 9000 kroner.
DÆKNINGSBELØB OG PRISER
Dækningsbeløb 1000 kr. Pris 59 kr.
Dækningsbeløb 1500 kr. Pris 90 kr.
Dækningsbeløb 3000 kr. Pris 170 kr.
Dækningsbeløb 4500 kr. Pris 260 kr.
Dækningsbeløb 6000 kr. Pris 345 kr.
Dækningsbeløb 7500 kr. Pris 430 kr.
Dækningsbeløb 9000. pris 525 kr.
Vælger du at forsikre dig for 525 kroner, skal du månedligt, ud over din a-kasse, betale 525 kroner om måneden til din lønforsikring.
Ved ledighed vil du få følgende udbetalt om måneden før skat: 28.351 kr./md.
Heraf kommer 19.351 kroner fra dine dagpenge, og de resterende 9000 kroner fra din forsikring.
Det vil sige 88 procent af din nuværende løn på 35.000 kr./md. før skat.
Vær opmærksom på at priser og dækninger kan variere - ovenstående er et eksempel.
Skal jeg betale skat af lønsikring?
Ja, du skal betale skat af din lønsikring - ligesom du skal af dine dagpenge. Til gengæld kan du trække både dit a-kasse kontingent og din forsikringspræmie fra i skat.
Selvstændige og lønsikring
Det kan godt lade sig gøre at tegne en lønsikring som selvstændig. Men langt fra alle a-kasse tilbyder den. Derudover vil nogle kræve en højere pris eller tilbyder andre vilkår. Se dig derfor grundigt for, før du vælger din lønsikring.
Allervigtigst skal du være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er nok, at din virksomhed ophører, hvis du skal have udbetalt forsikringen.
Derimod vil du skulle erklære din virksomhed for konkurs eller solgt og lukket.
Nyuddannede og lønsikring
Er du nyuddannet og har du lige landet dit første job, ønsker du måske at lønsikre dig. For de fleste sikringer gælder det, at du skal have været beskæftiget i 6 eller 12 måneder, før du kan få lov til at tegne en lønsikring. Som nyuddannet kan du hos nogle a-kasse nyde godt af lidt forskelsbehandling og få lov til at tilmelde dig med en kortere karensperiode.
Skal du lønsikres?
Eller har du allerede en, men vil undersøge markedet? Så kan du med fordel udfylde formularen her på siden. Herefter vil du blive kontaktet af op til tre udbydere af lønsikring, som alle kæmper for at få dig som kunde.
Tjenesten er helt uforpligtende og naturligvis gratis.