Advokat til erhverv | Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos

Find den bedste Advokat til erhverv

 • 1
  Beskriv din sag
  Ved hjælp af en enkel formular angiver du kort, hvad din sag drejer sig om
 • 2
  Flere advokater vurderer din sag
  Du får tilbud fra flere advokater, hvilket gør det nemmere at se, hvem der passer bedst til din sag
 • 3
  Vælg den advokat, der er bedst for dig
  Du vælger den advokat, jurist eller rådgiver der passer bedst til dig og din sag
Advokat

Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere advokatfirmaer med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.

 • 1
  Beskriv din sag
  Ved hjælp af en enkel formular angiver du kort, hvad din sag drejer sig om
 • 2
  Flere advokater vurderer din sag
  Du får tilbud fra flere advokater, hvilket gør det nemmere at se, hvem der passer bedst til din sag
 • 3
  Vælg den advokat, der er bedst for dig
  Du vælger den advokat, jurist eller rådgiver der passer bedst til dig og din sag
Tjenestetorvet har formidlet mere end
450.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

Det koster ikke noget at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Anna Lund

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Niels Philip

Advokat til erhverv

Står dig og din virksomhed i en situation, hvor I behøver professionel advokathjælp? Rigtig mange danske virksomheder svarer hvert år ja til dette spørgsmål, og søger om advokathjælp. 

Hvis du og din virksomhed har brug for vejledning i forbindelse med selskabsretlige- og erhvervsretlige spørgsmål, kan I med fordel kontakte en advokat som har speciale i netop dette.

Der findes mange hundreder at vælge imellem over hele landet. Der kan være mange grunde til at virksomheder kontakter en advokat med speciale i erhvervsret - Det kunne for eksempel være, hvis de ønsker hjælp med forretningsbetingelser, ansættelseskontrakter, forhandlerkontrakter, samarbejdsaftaler med videre.

Ligegyldigt hvad dig og din virksomhed har brug for hjælp til, er det næsten garanteret, at I kan finde en advokat, der passer perfekt til jeres ønsker og behov.

Ansættelseskontrakter

Når firmaer henvender sig til advokater med henblik på hjælp til erhvervssager, er ansættelseskontrakter en af de ting, som der oftest ønskes professionel hjælp og vejledning til. Det er 100 % arbejdsgiverens ansvar at alle forhold fremgår af en ansættelseskontrakt. Der kan ofte opstå knas mellem arbejdsgiver og ansat, hvis kontrakten på den ene eller anden måde er uklar. 

Så kan der komme uenigheder og i værste fald stridigheder, som må rådes bod på i retten. Når medarbejdere i en virksomhed får deres kontrakt, skal de vide præcist hvordan deres ansættelsesforhold er. 

De skal vide hvor mange timer om ugen de skal arbejde, hvor mange penge de får for eventuelt overarbejde, om de må afspadsere og meget andet. En advokat med speciale i erhvervsret kan hjælpe jer med at udarbejde en ansættelseskontrakt, som ikke kan misforstås eller er uklar for nogen parter. En advokat kan også hjælpe jer, hvis I står i en situation, hvor en ansættelseskontrakt har givet anledning til uoverensstemmelser. 

Skatteforhold

En anden slags sager som erhvervsadvokater ofte tager sig af, er skattesager. Selvom de fleste virksomheder betaler deres skat med glæde, kan der komme uenigheder mellem virksomheden og skattemyndighederne. 

Grunden til, at der ofte må en advokat ind over skattesager, er deres enorme kompleksitet. Sagerne kan ofte trække i langdrag og stiller derfor høje krav til en advokat med specialviden indenfor det pågældende område. Ofte omhandler skattesager selvangivelser eller værdiansættelser. I forbindelse med nogen skattesager kan virksomheder få deres omkostninger dækket. Når det gælder skattesager og andre komplicerede sager, er det uhyre vigtigt at dokumentationen er i orden. Hvis advokaten ikke kan bevise, at virksomheden har retten på deres side, nytter det ikke noget. Hvis én part har korrekt dokumentation for en påstand, og den anden ikke har, vil det ofte være den første som vinder!

Hvordan finder man en dygtig advokat?

Når I står og skal vælge en advokat til jeres virksomhed, er der mange ting I skal tænke over. Det er altid en god idé, at gøre sig klart, hvad man egentlig forventer af sin kommende advokat. Det kan være meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, men en klarlægning af forventninger, er altid et godt sted at starte. Ligesom der ikke findes to virksomheder der er ens, findes der heller ikke to advokater som er ens. Det er først og fremmest vigtigt, at I vælger en advokat som er dygtig og kompetent. Eller ender det måske med, at jeres ønsker til udfaldet af sagen, ikke bliver helt som forventet. Der er mange måder hvorpå I kan sikre jer, at I får en dygtig advokat. 

Der findes en slags blåstempling, som advokater kan få hvis de har bevist, at de er gode procedører (personer der fremstiller ting for retten).

I Danmark findes der forskellige instanser: Først kommer sagen for Byretten, dernæst Landsretten og til sidst Højesteret. En helt ny advokat har møderet i Byretten, som er den første instans. Han eller hun kan derefter opnå møderet for Landsretten. 

Dette sker ved at vedkommende består en prøve kaldet Landsretsprøven. Hvis advokaten består, kan han eller hun skrive et (L) bag deres navn. Endelig kan en advokat få et (H) bag deres navn, som betyder at de har møderet for det danske retssystem højeste instans, Højesteretten. 

Dette opnås ved, at advokaten inden for fem år har mødt mindst 10 gange i landsretten. Hvis I vil være sikre på, at få en advokat som kan sit kram, kan I gå efter (H) mærket. Husk, at advokater som har et (H) mærke ofte vil være dyrere. Hvis I har råd, er det dog en god investering at lave - (H) mærkede advokater står for kvalitet. I vil derfor med høj sandsynlighed opleve en hurtigere ekspedition på sagen, fordi advokaten er rutineret. 

Advokaten skal passe til jer

Ud over at sikre sig, at advokaten er dygtig til sit arbejde, er der andre ting, som også kan være væsentlige at tage med i betragtning, når I søger advokat. Det er helt acceptabelt at “shoppe rundt” og kigge på nettet, før man beslutter sig for den perfekt advokat i erhvervsret. Det er en god idé at ringe til advokater og få et møde med dem. Det skal helst ikke koste noget for jer, hvis samarbejdet ikke bliver til noget. Det er også vigtigt at sikre sig at advokaten giver en god og venlig service når I kontakter vedkommende. 

Hvis I bestemmer jer for advokaten vil I jo gerne sikre jer, at han eller hun hurtigt vender tilbage på e-mail eller telefonopkald. Hvordan advokaterne behandler jer når I opsøger dem med henblik på en uformel snak, er derfor en god indikator på, hvordan det bliver at have et eventuelt samarbejde med dem. Den måske vigtigste ting at kigge efter, når I søger advokat, er at se om jeres virksomhed og hvad den står for, passer til advokaten og hendes arbejdsområder. Hvis I finder en advokat som er specialiseret i erhvervsret, er I sikre på, at I får den mest kompetente rådgivning. Det er også vigtigt, at I finder en advokat som er ærlig og fortæller jer hvis I for eksempel ikke har en “god sag”. 

Nogle sager er sværere at løse end andre, og hvis advokaten fra starten taler lige ud af posen, ved I, at resultatet passer med jeres forventninger. De bedste advokater er oprigtigt interesserede i jeres sag, og vil gøre alt i deres magt, for at løse den på den bedst mulige måde. Husk til sidst, at der er stor forskel på advokater og deres priser. 

Det er selvfølgelig vigtigt, at pris og kvalitet stemmer overens, og det kan I bedst sikre ved at spørge på forhånd hvad cirkaprisen bliver for forløbet. Det er ikke altid, at advokater kan oplyse om dette, men så kan I kigge på timeprisen, for at danne jer et overblik. De fleste advokater tager mellem 1000 og 2500 kroner i timen for deres service. 

Hvis du og din virksomhed synes at det virker dyrt, er der faktisk et alternativ. Faktisk er det muligt at få gratis mundtlig advokathjælp til erhvervssager. Det er dog vigtigt at slå fast, at denne form for hjælp sjældent vil være fyldestgørende i langt de fleste sager. Hvis I ønsker professionel hjælp, er det altså stadig nødvendigt at søge om betalt advokathjælp. Husk dog, at pengene som oftest tjener sig ind i det lange løb! Hellere hyre en advokat i dag, end stå med en dyr sag i retten om et par år.

Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere advokatfirmaer med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.
Vurder vores service
Vurder servicen ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.