Få tilbud på billig strøm fra flere strømselskaber - Tjenestetorvet
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på billig strøm fra flere strømselskaber

  • 1
    Vælg hvor du ønsker strøm
    Vi finder leverandører som kan give dig billig strøm
  • 2
    Få tilbud fra flere strømleverandører
    Du kan sammenligne skræddersyede tilbud til dine behov
  • 3
    Vælg det bedste tilbud
    Alle tilbud er helt uforpligtende
Strøm

Indhent tilbud på strøm

🔒Din formulardata sendes sikkert og krypteret.
  • 1
    Vælg hvor du ønsker strøm
    Vi finder leverandører som kan give dig billig strøm
  • 2
    Få tilbud fra flere strømleverandører
    Du kan sammenligne skræddersyede tilbud til dine behov
  • 3
    Vælg det bedste tilbud
    Alle tilbud er helt uforpligtende

Få tilbud fra strømselskaber vi samarbejder med

Dagens elpris nu

Find ud af hvad elprisem er hvor du bor. Her har vi samlet de nuværende priser i de to prisområder i Danmark
Område Spotpris Ændring sidste døgn Ændring sidste døgn
Vest for Storebælt (DK1)
Øst for Storebælt (DK2)
Find leverandørene med den bedste pris i dit område

Over 1 million har indhentet tilbud igennem Tjenestetorvet Gruppen

  • Majbritt Hansen
    Super hurtig respons.tilbudene ser gode ud.vi vil helt sikkert vende tilbage.
  • Mogens Lind
    Hurtig ekspedition Klare retningslinier Høflig betjening Upåklageligt
  • Asger Knudsen
    Meget hurtig reaktion, med seriøse leverandører, så vidt jeg kan se.

Er du sikker på, at du har den billigste strøm-aftale?

Vi har samlet alt, hvad du behøver at vide for at sikre dig billig strøm og den bedste el-aftale. Rigtig mange betaler for meget for deres nuværende elaftale og kan spare penge ved at sammenligne elpriser og eventuelt finde en ny el-leverandør. Det kan også være, at du er i tvivl om, hvilket elselskab, der bruger vedvarende energikilder og kan levere grøn strøm til dig som forbruger.

Du kan indhente flere forskellige tilbud på billige elpriser fra en række af el-leverandørerne på markedet ved at bruge vores online formular her på siden. Det er gratis og uforpligtende.

Kilowatt måler elmåler

El-priser: hvordan fastsættes de?

Priserne på det danske elmarked er bestemt af elpriserne på den nordiske elbørs, Nord Pool. Det er normalvis elleverandørerne, der køber elektricitet på elbørsen og dernæst sælger den videre til dig via en elaftale.

Prisen på din el-aftale afhænger af flere faktorer:

Efterspørgsel på el

Prisen på el afhænger af, hvor meget strøm forbrugerne efterspørger. Hvis det er en kold vinter, vil flere bruge elektricitet til opvarmning, og det gør, at prisen på strøm stiger. Det samme sker, hvis der er ikke er meget vand til rådighed i vores vandkraftværker som følge af for eksempel et tørt efterår. Her skubbes prisen også op.

Efterspørgsel på co2- og brændsel

Elpriserne følger til dels tendenserne på markedet for co2 og brændsel. Når priserne stiger på fossilt brændstof, går elprisen også op. Når priserne falder, falder de også på el.

Vind og vejr

Elpriserne skifter bogstaveligt talt i takt med, at vinden blæser. Producerer vindmøllerne gode mængder vedvarende energi, falder priserne. Står de derimod stille, produceres der mindre el, og prisen ryger op igen.

Temperatur og årstid

De fleste kender til, at forbruget af el stiger i takt med, at dagene bliver kortere og koldere. Den stigende efterspørgsel fører til en højere udbudspris. Årstiderne og temperaturernes skifte er også udslagsgivende, når det kommer til prisen på el.

Nedbør

Elpriserne er i høj grad dikteret af de norske vandmagasiner. I Danmark modtager vi el fra blandt andre Sverige og Norge, og deres floder og elve er med at producere vores strøm. Ved længerevarende tørvejr eller ligefrem tørke, udtørrer de vigtige norske vandmagasiner. De lavere vandstande giver en ikke ubetydelig stigning i elprisen, mens vedvarende regn kan betyde, at priserne falder igen.

Vandmagasiner i Norge

Energipolitik

Den nuværende politik på energiområdet påvirker også priserne. Det kan for eksempel være, at hensyn til klimaet gør det dyrere at producere elektricitet på kraftværker, der bruger fossile brændstoffer som kul, olie og naturgas. Hvis staten laver nye støtteordninger til vedvarende energi, vil det også påvirke prisudviklingen - det gælder for eksempel støtte til solceller eller vindenergi.

Solceller på hus-tag

Skal du vælge fast eller variabel elpris?

Når du skal vælge den billigste elleverandør til dit behov, skal du også beslutte dig for, om du vil have en fast eller variabel pris. Der er fordele og ulemper ved begge.

Fast elpris

Her betaler du den samme pris året rundt for elektricitet. Din elregning ændrer sig altså ikke i takt med udsving på elbørsen. Perioden for din fastprisaftale er minimum tre måneder og aftales på forhånd med din leverandør.

Fordele og ulemper

  • Du får en fast pris og undgår dermed økonomiske overraskelser, når elprisen går op.
  • Til gengæld kommer du ikke med på vognen, når elpriserne falder. Det kan betyde, at du i sidste ende kan ende med at betale mere, end hvis du havde valgt en variabel elpris.
  • Din elpris er lidt højere, når du vælger en fastpris - til gengæld har du økonomisk sikkerhed.
  • Du kan vælge at indgå aftalen, når priserne er lave.

Variabel pris

Variabel pris betyder, at din elpris følger udviklingen på markedet. Den kan altså stige og falde, og du har dermed en større økonomisk usikkerhed i din elaftale.

Fordele og ulemper

  • Du får en lidt lavere månedlig udgift, end hvis du vælger en fast elaftale. Til gengæld risikerer du, at prisen på din strøm i perioder er høj.
  • Du sparer penge, når prisen er lav.
  • Set over tid, er den variable elpris oftest den billigeste.

Forstå din samlede elregning

Din regning går til meget mere end el. Faktisk er selve prisen for brugte kilowatt timer kun en lille del af den samlede post. Der skal betales afgifter, transport og meget andet. Rundt regnet udgør udgiften til el-leverandøren en femtedel af regningen - det er altså den femtedel, som el-leverandørerne kan konkurrere på, når de skal have dig som kunde.

Der er også flere ting, du selv kan gøre for at spare på strømmen. Hvordan sparer jeg strøm i hjemmet? – 10 tips

Sådan er din regning sammensat:

El-leverandører

Udgør cirka 20 procent af regningen og dækker over to poster. Selv om du kun får een regning, så betaler du nemlig til to selskaber. Det ene er din el-leverandør, det andet er dit netselskab, altså det selskab, som ejer de kabler, der fører strøm til din bolig. Som forbruger kan du frit vælge mellem el-selskaber, mens du ikke kan vælge mellem net-selskaber, da sidstnævnte er bestemt ud fra, hvilket netselskab, der ejer strømkablerne ind til lige præcis din bolig.

Afgifter og moms

Staten og Energinet opkræver en række af afgifter og gebyrer. De dækker blandt andet over offentlige forpligtelser i form af afgiften PSO, Public Service Obligations. Den udfases dig gradvist frem mod 2022. Moms skal du også betale, ganske ligesom det gælder for andre varer.

Transport

Elnettet sørger for, at strømmen kommer ud til din bolig og ud af kontakten derhjemme. En del af din regning går til vedligehold og udbygning af elnettet, og du betaler også for transport- og systemydelser til Energinettet, som er ejet af staten og står for det samlede elnet.

Elpriser øst og vest for Danmark

Du betaler ikke det samme for din el øst og vest for Storebælt. Det skyldes flere ting. For det første har Vestdanmark stærke strømforbindelser til Norge og deres vandmagasiner, mens Østdanmark har stærke forbindelser til Sverige. Og da Sverige og Norge har forskellige elpriser, er regningen ikke helt den samme i de to landsdele. Typisk vil den være lidt højere øst for Storebælt. Vestdanmark har også gavn af adgang til flere vindmøller, og det er desværre ikke altid en mulighed at transportere strømmen mod øst for at udligne forskellene.

Men - der er dog af samme årsag etablereret en strømforbindelse mellem landsdelene. Alligevel er der stadig en forskel på én øre i elprisen pr. kWh - i gennemsnitligt forbrug i løbet af en dag.

Vindmøller

Få meget strøm for pengene

Sammenlign elpriser gennem os, så sparer du tid på at finde billig elektricitet. Med en simpel form får du kontakt med flere elleverandører, der leverer elektricitet, hvor du bor. Tjenesten er helt gratis og uden forpligtelse.

Som en ekstra bonus, ved strømudbydere, at de konkurrerer om at få dig som kunde. Derfor ved de også, at de skal tilbyde dig så billig elektricitet som muligt og dermed deres laveste elpris.

Formularen findes øverst på siden. Vi har også formularer til andre tjenester, som kan hjælpe dig med at spare tid og penge.

Hvordan ændres din elaftale?

  • Du fortæller, hvor du vil have en ny elaftale
  • Vi sender anmodningen til flere strømleverandører.
  • Elleverandørerne kontakter dig med deres bedste elaftaler.
  • Du vælger den, der giver dig den billigste elektricitet.
  • Elleverandøren hjælper dig med at opsige den gamle aftale og oprette en ny.

Bliv klogere på, hvordan du skifter elleverandør i artiklen: Hvordan skiftes der strømleverandør.

Spørgsmål om strøm/el