Advokat til inkasso | Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos

Find den bedste Advokat til inkasso

 • 1
  Beskriv din sag
  Ved hjælp af en enkel formular angiver du kort, hvad din sag drejer sig om
 • 2
  Flere advokater vurderer din sag
  Du får tilbud fra flere advokater, hvilket gør det nemmere at se, hvem der passer bedst til din sag
 • 3
  Vælg den advokat, der er bedst for dig
  Du vælger den advokat, jurist eller rådgiver der passer bedst til dig og din sag
Advokat

Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere advokatfirmaer med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.

 • 1
  Beskriv din sag
  Ved hjælp af en enkel formular angiver du kort, hvad din sag drejer sig om
 • 2
  Flere advokater vurderer din sag
  Du får tilbud fra flere advokater, hvilket gør det nemmere at se, hvem der passer bedst til din sag
 • 3
  Vælg den advokat, der er bedst for dig
  Du vælger den advokat, jurist eller rådgiver der passer bedst til dig og din sag
Tjenestetorvet har formidlet mere end
450.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

Det koster ikke noget at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Anna Lund

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Niels Philip

Advokat til inkasso

Står du i en situation, hvor du skylder penge, som du ikke har betalt tilbage til aftalt tid? Er din sag blevet sendt til inkasso? Hvis inkasso er på tale, har din kreditor opgivet selv at opkræve sine penge fra dig. De har sendt en række rykkere med gebyrer, som ikke er blevet betalt, og nu er sagen så sendt videre. En inkassoadvokat eller et inkassoselskab kan overtage din sag, og hjælpe dig med at finde en løsning, som er god for både dig og dine kreditorer.

Inkasso - hvad er det? 

Hvis du ikke betaler dine regninger til tiden, kan du risikere, at din sag sendes til inkasso. Her har kreditoren brug for hjælp fra andre instanser for at sikre sig, at du betaler din gæld. Når din sag sendes til inkasso, overdrages din gæld til en inkassoadvokat eller et inkassobureau. Det er nu advokaten eller bureauet, som står for kontakten med kreditorer. De står med ansvaret for, at gælden kan blive tilbagebetalt. Løsningen på gældsproblemet findes i samarbejde med dig.

Som allerede beskrevet, kommer inkasso ikke bare uden videre på tale. Du får først rykkere med gebyrer, som du får mulighed for at betale. Hvis du ikke får betalt disse rykkere, kommer der en såkaldt rykkerskrivelse. Rykkerskrivelsen er et brev fra en kreditor, der informerer dig om det beløb, du skylder. Dette kunne være i form af rykkere eller regninger. I Rykkerskrivelsen skal der være en frist for, hvornår du kan betale din gæld. Datoen skal være mindst 10 dage fra afsendelsen. Det vil altså sige, at du får over en uge til at betale din gæld. Hvis du betaler din gæld inden fristen, vil du ikke blive pålagt yderligere omkostninger. Hvis du ikke betaler indenfor den foreskrevne data, vil din sag uden varsel blive sendt til inkasso. Når din gæld bliver overdraget til inkasso, får du et nyt brev. Her informeres du om, at en inkasso advokat eller et inkassobureau har overtaget din sag og dermed din gæld. 

Det gode samarbejde

En inkasso advokat vil gøre alt i sin magt for, at I finder en god løsning på din sag. Selvom du ikke har valgt din advokat, er det vigtigt, at I kommer godt ud af det med hinanden. Hvis du klart og tydeligt gør dine forventninger klare, er der større sandsynlighed for, at samarbejdet kommer til at foregå gnidningsfrit. Både du og advokaten vil gerne have, at gælden bliver betalt.

Når du modtager dit inkasso brev fra inkasso-advokaten er det meget vigtigt, at du så hurtigt som muligt kontakter ham eller hende. Når din sag kommer for inkasso, er der ofte mange omkostninger, du som skyldner skal betale, herunder inkassoomkostninger. Hvis du kontakter advokaten hurtigt, får du hurtigere et overblik over, hvad du kommer til at betale. Husk, at advokaten er der for at hjælper dig - det er derfor okay at spørge om ting, du er forvirret over. Hele processen med rykkere og inkasso er lidt af en jungle af finde rundt i. Hvis du for eksempel er i tvivl om, hvor gælden kommer fra, kan du bede din advokat om at sende dig dokumentation. Du kan for eksempel få en kopi af selve gældsbrevet. Det vigtigste er, at du selv føler, at du er godt informeret om selve forløbet. Det kan ikke nytte noget, at advokaten har helt styr på sagen, hvis du står forvirret tilbage. Advokaten skal svare på de spørgsmål, du måtte have, så du skal ikke holde dig tilbage!

Hvad, hvis du ikke betaler? 

Det kan ikke komme bag på nogen, at det har store konsekvenser hvis inkassogælden ikke betales. Hvis du ikke betaler din gæld, kan din sag blive sendt til Fogedretten, som er en underafdeling af en lokal byret. Fogedretten beskæftiger sig med tvangsgennemførelse af krav. Det betyder, at de kan hjælpe med at gennemtvinge krav, som enten privatpersoner eller virksomheder har. Din sag kan blive sendt til Fogedretten, hvis kravet er under 50.000 kroner, inklusiv renter og gebyrer. Hvis kravet er over 50.000 kroner, skal der udtages en stævning, som er en slags retsdokument. Hvis du stadig ikke betaler din gæld, kan du blive indkaldt til møde i Fogedretten. Du har som skyldner pligt til at dukke op til mødet. Kun hvis du er syg, må du melde afbud. Hvis du ikke møder op, kan fogeden pludselig dukke op hjemme hos dig, eller politiet kan hente dig.

Mødet i Fogedretten foregår meget uformelt, så du skal ikke være bekymret. Ud over dig, vil en dommer og din kreditor være til stede. Hvis du erkender skyldforholdet til mødet, vil du blive spurgt til dine ejendele og din privatøkonomi. Mødet holdes med henblik på at komme frem til en betalingsaftale. Kreditor vil selvfølgelig gøre alt for, at du faktisk betaler den gæld, du skylder dem. Derfor kan de inddrage dine ejendele, for eksempel din bil, for at få deres penge retur. Hvis du ikke kan betale noget af din gæld med det samme, kan en afdragsordning komme på tale. Så kan du betale gælden med faste afdrag hver måned, indtil gælden er betalt af.

Hvad er dine rettigheder ved inkassobureau? 

Som skyldner har du selvfølgelig forskellige rettigheder, når det kommer til inkassosager. Du kan som allerede beskrevet blive tildelt en inkasso advokat eller et inkassobureau. Hvis det er et inkassobureau, der overtager din gæld efter rykkere, skal de behandle dig efter nogle foreskrevne regler. Der gælder især strenge regler ved personlig kontakt. Inkassomedarbejderen må kun kontakte dig i dit hjem, og ikke i for eksempel din sportsklub eller på dit arbejde. Hvis du har din egen virksomhed må inkassomedarbejderen faktisk godt henvende sig til virksomhedens adresse.

Når du får besøg i dit hjem skal det varsles i rimelig tid, men du er ikke forpligtet til at snakke med eller åbne for medarbejderen. Du skal dog vide, at dette kan betyde, at medarbejderen må komme på uanmeldt besøg næste gang. Når en medarbejder kommer på besø,g skal du kunne se, at de er fra inkasso. De skal vise dig legitimation, som er udstedt af Rigspolitiet. Det er forbudt for et inkassoselskab at true dig. De skal heller ikke udsætte dig for pres og problemer, som kan beskrives som urimelige. Bureauet skal altid behandle dig godt, og overholde en “god inkassoskik”.

Sidst men ikke mindst er det ifølge loven forbudt at sende breve, hvor der klart og tydeligt står ord som “inkasso” eller “rykker”. Henvendelser som disse skal ske med stor respekt for dig som person. Selvom du skylder penge og er blevet indberettet til inkasso, har du altid stadig krav på at blive behandlet med respekt. Du skal aldrig være bange for, at en inkassosag automatisk betyder, at du vil blive behandlet dårligt og kastet rundt i systemet! Det er dog selvfølgelig altid bedst at betale dine regninger og rykkere til tiden, for der kommer altid ekstra regninger oven i selve gælden.  

Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere advokatfirmaer med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.
Vurder vores service
Vurder servicen ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.