Hvordan skiftes der strømleverandør? - Tjenestetorvet
Strøm
5 min læsetid
Sidst opdateret: 14 november 2024

Hvordan skifter man strømleverandør?

Elmarkedet kan groft opsummeres som et dusin strømleverandører, der sælger det samme produkt. Den eneste forskel er, hvor og hvordan den produceres. Samt selvfølgelig også prisen.
Indhent tilbud på strøm

🔒Din formulardata sendes sikkert og krypteret.

Således kan markedsføringen af de forskellige elselskaber opfattes som ret aggressiv. Især i form af gadesælgere og telemarketingsælgere. Mange af disse er gode til deres job, og det er vigtigt at holde hovedet koldt.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler at vente til du har modtaget et tilbud omkring elektricitet fra sådanne sælgere. Selvom sælgeren måske prøver at overbevise dig om, at det haster med at sige ja til tilbuddet.

Men den eneste, der måske har virkelig travlt, er sælgeren selv.

Slap derfor helt af, træk vejret og tak høfligt nej. Derefter kan du sammenligne strømleverandører i dit tempo. Resten af de spørgsmål, du måtte have, vil vi prøve at besvare i denne artikel.

Forresten, hvis du spekulerer på, hvad de forskellige elaftaler, du får tilbudt, indeholder, så kan du læse det i vores artikel om elaftaler. Men statistisk set er det spotprisen, der betaler sig i det lange løb. Se prisen på el for dagen

Få billig strøm nu
Få tilbud fra flere strømselskaber - Sammenlign og vælg det billigste

Hvor lang tid tager det at skifte strømleverandør?

Først og fremmest kan vi forsikre dig om, at du aldrig løber tør for strøm, mens du skifter strømforsyning.

Den egentlige proces med at vælge, hvilken strømforsyning der skal skiftes til, udføres på et kort øjeblik. Men som sagt, behøver du ikke stresse, når sælgerne presser på.

Efter valget er taget, skiftes strømleverandøren i gennemsnit på ca. 2-3 uger. Men det kan også ske før.

Men alt dette ordnes af strømselskaberne indbyrdes. Så alt hvad du skal gøre er at sørge for, at den nye udbyder får alle de oplysninger, de har brug for fra dig.

Den nye strømleverandør, du har valgt at lave enlaftale med, kontakter dit strømnet. Det gamle selskab får derefter besked om, at du ikke længere er kunde hos dem.

De to strømleverandører aftaler derefter en ændringsdato og du får besked, når dette er klar.

Hvor ofte bør man skifte strømleverandør?

Måske har du sagt ja til en strømaftale, der viste sig at være ugunstig? Så forstår vi, at du tænker på, om der er nogen begrænsninger for, hvor ofte du kan skifte strømleverandør. Så hvor ofte kan man så skifte strømleverandør?

Hvis du er i en sådan situation, skal du vide, at du altid har en 14-dages fortrydelsesperiode, selvom aftalen har en bindingsperiode. Hvis du opsiger en aftale med bindingsperiode uden for fortrydelsesperioden, opkræves der normalt et gebyr for dette.

Du kan derfor skifte strømleverandør så ofte du vil. Men der er ingen mening i at skifte bare for at skifte. Når alt kommer til alt, skal den nye elaftale være bedre for at spare dig for penge.

Som nævnt ovenfor tager en strømleverandør ændring i gennemsnit 2-3 uger. Dette vil også have en indflydelse på, hvor ofte du kan skifte strømeverandør.

Skifte strømleverandør – boligforening

Mange spekulerer på, om de er bundet af en strømtaftale, når de bor i et boligforening. Det er ofte tilfældet, at du fx. er bundet til en bredbåndsudbyder.

Der er også en række aktører, der tilbyder elaftaler til boligforeninger, ejerlejligheder og lignende. Det kan være en god aftale, men det er måske ikke den bedste.

Så længe du har din egen elmåler, kan du skifte elleverandør. Dette gælder også dig, der er lejer.

Hvis du tilbydes en elaftale for et boligselskab, er rådgivningen den samme som ellers. Sammenlign strømaftalen med andre strømleverandører, før du siger ja. Lad dig ikke blive stresset, og lad dig ikke narre.

Skifte strømleverandør – elnet

Det er sandsynligvis frustrerende at se, at en så stor del af elregningen består af netleje. Desværre er vi nødt til at skuffe dig - du kan ikke skifte netværksselskab.

Netudlejning er licenseret, og der er kun et netselskab inden for hvert område. En af de få måder at spare penge på netleje er derfor at spare på strømmen.

Men husk, at det kan være mange penge at spare et år, hvis du skifter strømleverandør. At du skifter hjælper med at sikre konkurrence på markedet og presse priserne ned.

Der er sandsynligvis mange, der gerne vil have, at netleje også blev udsat for konkurrence. Det er ikke sikkert, at det ville have været så effektivt. Dette skyldes, at netleje finansierer drift, vedligeholdelse og udvikling af elnettet.

Hvis netleje var blevet udsat for konkurrence, ville man have haft flere elnet inden for samme område. Muligvis sikret, at elnettet kunne sælges i bidder til flere spillere.

Hvis du ønsker mere information om netudleje, kan du læse vores artikel om netudlejning her.

Kan det betale sig at skifte strømleverandør?

Er det umagen værd at skifte strømforsyning? Ja, utvivlsomt.

Det kan højst dreje sig om et par tusinde om året. Men husk, at det er vigtigt ikke at hvile på laurbærene, selvom du har skiftet strømleverandør.

Hvis du bemærker, at elselskabet hæver sin pris, skal du måske sammenligne everandørerne igen. Det er både ikke-bindende og gratis at kontrollere.

Det koster intet at kontrollere forskellige strømleverandører og derefter skifte til en af ​​dem.

Men du skal være opmærksom på, om der er en bindinsperiode på din eksisterende elaftale. Der kan være gebyrer for at bryde denne periode.

Det anbefales generelt at undgå bindingsperioder på elaftaler. Medmindre det er en fast prisaftale eller en variabel pris. Forudbetaling anbefales heller ikke. Husk at du altid har en 14-dages fortrydelsesperiode.

Skifte af strømleverandør – trin for trin med Tjenestetorvet

  1. Vælg en sammenligningstjeneste, hvis du ikke selv vil søge på nettet.
  2. Indtast postnummeret, så du kun får elaftaler, der er relevante for dit hjem.
  3. Vent, indtil flere strømleverandører kontakter dig med deres strømaftale tilbud. Hvis du bruger vores sammenligningstjeneste for strøm, ved leverandører, at de konkurrerer om at få dig som kunde.
  4. Vælg den bedste og billigste elaftale, du får tilbudt. Indsend de oplysninger, som elselskabet har brug for.
  5. Når du har valgt, opsiger den valgte leverandør aftalen med dit gamle elselskab.
  6. Tillykke med din nye strømleverandør! Vi er overbeviste om, at du har foretaget et fremragende valg!
  7. Stiger prisen på din elektricitet efter et stykke tid? Gå tilbage til punkt 1 og indhent endnu et tilbud.
Indhent tilbud på strøm
Tilbagemelding fra brugere
  • Det koster ikke at benytte servicen, derimod sparer du penge.
    Kjetil Sanstøl
  • God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.
    Ida Haus

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Indhent tilbud på strøm